avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In ce situatii copilul minor nu se incredinteaza mamei?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In ce situatii copilul minor nu se incredinteaza mamei?

In ce situatii copilul minor nu se incredinteaza mamei?
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 14:37, 28 Noiembrie 2011
Ma tem ca puneti gresit intrebarea. Legea nu spune ca se acorda custodia mamei in general si i se refuza daca nu indeplineste cine stie ce conditii. Parintii au drepturi si indatori egale fata de copiii lor iar instanta judeca din aceasta perspectiva.
Copilul se incredinteaza acelui parinte care are mai multe conditii (nu doar materiale ci si disponibilitate - timp efectiv petrecut cu minorul) de crestere si educare a celui mic.
Se are in vedere gradul de atasament al copilului fata de unul sau altul dintre parinti, modul in care s-a ocupat fiecare de acestia. Faptul ca tatal a lucrat mai mult nu inseamna ca s-a ocupat mai putin de copii, sau ca a fost mai putin devotat.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
lara12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil maka23 maka23 Ce sanse ar avea un tata sa primeasca custodia copilului minor,daca ar putea dovedi ca sotia a fost infidela,ba mai mult copilul fiind impreuna cu ea? (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minor georgyka18 georgyka18 buna ziua!as fi foarte recunoscatoarea daca m-ati ajuta si pe mine cu un raspuns.eu si sotul meu suntem casatoriti de 3 ani si suntem impreuna de 5 ani si ... (vezi toată discuția)