avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

In cazul divortului, dupa ce criterii se acorda custodia fizica ? Posibilitatile materiale mai reduse ale mamei pot face ca copilul sa fie incredintat mamei ? Factorul material e mai presus de atasamentul copilului fata de mama ?


Va rog mult lamuriti-ma !
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:14, 3 Septembrie 2012
conform actualului cod civil custodia parintilor este una comuna, ambii hotarand de comun acord in tot ceea ce priveste cresterea si educarea minorului lor.

Ceea ce ramane in discutie va fi locuinta minorului, care este bine sa fie acolo unde exista mai multa stabilitate, unde acesta este deja obisnuit, unde are prieteni, eventual gradinita aproape etc.

Posibilitatile materiale mai reduse nu ar trebui sa conteze atat de mult avand in vedere ca si celalalt parinte are obligatia de a contribui la cheltuielile de crestere si educare, cheltuieli zilnice prin plata pensiei alimentare stabilita de instanta de judecata sau de catre parti de comun acord.
Eu, mama, momentan sunt in concediu de crestere a copilului, si venitul meu e indemnizatia de 600 de lei. Peste 6 luni, cand expira concediul de 2 ani, va trebui sa imi caut un loc de munca. E posibil sa fie o perioada de instabilitate. Asta ma poate afecta ? Poate face ca tatal sa preia copilul ?

Tatal are un venit mult mai mare.
Este greu de dat un raspuns fara a cunoaste exact toate datele cazului dvs. Probabil ca se va specula pe acest moment de incertitudine daca tatal doreste sa ia minorul, plus ca va trebui ca acesta sa raman in grija cuiva.
decizia instantei este definitiva ?

daca la un moment dat situatia mea se regleaza, pot face cerere pt a lua copilul ?
Natalia, este mult mai greu de recapatat un drept decat de a-l pastra.
Nu te baza ca vei reprimi copilul, daca odata ti l-a luat tatal.
Avand venituri mai mari si copilul la domiciliul sau, va avea mereu motive temeinice ca sa nu mai primesti copilul: atasamentul mai mare al minorului fata de el, fiidca "ochii care nu se vad, se uita", sfaturile psihologilor de a nu se schimba mediul copilului si, nu in ultimul rand, posibilitatea sa de a angaja cel mai bun avocat, ceea ce conteaza enorm.
Lupta acum si asigura-te de sprijinul material si fizic al rudelor tale: parinti, surori, matusi, etc. dispuse sa se ingrijeasca, macar teoretic , de copil, in timpul cat esti la lucru.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil maka23 maka23 Ce sanse ar avea un tata sa primeasca custodia copilului minor,daca ar putea dovedi ca sotia a fost infidela,ba mai mult copilul fiind impreuna cu ea? (vezi toată discuția)
Custodie minor intr-o relatie nelegalizata iuliaior2014 iuliaior2014 Buna ziua, Va deranjez cu o situatie prin care trece o prietena. Este intr-o relatie cu un barbat cu 13 ani mai mare decat ea. Au impreuna un copil de 3 ... (vezi toată discuția)