avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare

Buna ziua
Imi puteti spune : in baza carui art si carei legi, toate actele subscvente unui act nul, declarat de instanta sunt si ele nule ??
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ytip , utilizator 10:36, 28 Aprilie 2011
Legislatia noastra nu cuprinde o definitie a nulitatii, insa conform doctrinei si practicii judiciare nulitatea intervine in cazul in care nu se respecta conditiile de valabilitate ale actului juridic civil, avand ca efect desfiintarea raportului juridic, retroactiv.
Desfiintarea actului subsecvent reprezinta un efect al nulitatii actului precum si repunerea partilor in situatia anterioara. De la principiul retroactivitatii mai avem cateva exceptii care mentioneaza ca efectele nulitatii se produc doar pentru viitor, intucat din cauze obiective nu pot opera in trecut, ex: contracte cu executare succesiva sau posesorul de buna credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu executare succesiva teodor_king teodor_king De la ce data produce efecte nulitatea unui contract cu executare succesiva? (vezi toată discuția)
Efecte hotarare judecatoreasca de anulare act administrativ alina_vi alina_vi Doresc sa stiu daca efectele unei hotarari judecatoresti irevocabile prin care s-a anulat un act administrativ unilateral cu caracter normativ se produc doar ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare judecatoreasca irevocabila anamaria81 anamaria81 Am castigat procesul de suspendare si de anulare a actului administrativ de concediere. Paratul a facut recurs care a fost respins ca nefondat. Hotararea ... (vezi toată discuția)