saptamana viitoare am termen intr un dosar pentru furt eu fiind parte civila(pagubitul). doresc sa mi retrag plangerea. pot cere acest lucru direct instantei sau trebuie depusa o cerere la dosar?multumesc!
sunt parte civila intr un dosar de furt.din anumite motive nu mi am angajat un avocat. cum pot beneficia de un avocat din oficiu?mentionez ca saptamana viitoare am termen in instanta.
cum poate fi reprezentata o persoana in instanta daca este internata in spital la ingrijiri paleative? doreste sa rezilieze un contract de donatie cu clauza de intretinere deoarece persoana care primeste donatia nu se ocupa de ea.
buna ziua! am o matusa care nu are mostenitori si ne a lasat mie si unei nepoate de a ei un apartament mostenire cu clauza de intretinere, nepoata a venit si mi a propus sa i platesc partea ei de mostenire printr un contract de partaj voluntar. asta am si facut, numai ca dupa ce si a primit banii nu a mai vrut sa se ocupe si ea de batrana asa cum era prevazut in contractul de mostenire si timp de 1,6 ani pana a decedat batrana eu m am ocupat de matusa aceasta fiind incadrata in grad de handicap grav cu insotitor si cu un cancer de colon.pot cere in instanta ca nepoata sa mi restituie suma data pe jumatate de casa daca aceasta nu s a achitat de sarcina/
matusa mea este incadrata in grad de handicap grav cu insotitor (are dementa) .esta singura nu are sot si nici copii.de ea se ocupa o nepoata dupa sora. aceasta doreste sa devina curatorul ei pt ai putea administra bunurile si interesele.ce trebuie sa faca?multumesc!