avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate IriB

Activitate IriB

Răspuns la discuția spor vechime cresterea copilului
Multumesc
Buna ziuna.
Va rog sa ma ajutati sa clarific urmatoarea problema:
Am fost in concediu pentru cresterea copilului in perioada 01.01.2006 - 16.10.2008.
OUG 148 / 2005 modificata prin Legea 7 / 2007 prevede la art.18 (7) "Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta."
Cum se aplica aceasta in cazul meu ?
Consider vechime in munca doar perioada 01.01.2007-16.10.2008, cand se aplica legea 7 / 2007 , toata perioada sau nu o iau deloc in calcul la sporul de vechime?
Va multumesc.
Chiar daca eu am formulat contestatia in termen si la instanta competenta, asta nu inseamna ca decizia de concediere nu trebuia sa cuprinda aceste aspecte.
Nu exista nici un temei legal in baza caruia sa pot contesta hotararea judecatoreasca sub acest aspect?
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Am fost concediata pe motive de dificultati economice. Nu am primit nici un salariu compensator. Am contestat decizia de concediere deoarece:nu era precizat termenul de contestatie si instanta competenta,nu mi s-a comunicat in scris daca mi se poate oferi un alt post, nu s-a solicitat sprijinul AJOFM inainte de emiterea deciziei de concediere, nu s-au respectat criteriile de reducere de personal si nu consider ca la baza concedierii a stat o cauza reala si serioasa. Instanta imi respinge contestatia ca fiind nefondata.
Hotararea judecatoreasca spune asa: "in privinta neindicarii in cuprinsul deciziei a termenului de contestatie cat si a instantei competente, se observa ca lipsesc ambele elemente. Cu toate acestea, contestatia a fost formulata in termen si la instanta competenta, incat nulitatea absoluta a deciziei de concediere nu mai poate fiinta. Aceasta intrucat in caz contrar ar fi incalcat principiul consensualitatii si al bunei credinte in relatiile de munca (art.8 alin.1 Codul muncii) cat si datorita necesitatii evitarii abuzului de drept si inlaturarii formalismului si a rigiditatii vadit excesive."
As dori sa fac recurs si va rog sa-mi sugerati cu ce argumente pot combate aceasta parte din hotarare, intrucat mi se pare o ilegalitate. Celelalte aspecte stiu cum sa le argumentez.
Art 268 alin 2 din Codul muncii, care se refera la sanctiunea disciplinara, se aplica si in cazul meu?
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns, dar as dori sa clarificati un aspect. Art. 268 alin 2 se refera la sanctiunea disciplinara, in timp ce eu am fost concediata pe motive de dificultati economice. Se aplica acest articol si in cazul meu?
Mai precizez ca nu am primit nici un salariu compensator si in plus am contestat mai multe aspecte din decizie: nu mi s-a comunicat in scris daca mi se poate oferi un alt post, nu s-a solicitat sprijinul AJOFM inainte de emiterea deciziei de concediere, nu s-au respectat criteriile de reducere de personal si nu consider ca la baza concedierii a stat o cauza reala si serioasa. Toate acestea le-am argumentat, dar instanta le-a respins. Nu am facut referire initial si la aceste aspecte intrucat stiu cum sa le contest in recurs, dar partea cu termenul si instanta mi s-a parut aberant sa fie respinsa si de aceea doresc sa stiu ce argumente sa folosesc.
Multumesc.
Buna ziua. Am nevoie de sfatul d-voastra.
Problema mea este urmatoarea: Am contestat in instanta decizia de concediere (din motive care nu tin de persoana mea), solicitand constatarea nulitatii acesteia, deoarece nu cuprinde mentiunile referitoare la termenul in care poate fi contestata si instanta competenta .
Mi-a fost respinsa cererea, iar hotararea judecatoreasca spune asa: "in privinta neindicarii in cuprinsul deciziei a termenului de contestatie cat si a instantei competente, se observa ca lipsesc ambele elemente. Cu toate acestea, contestatia a fost formulata in termen si la instanta competenta, incat nulitatea absoluta a deciziei de concediere nu mai poate fiinta. Aceasta intrucat in caz contrar ar fi incalcat principiul consensualitatii si al bunei credinte in relatiile de munca (art.8 alin.1 Codul muncii) cat si datorita necesitatii evitarii abuzului de drept si inlaturarii formalismului si a rigiditatii vadit excesive."
As dori sa fac recurs si va rog sa-mi sugerati cu ce argumente pot combate aceasta hotarare.
Va multumesc.

Precizez ca in plus fata de insultele aduse, a intrat pe laptop-ul personal, a copiat inregistrari audio strict personale legate de copilul meu, a facut referire in public la acestea, iar ulterior am aflat ca unii dintre colegii mei le-au si ascultat. Totul a fost facut cu rea intentie, pentru distractia personala sau din razbunare, pentru ca am avut curajul sa ridic anumite probleme legate de activitatea societatii.
Buna ziua.
Am urmatoarea problema: Am fost insultata de fata cu colegii de serviciu. Nu am garantia ca vor spune adevarul, daca vor fi chemati ca martori. In cazul in care deschid un proces pentru calomnie si insulta si il pierd, persoana acuzata poate sa considere actiunea mea ca pe o calomnie la adresa ei si sa initiezez un astfel de proces impotriva mea?
Multumesc.