avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cheltuieli de spitalizare in cazul unui accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cheltuieli de spitalizare in cazul unui accident rutier

Pe 31.03.2011 un biciclist a intrat in coliziune cu autoturismul meu,eram in sens giratoriu,el neacordindu-mi prioritate.A fost internat in spital,8 zile. La data de 24.06.2011 am primit comunicarea de la Parchet cu neinceperea urmaririi penale iar pe 15.11.2011 am primit de la spitalul judetean o comunicare prin care ma obliga la plata sumei de 2436.33 ron.cu termen de plata pana la 30.03.2012.
va rog sa-mi spune-ti cum sa procedez.
am eu obligatia de a achita c/v.spitalizarii?
care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 20:42, 23 Noiembrie 2011
NUP nu inseamna ca nu sunteti responsabil civilmente ci doar ca fapta dvs nu constituie infractiune.
Oricum, culpa dvs nu este inca stabilita si deci spitalul nu avea dreptul sa emita o asemenea somatie. Puteti sa le raspundeti informind despre inexistenta culpei dvs si refuzul de a plati banii. Apoi asteptati reactia lor.
Oricare ar fi hotararea ionstante nu veti plati dv ci asiguratorul dv RCA, daca la data evenimentului aveati o polita valabila.
Plateste cine se face vinovat de accident.RCA-ul intervine doar in instanta cand raspunde in solidar cu soferul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina, consecinte succre succre Buna, am avut in luna august un accident de masina:am parcat in fata casei, am oprit masina jumatate pe spatiul verde si jumatate pe banda de circulatie a ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima - culpa comuna. despagubeste spitalizarea rca-ul ? alex_craiova alex_craiova Salut. O sa fac un scurt rezumat la cele intamplate. Ma intorceam de la tara pe un drum judetean. Ma aflam singur intr-o autoutilitara de 3,5t goala. Intr-un ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime, vatamare din culpa, nup - se mai suspenda/anuleaza permisul? cyan cyan daca in urma unui accident de circulatie au rezultat victime , politia face incadrarea de vatamare din culpa, procurorul pe baza probelor si/sau expertizei ... (vezi toată discuția)