avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatii+amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatii+amenda penala

Buna ziua!

Am aflat in cursul zilei de ieri ca la adresa de pe buletin tot mi-au venit citatii, pentru a ma prezenta in calitate de martor la un dosar care a fost deschis/judecat acum vreo 6 ani. Din cate am inteles de la vecinul care a verificat corespondenta (tin sa precizez faptul ca acolo este un apartament pe care mama il tine inchiriat, si eu impreuna cu sotul si copilul stam la o alta adresa, fara a avea vreunul dintre noi viza de flotant)) au venit mai multe citatii, dupa aceea mi-au lasat o amenda penala in valoare de 2000ron unde era specificat faptul ca amenda s-a dat "cu martor", si dupa aceea mi-au mai trimis citatii. Aceasta amenda poate fi contestata cumva? Sau daca se poate redeschide un proces pentru care s-a dat sentinta acum 6 ani, si acum sa ma recheme, si sa imi dea amenda pentru neprezentare la proces?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 19:04, 29 Iulie 2010
ati fost probabil amendat deoarece nu v-ati prezentat la proces in calitate de martor. Insa amenda care poate fi aplicata martorilor este amenda judiciara si nu penala. amenda penala poate fi aplicata doar inculpatului aceasta fiind condamnare.
Si exista vreo posibilitate de a "scapa" de aceasta amenda avand in vedere ca eu nu am aflat de aceste citatii decat ieri? Nu mi se pare corect ca in calitate de marto- intr-un proces in care au fost foarte multi martori sa mi se dea amenda pentru neprezentare....
Aveti posibilitatea sa adresati o cerere instantei, in scris si motivat, in termen de 10 zile de cand ati luat la cunostinta despre faptul ca sunteti amendat, pentru a vi se reduce sau pentru a fi scutit de amenda.
Am inteles despre amenda. Totusi, mai am o intrebare pentru care nu am primit raspuns: se poate redeschide un proces pentru care s-a dat sentinta acum 6 ani, si acum sa ma recheme, si sa imi dea amenda pentru neprezentare la proces in calitate de martor?

Din ceea ce cunosc eu, orice dosar in care exista o hotarare definitiva si irevocabila nu mai poate fi redeschis, avand in vedere autoritatea de lucru judecat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimat pentru fond?? marin82 marin82 Buna ziua! Am primit o citatie care zice cam asa: "Subsemnatul este chemat in aceasta instanta camera 64, c1c, in ziua de 3 noiembrie 2008 , ora 8:30, in ... (vezi toată discuția)
Citatie Adrian12345 Adrian12345 Buna ziua. Astazi de dimineata un domn politist s-a prezentat la adresa mea , si mi-a inmant 2 citatii una pt mine si una pt tatal meu, in care suntem chemati ... (vezi toată discuția)
Cauze de coruptie raysa raysa am primit o citatie in calitate de martor in proces cu x in calitate de inculpat si altii pentru trafic de influenata (art257c.p).in caz de neprezentare se ... (vezi toată discuția)