avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de inchiriere

Buna ziua stimate doamne si stimati domni.

Va supun atentiei o problema cu care ma confrunt in aceasta perioada si anume nevoia de a anula un contract de inchiriere standard, fara clauze de reziliere incheiat acum 18 luni si care acum 6 luni a fost prelungit cu inca 24 de luni.

Citind cu un ochi de amator legea 114 am observat ca un contract de inchiriere trebuie sa contina si o lista a bunurilor inventariate. Credeti ca este posibila rezilierea unui asemenea contract pe baza absentei acestei anexe contractuale ?

Credeti ca mai sunt si alte modalitati de anulare a acestui contract, tinand cont ca plata chiriei a fost facuta la timp si imobilul nu a fost deteriorat ?

Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
Catalin.Eol, utilizator
de ce doriti sa reziliati contractul?
Faptul ca nu exista o lista cu bunurile inventariate nu este de natura sa determine incetarea contractului.
Lista cu acestea se poate anexa ulterior.

In afara de cele enumerate de catre dumneavoastra,ca posibilitati, ar mai exista:
-denuntarea unilaterala,cu respectarea unui preaviz-daca este incheiat fara termen,ceea ce nu este cazul
-daca vi s-ar desfiinta titlul asupra bunului
-daca instrainati acel bun iar acest lucru este specificat in contract,ca modalitate de incetare a contractului

Incercati sa le comunicati amiabil ca doriti incetarea contractului.Legal nu cred ca veti putea face acest lucru.
Lipsa acelei liste nu poate fi un motiv de anulare a contractului, atat timp ce nu s-a prevazut in contract obligativitatea unei asemenea liste. Contractul este legea partilor.
Apropo, in continutul contractului au fost specificate cauze de reziliere sau anulare a contractului?
Cititi atent clauzele privitoare la reziliere(care fac precizarea in ce conditii ar opera aceasta sanctiune) si cele referitoare la incetarea contractului .
Daca nu exista vreun alt motiv de nulitate(anulare, desfiintare) , lipsa anexei nu se afla printre acestea , asa incat , din cele mentionate , contractul e valabil incheiat , astfel incat sa-si produsa efectele juridice.
Contractul nu detine clauze de reziliere(nici macar referitoare la o posibila instrainare).#-o

Doresc instrainarea apartamentului la pretul pietei.

Problema este ca in contractul de inchiriere ca prim cumparator in cazul instrainarii este trecuta societatea care fiinteaza acolo, aceasta oferindu-mi un pret sub cel al pietei(incorect din punctul meu de vedere). Deasemeni nici un alt cumparator nu doreste preluarea acestui contract de inchiriere.

Alte discuții în legătură

Proprietarii vor să ne dea afară din apartament. ce valoare mai are un contract de închiriere în condițiile în care ei pot vinde și pot da afară chiriașii oricând vor?! ContSters433623 ContSters433623 Buna ziua, Avem contract de inchiriere pe 3 ani (pana in 2020) si proprietarii vor sa vanda apartamentul, prin urmare ne-au dat scris de ei si semnat, o ... (vezi toată discuția)
Proprietarul vrea sa vanda apartamentul in care stau in chirie nicolaem nicolaem buna, am luat in chirie ( Ca si persoana juridica ) un apartament. am aflat ca proprietarul doreste sa vand acest spatiu ( nu am aflat de la el ) ce se ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de contract inchiriere jymmy jymmy dupa ce fac contractul, pe parcursul derularii acestuia daca vreau sa vand casa fratelui/surorii cu pastrarea contractului/chiriasului, deci nu afecteaza in ... (vezi toată discuția)