ok, dar daca exista un act aditional in care este trecut comision brut 2% in perioada respectiva???
asta ar trebui trecut si din moment ce primele sunt trecute la venitul brut realizat acestea de ce nu se trec...nu conteaza la calculul pct. de pensie?
in aug 2006 si pana in ianuarie 2007 am primit o marire de salariu parte fixa 946 lei + 2% comision brut din vanzari, pe satul de plata am trecut acest comision ca si prima, dar in cartea de munca apare modificat doar salariul de incadrare si este trecuta doar partea fixa adica 946 lei, venitul meu in acesata perioada a fost mult mai mare. Iar in anul 2007 am avut un salariu de 2400 lei + 3 salarii prima luate in iunie si decembrie 2007, in cartea de munca nu apare decat sal. de incadrare 2400 lei, la calcul pensiei se ia in considerare venitul brut realizat adica si primele din lunile respective din care eu si angajatorul am platit toate darile catre stat.
Sotul meu are o garsoniera donatie din partea parintilor (din anul 1994 parca), din care unul a decedat si celalalt este in viata si are drept viager si vrem sa stim de ce noi nu avem acces la Programul Prima Casa, iar cei care au mosteniri pot. Mentionez ca avem si un bebelus de 4 luni iar garsoniera in care locuim este la etj. 9 (ultimul?), liftul merge doar pana la etajul 8, este din anul 1962 deci valoarea ei este foarte mica, la fel ca si suprafata de 26 mp utili. Ne trebuie un ap. cu cel putin 2 camere si nu ne putem permite un credit scump, altul decat Prima Casa. Sper sa se poata face ceva si pentru cazul nostru, nu stiu... sa mai fie si exceptii de la regula, ca nu ni s-a donat acum sau mai stiu eu ce...si nu vrem sa profitam de pe urma acestui program. Va multumesc si astept cu interes raspunsul D-vostra.
In ultimele 6 luni anterioare concediului din ianuarie am avut urmatoarele salarii:
iul. 08 - 3500 lei
aug. 08 - 3500 lei
sept. 08 - 3500 lei
oct. 08 - 3500 lei
nov. 08 - 3500 lei
dec. 08 - 3500 lei + 1750 lei prima
Am lucrat toata perioada fara niciun fel de intrerupere.
iar codul concediului medical este 06 (urgenta medico-chirurgicala)
Va rog ,de asemenea, daca puteti sa imi si detaliati calculul ca nu ma pot intelege cu contabila de la serv. care mi-a calculat un sal. net pe iunie de aprox. 2634 lei si sa imi mai calculati macar pentru luna urmatoare de concediu prenatal.
Doresc sa imi calculati salariul pe luna iunie 2009, respectiv pe lunile aug-nov. 2009 (adica pt. toata peroada concediului de maternitate pana pe 29 nov. 09) conform datelor pe care vi le detaliez mai jos. Am inteles ca perioada acestui concediu s-a marit de la 126 de zile la 168 de zile.
Din 15 iunie sunt in concediu prenatal, de la 1 iunie pana pe 15 iunie am fost in concediu de odihna.
Salariile mele brute in ultimele 6 luni sunt urmatoarele:
dec. 08 - 3500 lei+ 1750 lei (prima) = 5250 lei
ian. 09 - 3750 lei (aici mentionez faptul ca am stat in concediu medical 10 zile de pe 19 pana pe 31 ianuarie, concediua care a fost platit 100%) Nu stiu ce se sal. brut se ia in calcul pentru aceasta luna avand in vedere acest concediu medical, eu am primit un sal net de aprox. 2630 lei pe luna respectiva)
feb. 09 - 3750 lei
mar. 09 - 3750 lei
apr. 09 - 3750 lei
mai. -09 - 3750+1875 lei (prima) = 5625 lei
Astept. un raspuns cat mai urgent posibil.
Va multumesc.
In ultimele 6 luni anterioare concediului din ianuarie am avut urmatoarele salarii:
iul. 08 - 3500 lei
aug. 08 - 3500 lei
sept. 08 - 3500 lei
oct. 08 - 3500 lei
nov. 08 - 3500 lei
dec. 08 - 3500 lei + 1750 lei prima
Am lucrat toata perioada fara niciun fel de intrerupere.
iar codul concediului medical este 06 (urgenta medico-chirurgicala)
Va rog ,de asemenea, daca puteti sa imi si detaliati calculul ca nu ma pot intelege cu contabila de la serv. care mi-a calculat un sal. net pe iunie de aprox. 2634 lei si sa imi mai calculati macar pentru luna urmatoare de concediu prenatal.
Nu stiu daca am ales corect rubrica, dar sunt interesat de obtinerea unui credit prin programul prima casa. Problema mea este urmatoarea:
- mentionez ca sunt in posesia unui contract de donatie a unei unei garsoniere, donata de catre parintii mei dintre care tatal a decedat in 2007. In contract este stipulat ca parintii mei isi rezerva dreptul de habitatie viagera asupra intregului imobil, intrarea de drept in posesia imobilului s-a facut in ziua autentificarii contractului de donatie, iar intrarea de fapt in posesie la incetarea din viata a ambilor parinti. Mentioanez ca mama nu vrea sa instraineze (sa vanda) garsoniera pana la incetarea ei din viata.
In aceste conditii pot sa obtin acest impumut de la banca? Mentioneze ca sunt casatorit si in curand o sa am un copil.
Va multumesc si astept un raspuns cat mai curand posibil.
Mai revin cu o intrebare. Sotia mea ar putea solicita imprumutul? Suntem de putin timp casatoriti, din 4 iulie 2009.