avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate andreea.dragan

Activitate andreea.dragan

Răspuns la discuția citatii+amenda penala
Am inteles despre amenda. Totusi, mai am o intrebare pentru care nu am primit raspuns: se poate redeschide un proces pentru care s-a dat sentinta acum 6 ani, si acum sa ma recheme, si sa imi dea amenda pentru neprezentare la proces in calitate de martor?

Răspuns la discuția citatii+amenda penala
Si exista vreo posibilitate de a "scapa" de aceasta amenda avand in vedere ca eu nu am aflat de aceste citatii decat ieri? Nu mi se pare corect ca in calitate de marto- intr-un proces in care au fost foarte multi martori sa mi se dea amenda pentru neprezentare....
Buna ziua!

Am aflat in cursul zilei de ieri ca la adresa de pe buletin tot mi-au venit citatii, pentru a ma prezenta in calitate de martor la un dosar care a fost deschis/judecat acum vreo 6 ani. Din cate am inteles de la vecinul care a verificat corespondenta (tin sa precizez faptul ca acolo este un apartament pe care mama il tine inchiriat, si eu impreuna cu sotul si copilul stam la o alta adresa, fara a avea vreunul dintre noi viza de flotant)) au venit mai multe citatii, dupa aceea mi-au lasat o amenda penala in valoare de 2000ron unde era specificat faptul ca amenda s-a dat "cu martor", si dupa aceea mi-au mai trimis citatii. Aceasta amenda poate fi contestata cumva? Sau daca se poate redeschide un proces pentru care s-a dat sentinta acum 6 ani, si acum sa ma recheme, si sa imi dea amenda pentru neprezentare la proces?

Multumesc anticipat!
Deci sa inteleg ca in cazul in care eu ma decid sa plec din casa, si el este acasa, si nu pot lua copilul cu mine pe moment, ca sa evit un mare scandal, pot reveni a doua zi pentru a lua copilul, in timp ce el este plecat? asta ar fi singura varianta?
Am inteles ca la divort se stabileste la cine ramane copilul, dar nu vreau sa il las pe mana lui pana se finalizeaza niste acte... nu munceste, sta mai toata ziua plecat cu prietenii, iar de copil nu mai zic ca in aproape 4 ani de zile daca l-a scos el singur de 10 ori e mult. La el toata baza sta in familia lui, care are grija de copil atata timp cat eu sunt la munca...Doar gura este de el, ca vrea sa ramana copilul la el in casa, ca in rest sa aibe el grija de el...
Dar in cazul in care atunci pe loc nu ma lasa sa iau copilul din casa, pot suna ulterior la politie, sa ma duc sa il iau cu mine? el tot imi spune povesti de genul "tu ai parasit domiciliul, deci ramane la mine"...
Buna ziua!

De cateva luni, la cateva zile este inevitabil sa nu am certuri acasa cu sotul... Motivele sunt diverse, plecand de la neintelgerile dintre mine si soacra (stam cu ea), sau multe alte motive foarte mici, dar de la care porneste o cearta, de parca mai e putin si incepe al treilea razboi mondial.... De fiecare data cand ne certam, concluzioneaza cu "daca nu-ti convine, ia-ti bagajele si du-te la taica-tu"... numai ca pe noi ne leaga un copil de 3 ani si jumatate, pe care, intr-o cearta, i-am spus ca plec din casa, numai ca iau si copilul. Auzind lucrul acesta, a inceput sa zbiere, sa urle, ca eu nu iau copilul din casa daca plec.
Intrebarea mea este urmatoarea: are dreptul sa imi interzica sa iau cu mine copilul, avand in vedere ca pana acum a crescut in acea casa? sau legal il pot lua cu mine? Tin sa precizez ca el nici macar nu munceste, dar are pretentia ca si copilul sa stea la el (de fapt sa il creasca maica-sa).

Va multumesc anticipat, si astept parerile voastre.
O zi placuta!
Răspuns la discuția pauza de masa-obligatoriu sau nu
dar daca pana acum nu s-a auzit nimic de aceste pauze, de ce de-abia acum au hotarat lucrul acesta? nu mi se pare normal sa mi se impuna numai mie lucrul acesta. din ce am mai auzit in programul de 8 ore avem dreptul la 15 minute pauza, si ca aceasta pauza de 1 ora am dreptulcsa o accept sau nu. Este adevarat?
Buna dimineata!

Lucrez de aproximativ 1 an de zile in cadrul unei firme, iar programul de lucru a fost de 8 ore, de la 8-16.00. Saptamana trecut, m-au chemat de la resurse umane sa imi spuna ca firma este obligata prin lege sa acorde la salariati o ora pauza de masa, asa ca mi s-a stabilit programul de functionare de la 08.30-17.30, cu o ora de pauza intre 13.00-14.00. I-am spus directoarei de resurs umane ca eu nu mi-am mai luat pauza de masa de fff. mult timp, pentru ca nu am nevoie, si mi-a spus ca sunt obligata, ca asa e legea. M-am interesat la majoritatea persoanelor din cadrul acestei firme, daca si lor li s-a schimbat programul, si se pare ca la ABSOLUT NIMENI ALTCINEVA nu li s-a mai modificat acest program. Tin sa mentionez ca avem si cartele de pontaj, si ei probabil au fost deranjati de faptul ca eu nu stau peste program (cand am intrebat care este motivul, mi s-a spus ca un coleg de-al meu a avut nevoie odata de o informatie dupa ora 16.00 si ca nu am mai fost acolo sa ii dau acea informatie). Ori mie nu mi se pare normal sa stau peste program, atata timp cat directorul comercial a dispus sa nu se mai stea peste program- ca sa nu se mai ia ore/zile libere, dar tot el a fost deranjat ca de ce nu ma duc la dumnealui la 16.00 sa il intreb daca mai are nevoie de ceva... Au fost zile cand intr-adevar daca am avut treaba si nu mi-am terminat-o am mai stat 15-20min peste program ca sa imi termin treaba.
Deci, imi puteti spune daca sunt OBLIGATA sa imi iau aceasta ora de pauza???

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Am si eu o intrebare legata de stagiul de cotizare obligatoriu de 12 luni... Eu lucrez la o firma de 5 luni de zile (acum am aflat ca sunt insarcinata), insa vechimea mea in munca este de aproape 2 ani. Aceste 12 luni se refera la ultimul loc de munca, sau la ce este cumulat pe cartea de munca?

Multumesc frumos!
Răspuns la discuția disponibilizari colective
Nu stiu mai multe. Stiu decat ca s-a facut o medie a salariilor si se vor acorda aproape 10.000 lei /persoana pentru cei ce au fost disponibilizati, plus ca stau in somaj tehnic 1 luna... Ideea este tentanta, avand in vedere ca un loc de munca imi pot gasi fara nici o problema in alta parte. Dar daca dupa aceea mi se va acorda decat un salariu compenstoriu.... nu prea imi surade ideea.