avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate ginacoseru

Activitate ginacoseru

o persoana are un apartament ipotecat. in curand aceasta se casatoreste si vrea sa preintampine eventuale pretentii ale viitorului sot asupra ratelor ce se vor plati dupa incheierea casatoriei. poate viitorul sot sa dea o declaratie la notar prin care spune ca nu va solicita niciodata jumatate din contravaloarea ratelor platite de la incheierea casatoriei?
Răspuns la discuția actiune oblica?
MULTUMESC pt raspunsul dvs
Discuție actiune oblica?
un debitor persoana fizica aflat in executare silita cu firma A are un apartament ipotecat in favoarea firmei B. apartamentul este cumparat in rate de la firma B, insa debitorul nu si-a platit ratele din 2004. in situatia in care apartamantul s-ar vinde la licitatie publica ex jud ar trebui sa plateasca creanta firmei B. Fiind vorba despre rate din 2004+dobanzi, poate firma A pe calea unei actiuni oblice sa invoce prescriptia ratelor din 2004-2009 ?
Răspuns la discuția plata nedatorata
dar in hotararea judecatoreasca scrie asa: potrivit art.25 alin.1 din normele metodologice pt aplicarea legii 114/1996 asociatia are dreptul sa stabileasca plata unor penalitati pentru neplata chel de intretinere. aceste penalitati nu vor fi mai mari de 0,2% si se vor aplica pentru fiecare cota de intretinere lunara, fara ca suma pen sa poate depasi suma cotei de intretinere lunar la care s-a aplicat. aceasta prevedere nu indreptateste reclamanta sa calculeze penalitati cata vreme nu exista o hotarare a adunarii generale a proprietarilor care sa stabileasca cuantumul acestora, pen fiind o cluaza penala, al caror izvor rezulta din vointa partilor, au o natura conventionala nu legala. astfel, capatul de cerere privind obligarea la plata pen va fi respins.
O persoana a fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pt neplata cheltuieli de intretinere si penalitati. Instanta, prin hotarare a obligat persoana sa plateasca doar chel de intretinere si chel de judecata. Peste ceva timp persoana a vrut sa vanda apartamentul si a solicitat asociatiei adeverinta necesara pt incheierea contractul de vanz-cump. Asociatia nu a dat curs sentintei, prin urmare persoana a fost nevoita sa plateasca penalitatile de intarziere fiindca nu i se elibera adeverinta altfel. Poate aceasta persoana sa se indrepte impotriva asociatiei cu actiune pentru recuperarea sumei retinuta cu titlu de penalitati?
Discuție delegare
o firma doreste sa isi trimita angajatii sa lucreze un an de zile intr-o alta localitate. cum trebuie sa procedeze? are acordul salariatilor.
Discuție aviz anif
firma x are un teren extravilan pe care doreste sa construiasca o hala. a obtinut avizele necesare inclusiv decizia de la directia pt agricultura si dezvoltare rurala. primeste de la anif o adresa prin care ne aduce la cunostinta ca avem obligatia de a obtine avizul anif in caz contrar se va cere anularea deciziei de la dadr. taxa de la anif este f mare. mi se parea normal sa nu imi elibereze dadr-ul decizia fiindca nu am avizul anif insa acestia nu ne-au spus nimic. exista vreo alta cale sa scap de aceasta taxa de platit, sa ne prevalam cumva de faptul ca a ''gresit '' dadr-ul?
Răspuns la discuția mentiune cartea funciara
pai care pret, ca nu e vorba de nici o vanzare in situatia asta.
X si Y au divortat. au facut partajul bunurilor comune la mediator. prin urmare lotul lui x a fost : apartament cu ipoteca legala si lotul lui Y a fost masina si alte bunuri mobile.hotararea s-a inscris in cartea funciara iar in extras apare si mentiunea '' se noteaza respingerea cererii lui Y privind radierea privilegiului de pret ca fiind lipsita de obiect''. ce a vrut sa faca Y?
o firma poate vinde marfa (materiale de constructii) persoanelor fizice la termen? cum se incaseaza factura la termen, cu bon sau cu chitanta?