avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza de neconcurenta intr-un contract de prestari ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza de neconcurenta intr-un contract de prestari servicii

buna ziua,

am si eu o intrebare : poate fi inserata o asemenea clauza intr-un contract de prestari de servicii incheiat intre un SRL si o PFA? sau aceasta clauza tine strict de dreptul muncii (implicit de CIM)?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dany15 , utilizator 12:35, 12 Aprilie 2010
Poate fi inserata intr-un contract de prestari servicii o astfel de clauza, insa nerespectarea acesteia va fi supusa dispozitiilor dreptului comun si nu dreptului muncii.
Contractul cu o astfel de clauza, care nu este interzisa, este supus legilatie comerciale .
Atata vreme cat nu contravine legii orice clauza poate fi inserata in contractul dintre parti , contract ca are putere de lege intre partile contractante!
Puteti introduce fara nici un fel de probleme acea clauza!
Clauza de neconcurenta se poate insera atat inntr-un contarct comercial cat si in CIM .

In contractul de prestari servicii se poate stipula si clause de neconcurenta . Prin clauza de neconcurenta se intelege acea clauza contracuala al carei efect consta in restrangerea activitati profesionale a dvs. pe durata desfasurari si/sau dupa terminarea contractului de prestari servicii.
Aceasta clauza nu poate depasi insa 2 ani dupa terminarea contractului.
TamaraL a scris:

Clauza de neconcurenta se poate insera atat inntr-un contarct comercial cat si in CIM .

In contractul de prestari servicii se poate stipula si clause de neconcurenta . Prin clauza de neconcurenta se intelege acea clauza contracuala al carei efect consta in restrangerea activitati profesionale a dvs. pe durata desfasurari si/sau dupa terminarea contractului de prestari servicii.
Aceasta clauza nu poate depasi insa 2 ani dupa terminarea contractului.

Nu cred ca sunt aplicabile dispozitiile Codului muncii , in acest caz ....... deci, nu exista nicio limitare in timp a acestei clauze stipulata intr-un contract de prestari servicii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta GeorgeG GeorgeG Buna ziua! In calitate de PFA am incheiat un contract de prestari servicii cu o societate. In contract era inclusa si clauza de neconcurenta pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de munca danielbratu danielbratu Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns, lucrez in vanzari si intr-un timp de cativa ani am realizat un portofoliu de clienti pentru respectiva societate, in ... (vezi toată discuția)
Clauze de neconcurenta si de confidentialitate intr-un contract comercial pe pfa dorincornea dorincornea Buna ziua, Intr-un contract dintre un PFA si o societate comerciala exista o clauza de neconcurenta valabila pe o perioada de timp dupa incheierea ... (vezi toată discuția)