avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate tincuc

Activitate tincuc

Răspuns la discuția taxa de poluare
copie talon de la proprietar nu am cum sa cer , pt ca nu are- omul are talon pe numele lui.... Si cu contestatie, proces etc- mai bine ma lipsesc. Voiam numai sa scot la iveala aceasta chestiune care impiedica omul sa si recupereze banii. Banuiesc , ca a fost voit introdus in lege, tocmai pt a nu retitui anumite sume...
Răspuns la discuția contract comodat
Mai concret, situatia se orezinta astfel: persoana fizica este proprietarul care da prin comodat unei societati 2 spatii comerciale pt a le folosi, administra, inclusiv inchiria. Aici aveam nelamurirea - daca societatea comerciala poate inchiria aceste spatii, avand in obiectul de activitate si caen pt inchirieri? Multumesc mult.
Bună ziua,
Mă puteți lămuri, vă rog in aceasta privință- Un spatiu care face obiectul unui contract de comodat poate fi inchiriat unei terte persoane, de catre comodatar, in conditiile in care are acceptul comodantului?

Multumesc
Discuție taxa de poluare
Referitor la recuperarea taxei de poluare- precizez că am plătit aceasta taxa în 2008, între timp, autoturismul a fost vândut, mai exact in anul 2011. In OUG 52/2017 se precizează la Art. 1. alin (4) La cererea de restituire se anexează, în original sau în copie, documentul doveditor al plății taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrului de mediu pentru autovehicule, respectiv chitanța fiscală/oărdinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății acesteia, precum și copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.
Astfel, vă adresez următoarea întrebare: Ce relevanţă are certificatul de înmatriculare (talonul), atât timp cât din cartea de identitate a autovehiculului reiese clar calitatea mea de proprietar, întrucât în cartea de identitate se reţin toţi proprietarii, în ordinea deţinerii autovehiculului. Aşadar această “chichiţă” şi anume solicitarea anexării la dosarul de restituire a taxei şi a Certificatului de înmatriculare pe numele proprietarului , consider că este cerută tocmai pentru a împiedica recuperarea taxelor de către proprietarii care au vândut autovehicului, ulterior plăţii taxei sub diverse forme de poluare, timbre etc.
Faţă de cele prezentate mai sus, vă rog să lămuriţi această inadvertenţă. Precizez că deţin chitanţa de la Trezoreria statului, inclusive fişa de calcul, copie carte de identitate. Desigur că talonul a fost predat la poliţie de către actualual proprietar , pentru a I se putea elibera unul nou, pe numele său.
Răspuns la discuția Recuperare taxa auto fara talon ?
Ce relevanţă are certificatul de înmatriculare (talonul), atât timp cât din cartea de identitate a autovehiculului reiese clar calitatea mea de proprietar, întrucât în cartea de identitate se reţin toţi proprietarii, în ordinea deţinerii autovehiculului. Aşadar această “chichiţă” şi anume solicitarea anexării la dosarul de restituire a taxei şi a Certificatului de înmatriculare pe numele proprietarului , consider că este cerută tocmai pentru a împiedica recuperarea taxelor de către proprietarii care au vândut autovehicului, ulterior plăţii taxei sub diverse forme de poluare, timbre etc.
Buna ziua,
Am platit taxa poluare in 2008 , am chitanta de la trezirerie, am copie dupa cartea de identitate. Nu am copie dupa talon. In 2011 am vandut masina. Pot depune cerere de recuperare , acum in 2018?
REGISTRUL UNIC DE CONTROL
REGISTRUL DE INCASARI SI PLATI
REGISTRUL INVENTAR
-numerotate si vizate de fisc
Răspuns la discuția model proces verbal
Societatea Comerciala.
Sediul............................
Cod Fiscal.....................
Nr. _____ /____________
PROCES VERBAL
In urma convocarii din data de _______ trimise prin Posta catre d-nul
___________________ pentru rezolvarea dosarului de personal, in temeiul art. 266 din
Codul Muncii, s-au stabilit urmatoarele:
a) Imprejurarile in care fapta a fost savarsita:
- D-nul ____________________ lipseste nemotivat in perioada de la________pana
la_________
b) Gradul de vinovatie al salariatului;
- S-a incalcat regularoentui -intern privind __________________________
- A sustras / nu a sustras bunuri din cadrul societatii in valoare totala de____________
c) Consecintele abaterii disciplinare:
- Contractui individual de munca a fost suspendat cf. art. 52 alin. 1 lit. "a" din Codul Muncii.
- Salariatui a pricinuit/ nu a pricinuit daune societatii in valoare totala de___________
- A ingreunat/ nu a ingreunat activitatea din cadrul departamentului din care face parte.
d) Comportarea generala in serviciu a salariatului:
- Salariatui ___________________________ a avut/ nu a avut un comportament neadecvat
in timpul prestarii serviciului;
e) Eventualele sanctiuni disciplinare. suferite anterior de acesta:
- A avut/ nu a avut sanctiuni disciplinare prevazute de art. 264 alin. 1 din Codul Muncii, iar
acestea sunt:
Concluzii: La incheierea procesului verbal s-au propus urmatoarele sanctiuni prevazute in
art.264alin. 1:
Prezentui proces verbal a fost intocmit in 2 (doua) exemplare.
Intocmit,
Comisia:
Reprezentantui legal al unitatii: L.S
Răspuns la discuția Demisie
Conform Codului muncii Sectiunea -8-a art. 79 alin. 4 ''termenul de preaviz in cazul demisiei este cel convenit intre parti in contractul individual de munca si nu poate fi mai mare de 2 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie si 45 zile pentru salariatii cu functii de conducere....'deci va uitati in contactul de munca si vedeti acolo cate zile sunt specificate si in functie de acestea, trebuie sa va desfasurati activitatea in continuare.
Nu are legatura adresa de e-mail, este logic ca ati pus aceeasi adresa pentru ca , o singura persoana poate depune declaratiile a n firme iar adresa este a persoanei.Trebuie sa primiti raspuns de la MF ca sa puteti transmite, cel putin asa s-a intamplat in cazul meu.