avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizari colective
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizari colective

Buna ziua!

In cursul zilei de ieri am aflat ca se va inchide fabrica unde lucrez eu, singurii care vor ramane fiind agentii de vanzari, magazinul, si desfacerea. Dintr-un total de 400 angajati, vom mai ramane decat 50. Acestor 350 angajati li se acorda 6 salarii compensatorii, dupa ce vor trece 3 luni de somaj tehnic. Problema mea este urmatoarea: in timp, dupa ce se vor elimina stocurile, probabil ne vor disponibiliza si pe noi, cei care am ramas. In momentul in care mi se va spune ca mi se desfiinteaza postul (asistent manager), sau ca ne vor da afara mi se vor acorda si mie acelasi numar de salarii compensatorii, sau imi pot arunca in fata in salariu compensatoriu, si gata? Spuneti-mi si mie cum pot proceda in cazul in care acest lucru inevitabil se va intampla...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 12:58, 1 Iulie 2009
1. Asta depinde de cum scrie in CCM al unitatii.
2. De ce nu discutati direct cu angajatorul? El stie cel mai bine ce are de gand sa faca.
3. S-ar putea ca in cazul dvs. sa fie vorba de o concediere individuala iar in CCM sa fie prevazute alte compensari.
Cele 6 salarii compensatorii in ce temei au fost acordate?
Nu stiu mai multe. Stiu decat ca s-a facut o medie a salariilor si se vor acorda aproape 10.000 lei /persoana pentru cei ce au fost disponibilizati, plus ca stau in somaj tehnic 1 luna... Ideea este tentanta, avand in vedere ca un loc de munca imi pot gasi fara nici o problema in alta parte. Dar daca dupa aceea mi se va acorda decat un salariu compenstoriu.... nu prea imi surade ideea.
Probabil aveti prevazut acest lucru in CCM-ul unitatii, pe care trebuie si aveti tot dreptul sa-l consultati.
E posibil ca el se stabileasca plata acestor 6 compensatii, indiferent daca e concediere colectiva sau individuala.

Inteleg ca dumneavoastra intentionati sa solicitati sa fiti concediata acum, ca sa beneficiati de aceasta plata sigura a celor 6 salarii compensatorii. Sunteti sigura ca angajatorul va binevoi sa va concedieze? Pentru ca decizia ii apartine in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarile compensatorii sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary asi dori sa stiu si eu daca salariile compensatorii oferite pentru cei disponibilizati se pot oferi dupa anumite criterii,,,,,,mai exact mi s-a spus ca in ... (vezi toată discuția)
Contract munca nivel national si salariu compensatoru mon_maria mon_maria Buna ziua. O firma cu 8 salariati, a facut 1 concediere individuala ce nu tine de pesoana salariatului. Este obligata sa plateasca salariu compensatoriu? ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii cf oug 98/99 silone silone Buna tuturor, in cazul in care societatea la care lucrez va face concediere colectiva, suntem obligati sa aplicam prevederile OUG 98/99, art 32 cu privire ... (vezi toată discuția)