Buna ziua,
Un SRL este asociat intr-un alt srl in care a subscris si varsat un capital social 400000 RON format din banii si bunuri mobile si imobile, in cazul in care acest asociat (srl) doreste sa cedeze părțile sociale cum opereaza contabil aceasta cesiune? Multumesc pt sprijin.
Va multumesc!
Va rog sa-ma indrumati spre un articolul din codul fiscal roman care prevede procedura de rambursare TVA platit intr-o astfel de speta. M-ar ajuta in sensul ca legislatia TVA este relativ armonizata in UE. Cu stima
asa cum a precizat si @t.simona, operatiunile triunghiulare presupun:
1. trei state membre diferite
2. bunurile sa fie transportate direct de la furnizor la cumparatorul final, deci sa paraseasca granitele tarii furnizorului.
3. transportul sa fie efectuat de furnizor sau de cumparatorul revanzator
cazul prezentat de dvs. nu este o operatiune treiunghiulara deoarece avem doar doua state membre (romania si bulgaria), iar bunurile nu parasesc teritoriul romaniei.
firma A1 din romania va factura cu tva catre firma din bulgaria, locul livrarii fiind romania, conform art. 132, alin 1 cod fiscal, persoana obligata la plata taxei fiind firma A1, conform art. 150, alin 1 cod fiscal
1.firma din bulgaria va factura fara tva catre firma A2 din romania, locul livrarii fiind romania (locul unde se gasesc bunurile cand incepe transportul sau locul unde se gasesc bunurile cand sunt puse la dispozitia cumparatorului), iar persoana obligata la plata taxei este clientul A2, conform art. 150, alin 6 cod fiscal.
firma din bulgaria poate cere tva achitata statului roman.
sau
2. firma din bulgaria se va inregistra in scopuri tva in romania, direct sau prin reprezentant fiscal si va depune un decont de tva.
Buna ziua foarte concisa explicatia, in concluzie firma A2 va fi obligata la plata TVA prin taxare inversa? 4426=4427
@accente- cred ca faceti o confuzie,
Ma refeream la executarea silita indreptata catre asociat ca persoana fizica, mai exact fiscul il urmareste pt venituri generate din noua interpretare cu tva-ul peste 35000/an.
Stiu ca o persoana fizica in calitatea de ascoiat al unui srl poate fi executa numai pe valorea partilor sociale rezultate din lichidarea societatii, dupa ce aceasta este lichidata.
Se poate executa silit capitalul social in natura al unui asociat intr-un srl, mai exact un imobil?
Imobilul este detinut in copropietate sot/sotie si este adus ca aport in natura la capitalul social al unui srl,
Multumesc
Buna ziua,
Dupa ce am avut persmisul retinut pt "conducerea unui autovehicul avand permisul retinut" am primit solutia de Scoaterea de sub urmarire penala si sanctionarea cu mustrare si avertisment.
A doua zi, dupa aceasta solutie, am dreptul de a conduce?.
Pe comunicarea de la procuror nu se specifica recurs sau contestatie
Cer acest sfat deoarece nu vrea sa mai o patesc si a doua oara, am stat 8 luni fara sa conduc.
va multumesc
Buna ziua,
Am lucrat la o multinationala cu capital strain producator de utilaje agricole pe post de Inspector Vanzari Regional timp de 5 ani (pana in septembrie 2008.
In septembrie 2008 am incetat raporturile de munca impreuna cu mai multi colegi. De atunci imi poarta sambetele, in martie m-au dat in judecata, pe motivul ca am cheltuit 20.000 ron in anii care am lucrat nejustificat, si tre sa ii returnez, i-am returnat.
In urma primesc acasa o citatie de la politia din orasul unde are sediul firma 400 km de domiciliul, m-am dus de indata, am aflat ca sunt cercetat in urma unei plangeri penale pt inselaciune fals uz de fals plangere facuta de firma unde am lucrat prin avocat.
Dosarul continea:
o oferta tehnica si comerciala standard a firmei cu numele meu si stampila/semnatura a unei secretare fara data (draft electronic copy/paste unde in mod normal se modifica doar pretul si clientul potential metoda pe care o foloseam sa dam mailuri cu oferte)
o autorizare de revanzare facuta pt un dealer cu aceiasi stampila dar cu data de 29 martie 2009-ulterioara incetarii raporturilor de munca cu aceiasi stampila/semnatura la fel metoda uzuala
o propunere de contract intre o societate din bulgaria revanzator al firmei unde lucram(firma unde au m-am dus director) si acelasi dealer pt acelasi bun din oferta.
Acuzatia
ca m-as fi insinuat in continuare ca reprezentant lucru pe care il dovedeam cu o stampila de pe aceasta oferta, (lucru neadevarat stampila care o aveam eu era diferita si am predat-o, lucru demonstrabil prin fisa de lichidare semnata de toata lumea)
Nu se spune nimic de nici un prejudiciu sau paguba
Acum :
Intr-adevar eu am trimis oferta dealerului din zona mea, inca din perioada cand lucram la aceasta firma,
La o vreme dupa ce am plecat din firma, prin martie, m-a recontactat spunad-u-mi ca doreste un anumit fel utilaj, nereusind sa vb cu cineva de la firma unde lucram, i-am recomandat cel produs de multinationala unde lucram , retrimitandu-i oferta pe mail, i-am retrimis si autorizarea redatand-o (aceaste fiind salvate in casuta mea de mail in format electronic), prin acest lucru am favorizat firma unde lucram.
Dealerul din zona mea, cel din oferta, a cumparat in final utilajul (produs de firma unde lucram) de la revanzatorul acesteia din bulgaria, fiind stoc, deci nici aici nu vad o problema, benefiicind tot firma unde lucram
Acum vreau sa stiu ce risc exact, polititstul mi-a spus ca nu sint invinuit, am vb cu avocatul firmei unde lucram si mi-a spus ca aia au facut-o la suparare si ca o sa fie NUP(????)
Nu am indus pe nimeni in eroare cel care a cumparat utilajul stia ca nu mai lucrez acolo si ca actualmente reprezint firma din bulgaria, am vandut acelasi utilaj produs tot de firma unde lucram, necreeand nici un prejudiciu nimanui, firma din Bulgaria este un revanzator serios al fostului meu angajator cu rulaje de sute de mii de euro si fara debite fata de acesta.
Mi se pare normal atunci cand am o relatie de 5 ani cu un delaer din zona mea sa nu il las balta doar ca am plecat din firma,