avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recunoasterea grupei I de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recunoasterea grupei I de munca

Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoarea problema:

In perioada 15 iulie 1973 si 15 februarie 1976 in cadrul intreprinderii de pescuit oceanic(pe vasele de pescuit oceanic) si as dori sa aflu in ce grupa de munca se incadreaza aceasta activitate.

Mentionez ca unitatea respectiva nu mai functioneaza din 1999, arhiva fiind preluata de statul roman.

Cu respect va salut si va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:57, 30 Iulie 2009
Depinde de activitatea desfasurata pe vasele de pescuit oceanic.

Potrivit Ordinului nr. 50/1990, scafandrii, chesonerii, docherii si docherii-mecanizatori, de exemplu, au desfasurat activitati care se incadreaza in grupa I de munca.

Titulatura intreaga a Ordinului nr. 50/1009 este "pentru precizarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite care se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii".

Pentru perioada precizata de dvs. sunt aplicabile prevederile Ordinului nr. 50/1990.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii deosebite - grupa 1 de munca ContSters313331 ContSters313331 Buna ziua! Lucrez in SC Port Bazinul Nou S.A. Galati din anul 2010 in functie de macaragiu, din cate stiu exista o lege care incadreaza pe cei care isi ... (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei iuly22 iuly22 Buna seara!!va rog frumos sa-mi spuneti cand poate sa iese tatal meu la pensie daca are vasta de 56 ani si 11 luni si prezinta o vechime de: 1972 in meseria de ... (vezi toată discuția)
In ce grupa de munca ma incadrez chitiboi chitiboi Am lucrat 8 ani ca inginer electric in metalurgia feroasa si 14 ani in electrica. Ma incadrez intr-o grupa de munca pentru a putea iesi la pensie mai ... (vezi toată discuția)