Eu, mama, momentan sunt in concediu de crestere a copilului, si venitul meu e indemnizatia de 600 de lei. Peste 6 luni, cand expira concediul de 2 ani, va trebui sa imi caut un loc de munca. E posibil sa fie o perioada de instabilitate. Asta ma poate afecta ? Poate face ca tatal sa preia copilul ?
In cazul divortului, dupa ce criterii se acorda custodia fizica ? Posibilitatile materiale mai reduse ale mamei pot face ca copilul sa fie incredintat mamei ? Factorul material e mai presus de atasamentul copilului fata de mama ?
As vrea sa stiu daca intr-adevar nu am voie sa am alte venituri decat indemnizatia de crestere a copilului atat timp cat sunt in CIC ?
Nu pot desfasura activitati in baza autorizatiei de PFA ?
Contractul de prestare de servicii se poate incheia in absemnta unei autorizatii PFA (cu mentiunea ca pfa-ul este suspendat) ?
Am cumparat un apartament in noiembrie (actul de vanzare-cumparare semnat pe 2.11.2010) si am intrat in posesia lui "de fapt si de drept", asa cum prevede contractul in data de 2 dec. Efectiv ne-am mutat pe 28 noiembrie (pt ca fostii proprietari avea o perioada de maximum o luna sa elibereze apt). In momentul semnarii actelor, proprietarii au demonstrat (in mod real) ca nu au datorii in acel moment la intretinere, gaze, etc. Ei au mai stat aproape o luna acolo, adica luna noiembrie, in care au mai adunat datorii de 350 de lei, pe care s-au angajat sa le plateasca, ca doar sunt ale lor. Ieri s-au sucit, si au zis frumos ca nu vor sa plateasca, ca e treaba noastra, e apt nostru, nu-i mai intereseaza.
Se poate demonstra foarte usor in acte ca nu noi am locuit in noiembrie acolo si ca datoriile nu sunt ale noastre.
Acum nedumerirea mea este: cine ar trebui sa ii dea in judecata ? Noi sau asociatia de locatari (blocul are propria asociatie) ?
In definitiv, nu prea e treaba noastra. E treaba asoc. sa isi recupereze banii. Noi am intrat din dec si ne-am platit datoriile pentru decembrie. Iar acum administratora ne ameninta ca daca nu rezolvam noi, penalizarile vor fi trecute in contrul apt nostru, ceea ce nu e logic.Astept parerile dvs. Multumesc !
daca in actele bancii, pe "chitantele" luate de la banca in urma achitarii fiecarei rate, nu apare decat numele unuia din soti, se poate considera ca celalalt nu a participat la cumpararea bunului ?
sau in momentul in care si cel de al doilea sot apare ca si coproprietar, automat va fi trecut si in actele bancii ca si coplatitor ?
am o nelamurire pe tema dreptului de proprietate al sotilor asupra apartamentului.
voi da exemplu: unul din soti, A, face credit pe numele lui inainte de casatorie (parintii sai fiind coplatitori). platesc ratele impreuna.
la cateva luni de la contractarea creditului, se casatoresc, celalalt sot, B, este trecut coproprietar pe actul de proprietate al apartamentului.
ce se intampla peste cativa ani in cazul unui divort. ce drepturi are B ? exista egalitate intre ei ?