legally a scris:
Nulitatea intervine in cazul in care nu se respecta conditiile de validitate ale actului juridic civil. Ma gandeam ca va referiti la rteziliere , care se aplica acelor contracte cuexecutare succesiva, in conditiile pe care le-am mentionat mai inainte. Nulitetea , presupunand un act care se considera ca , nefiind valbil incheiat , nici nu a existat , e l este nul. Nulitatea , ca regula, isi produce efectele de la data inchieerii contractului, deci retroactiv , pe cand rezilierea isi produce efectele pentru viitor, din momentul neaindeplinirii obligatiilor. In cazul contractului cu executare succesiva nulitatea nu isi produce efectele decat tot pentru viitor, deci de la data declararii nulitatii. Daca nu s-au exercitata cai de atac, de la data ramanerii definitive.
"pe cand rezilierea isi produce efectele pentru viitor, din momentul neaindeplinirii obligatiilor. In cazul contractului cu executare sussesiva nulitatea nu isi produce efectele decat tot pentru viitor, deci de la data declararii nulitatii"
ok, dar nu exista oare si exceptie la contractul cu executarea succesiva?
" [bExceptii de la retroactivarea nulitatii
Exceptii reprezinta acele cazuri in care pentru anumite ratiuni, efectele produse intre momentul incheierii actului si acela al anularii sale sunt mentionate; de unde rezulta ca efectele nulitatii se produc numai ex nunc, iar nu si ex tunc .
Constituie asemenea exceptii :
-mentinerea efectelor produse de un contract cu executare succesiva ( contractul de inchiriere, retroactivitatea efectelor nulitatii este obiectiv imposibila )
-pastrarea fructelor culese anterior anularii de catre posesorul de buna credinta ( Codul civil , art. 485 ); in acest caz , neretroactivitatea efectelor nulitatii se intemeiaza pe ideea de protectie a posesorului de buna crdinta."
Si revenim la intrebarea :"Data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti sau data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti?!! "sau" Data incheierii contractului"?