In 1993 am facut succesiunea dupa tata,succesori fiind sotia si 2 copii.Am intrat in posesia certificatului de mostenitor.In 2005 decedeaza mama.si in termenul legal am facut succesiunea dupa mama,eu ramanand straina de bunurile defunctei.Mentionez ca la dosar exista si certificatul de mostenitor dupa tata.In fine,astazi in 2013 sunt data in judecata de fratele meu pt.partea de 3/16 ramasa dupa tata.Doresc sa stiu sunt obligata s-o cedez? NU vreau sa aiba el intregul.
Intelegerea a fost pt.o suma de bani ,reala pt 2005,dar mi-a fost data dupa 1 an,cand pretut imobilului s-a dublat.NU EXISTA MARTORI ca mi s-a dat suma de bani,nici un act scris...ideea este ca nu vreau sa-mi pierd cota parte,ma poate obliga instanta?
ce sanse de castig am,ce ma sfatuiti???multumesc mult.
reparatii lift,
Buna seara,locuiesc la etajul unu al unui bloc turn.Pt.reparatiile liftului,revizie,suport aceleasi chetuieli ca si cei de la etajele superioare?Cei de la parter si vecinii de la etajul unu,nu vor sa plateasca deloc,pana acum cativa ani,liftul era blocat la etajul unu,s-a deblocat pentru un baiat cu handicap in urma unui accident,si mi se pare f. normal.sa aiba acces la lift insotitorii lui.
sunt de acord sa platesc un procent din lucrarea respectiva.Evorba de 300 Ron pt apartament.Am propus sa se faca cartele pt.lift,asa nu se mai plimba tiganii si altii..Ce ma sfatuiti???
absolut de acord cu dvs.Dar...stiu caz in care s-a castigat in instanta pt. o situatie similara.daca vindea unui strain era altceva...nu exista nici un accept din partea mea,mai mult nu am avut cunostiinta niciodata despre ziua X cand s-a facut respectivul contract.Azi nu consider corect sa beneficieze fosta lui sotie si eu deloc.ce puteti sa-mi spu
In 2001.mama a facut un contract v-c,in fata notarului pt 50 ari teren intravilan cu fratele meu,fara ca eu sa stiu.Astazi fratele divorteaza,mama e decedata din 2005.Precizez ca terenul era mostenirea mamei,nu bun comun cu tata.Sfatuiti-ma,ce sanse as avea,daca as intenta proces in instanta pentru impartirea terenului in jumatate?contractul de vanzare cumparare e inatacabil???Exista doar dreptate printr-o justitie divina?cu scuzele de rigoare,va rog ajutati-ma.Mii de multumiri.
Pe 31.03.2011 un biciclist a intrat in coliziune cu autoturismul meu,eram in sens giratoriu,el neacordindu-mi prioritate.A fost internat in spital,8 zile. La data de 24.06.2011 am primit comunicarea de la Parchet cu neinceperea urmaririi penale iar pe 15.11.2011 am primit de la spitalul judetean o comunicare prin care ma obliga la plata sumei de 2436.33 ron.cu termen de plata pana la 30.03.2012.
va rog sa-mi spune-ti cum sa procedez.
am eu obligatia de a achita c/v.spitalizarii?
care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Multumesc anticipat.