avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate maria83

Activitate maria83

Cu siguranta nu a fost facut cunoscut acest aspect in nici un mod .... Se mai incadreaza in termenul legal de introducerea a actiunii?
Multumesc!
Buna ziua,

In ce masura se poate solicita la aceasta data rezolutiunea unui contract de VC pentru un apartament situat intr-un imobil incadrat in lista cladirilor expertizate tehnic cu grad de urgenta 2? Contractul a fost incheiat in iunie 2007, pretul a fost achitat cash. In momentul de fata nu poate fi revandut (cu credit) din cauza incadrarii pe aceasta lista , incadrare facuta in urma unei expertize ce dateaza din 1996, iar cash este putin probabil sa se mai vanda. Se poate invoca acest aspect ca fiind un viciu care, daca ar fi fost cunoscut de cumparator in momentul incheierii tranzactiei, ar fi fost determinant pentru el si nu ar mai fi incheiat contractul?
Va multumesc frumos,
Art. 61 alin.1 lit a din CCM la nivel national prevede expres ca pentru casatoria salariatului se acorda 5 zile libere platite
Răspuns la discuția Dosarele de personal
si acelea, in cazul in care acestia sunt trecuti in declaratia contribuabilului privind persoanele aflate in intretinere ( pentru obtinerea deducerilor suplimentare) ; la aceste copii ale certificatelor se adauga si declaratia pe propria raspundere a celuilalt parinte sau adeverinta de la locul de munca al celuilalt parinte din care sa reiasa ca nu beneficiaza la locul de munca de deduceri suplimentare pentru respectivii copii
Răspuns la discuția Concediu de odihna
este vorba de concediu de odihna platit
In situatia in care o firma decide sa inchida biroul in perioada sarbatorilor este indreptatita sa scada din CO al fiecarui angajat zilele lucratoare aferente perioadei respective? Este nevoie de acordul scris al fiecarui angajat? Si, in situatia in care unii angajati nu mai au suficiente zile de concediu, li se pot opri zile din CO din anul urmator?
am prevazut si asta , intr-o clauza separata in care am spus ca plata daunelor este conditionata de constatarea prejudiciului printr-o hotarare judecatoreasca , de catre instanta competenta, deci cred ca suntem in regula.....
multumesc inca o data pentru raspunsuri:D
noi nu am stipulat plata nici unei indemnizatii in favoarea prestatorului pe toata perioada pentru care am impus aceasta obligativitate...este asta o problema? :sorry:
la ce fel de mentiuni faceti referire, mai exact? noi am inserat o clauza prin care spunem ca in caz de nerespectare a respectivei obligatii, prestatorul este obligat sa plateasca daune in cuantum de ....(suma se stabileste de la caz la caz)
din moment ce nu este un contract supus legilsatiei speciale din domeniul muncii, banuiesc ca nu sunt aplicabile prevederile Codului Muncii in ceea ce priveste termenul pentru care pot institui aceasta obligativitate si cred ca nu sunt tinuta nici de respectarea cunatumului indemnizatiei....