avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Activitate miha67

Activitate miha67

Discuție Succesiune
Nu reusesc sa fac succesiunea după tatăl meu.
După ce ne am prezentat la notariat, copiii fratelui meu decedat înaintea tatălui meu nu vor să semneze asa ca am deschis proces
Succesiunea se dezbate pe o groapă de veci cesionata
Nu reusesc să fac succesiunea
Cum pot face?
Unde gasesc un avocat care ma poate reprezenta?
Mulțumesc
Am semnat un contract de închiriere in aprilie pt o vila la Navodari,incepand cu 20 mai- 20 septembrie, pt a caza angajații,
Imediat cum au intrat angajații in casa, a apărut proprietara și intra în casă tot timpul , angajații fiind la serviciu.
Toată vara am avut discuții cu ea, nu am ajuns la nicio înțelegere de a nu mai intra in casă.
Angajații au acuzat că le lipsesc bani în nenumărate rânduri.
Mai rău le lua si hainele.
În data de 09 septembele, a dat afară ultimul angajat, în condițiile în care aveam plătit până în 20 sept.
Am chemat poliția, nu au avut ce sa i facă, spunând că este casa ei.
Nu ne ă dat facturi dar spune că avem mult de plată.
Ce putem face pt a recupera banii și pt a nu fi dați tot noi in judecată ca nu am respectat contractul (este semnat pe firma, neînregistrat la anaf!, pt ca nu a vrut , ne ă dus cu vorba ca o sa l înregistreze dar nu a facut-o)
Va multumesc frumos
Răspuns la discuția litigiu de munca
multumesc
buna ziua, lucrez in domeniul medical si am ceva probleme cu angajatorul( institutie de stat, nu e privat, nu stiu daca conteaza), intrebarea era daca imi caut un avocat sa-i sau in judecata, fiind un litigiu de munca, ce cheltuieli ar trebui sa am
multumesc
romascanu a scris:

1. avansare nu insemna demisie + reangajare
2. cea mai simpla cale de a scapa de un salariat este ...sa-l promovezi cu o noua perioada de proba

Multumesc
Asta stiu de mult, ca vor sa scape de mine dar NU plec, pana nu-mi gasesc altceva, chiar daca imi este foarte greu.Ei au scapat un amanunt, sau eu am uitat sa scriu in CV, ca sunt rezistenta la stres.
Ce le pot raspunde, ca nu "inteleg"de ce refuz o asa oferta.
Multumesc
Darie Tudor a scris:

Dragoste cu forta inseamna viol!

Demisia? Dupa ce va gasiti un alt loc de munca, desi este cam greu in ziua de azi, dar nu imposibil.

Veti spune, ca si altii: - E mult mai bine. Bine ca am scapat de boul acela de angajator!

Stiti care e paradoxul, nu mi-am dat demisia pana acum(stiind care sunt intentiile lor) , nu o sa-mi dau demisia decat cand o sa gasesc altceva.
Nu plec cand vor ei, dar imi cer un raspuns de ce nu accept oferta lor?
Multumesc
am si eu o problema cu angajatorul, si nu mai stiu ce sa mai fac
in aprilie 2009, am revenit din concediu de maternitate(2 ani)la vechiul loc de munca angajata din iunie 2007(cmi perioada nedeterminata) si de atunci au inceput problemele
vineri mi s-a propus transferul catre un alt departament si [b]avansata in post !...(de unde mi s-a spus atatea luni ca nu-mi fac targetul - si nu sunt singura care nu-l fac - m-au testat de cateva ori- numai pe mine- si bineinteles nu am trecut testul ) insa pentru lucrul asta, mi-au spus ei, ca in organizatia noastra trebuie sa imi dau demisia de pe postul pe care sunt, demisie cu acordul partilor si sa ma re-angajeze cu perioada de proba de 30 de zile ...nu mai exista alta alternativa, stiu eu, act aditional la contractul de munca, care sunt dezavantajele?
ce pot face? ma pot da afara pe necorespundere profesionala in conditiile in care eu in timpul acesta nu am facut nicio pregatire profesionala? - majoritatea colegilor au facut , cursuri, au fost la seminarii, etc si mie mi se cer aceleasi lucruri ca si lor

Răspuns la discuția contract cu executare succesiva
Stoica Ioana a scris:

La ce va referiti ?La nulitate , sau la reziliere ?Ca-s institutii diferite....
Daca va ganditi la nulitate , prin efectul repunerii in situatia anterioara si conform principiului restitutio in integrum, intrucat am discuta de un act care incalca prevederile legale , din punctul meu de vedere , efectul s-ar produce de la data incheierii contractului.(care , practic , e desfiintat )

Multumesc pentru explicatii, mi-au fost de folos.
Răspuns la discuția contract cu executare succesiva
legally a scris:

Nulitatea intervine in cazul in care nu se respecta conditiile de validitate ale actului juridic civil. Ma gandeam ca va referiti la rteziliere , care se aplica acelor contracte cuexecutare succesiva, in conditiile pe care le-am mentionat mai inainte. Nulitetea , presupunand un act care se considera ca , nefiind valbil incheiat , nici nu a existat , e l este nul. Nulitatea , ca regula, isi produce efectele de la data inchieerii contractului, deci retroactiv , pe cand rezilierea isi produce efectele pentru viitor, din momentul neaindeplinirii obligatiilor. In cazul contractului cu executare succesiva nulitatea nu isi produce efectele decat tot pentru viitor, deci de la data declararii nulitatii. Daca nu s-au exercitata cai de atac, de la data ramanerii definitive.

"pe cand rezilierea isi produce efectele pentru viitor, din momentul neaindeplinirii obligatiilor. In cazul contractului cu executare sussesiva nulitatea nu isi produce efectele decat tot pentru viitor, deci de la data declararii nulitatii"

ok, dar nu exista oare si exceptie la contractul cu executarea succesiva?
" [bExceptii de la retroactivarea nulitatii
Exceptii reprezinta acele cazuri in care pentru anumite ratiuni, efectele produse intre momentul incheierii actului si acela al anularii sale sunt mentionate; de unde rezulta ca efectele nulitatii se produc numai ex nunc, iar nu si ex tunc .
Constituie asemenea exceptii :
-mentinerea efectelor produse de un contract cu executare succesiva ( contractul de inchiriere, retroactivitatea efectelor nulitatii este obiectiv imposibila )
-pastrarea fructelor culese anterior anularii de catre posesorul de buna credinta ( Codul civil , art. 485 ); in acest caz , neretroactivitatea efectelor nulitatii se intemeiaza pe ideea de protectie a posesorului de buna crdinta."

Si revenim la intrebarea :"Data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti sau data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti?!! "sau" Data incheierii contractului"?