Am un contract de munca pe perioada nedeterminata la o regie de stat care contract ar ajunge sa inceteze de drept(indeplinind condititiile de pensionare prevazute de art 55 lit. D din codul muncii) in jumatatea lunii noiembrie. Ce posibilitati juridice sunt pentru prelungirea acestuia pana pe data de 1.1.2013 ? Mentionez ca acordul partilor este exclus.
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra !
In perioada 15 iulie 1973 si 15 februarie 1976 in cadrul intreprinderii de pescuit oceanic(pe vasele de pescuit oceanic) si as dori sa aflu in ce grupa de munca se incadreaza aceasta activitate.
Mentionez ca unitatea respectiva nu mai functioneaza din 1999, arhiva fiind preluata de statul roman.
Scuzati-ma ca ma introduc atat de agresiv in discutie dar am o problema. Vreau sa stiu daca avand contract de inchiriere pot sa fac unei persoane domiciliu stabil(permanent nu pe un 1 an sau alta perioada) acea locatie pe care eu am contractul de inchiriere.
Contractul nu detine clauze de reziliere(nici macar referitoare la o posibila instrainare).#-o
Doresc instrainarea apartamentului la pretul pietei.
Problema este ca in contractul de inchiriere ca prim cumparator in cazul instrainarii este trecuta societatea care fiinteaza acolo, aceasta oferindu-mi un pret sub cel al pietei(incorect din punctul meu de vedere). Deasemeni nici un alt cumparator nu doreste preluarea acestui contract de inchiriere.
Va supun atentiei o problema cu care ma confrunt in aceasta perioada si anume nevoia de a anula un contract de inchiriere standard, fara clauze de reziliere incheiat acum 18 luni si care acum 6 luni a fost prelungit cu inca 24 de luni.
Citind cu un ochi de amator legea 114 am observat ca un contract de inchiriere trebuie sa contina si o lista a bunurilor inventariate. Credeti ca este posibila rezilierea unui asemenea contract pe baza absentei acestei anexe contractuale ?
Credeti ca mai sunt si alte modalitati de anulare a acestui contract, tinand cont ca plata chiriei a fost facuta la timp si imobilul nu a fost deteriorat ?