avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate maria_p_ioana

Activitate maria_p_ioana

Buna ziua. Sunt insarcinata dar nu o sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului intrucat nu o sa am cele 12 luni anterioare nasterii. In aceasta situatie e posibil ca dupa ce mi se termina concediul postnatal sa fiu rechemata la munca?Ca sa nu ma mai intorc la munca dupa nastere ce trebuie sa fac?Sa imi depun demisia inainte de nastere sau inainte de intrarea in concediul prenatal?Nu pot beneficia de un concediu de 2 ani si eu fara acea indemnizatie?
Buna ziua. Cumnata mea a beneficiat de pensie alimentara de la tatal ei pana in ianuarie 2010 cand dupa un indelung proces i s-a sistat din cauza faptului ca ea lucreaza din august 2009 cu contract de munca. Acum printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie trebuie sa ii returneze tatalui ei suma de 1800 lei bani care reprezinta pensie alimentara primita in lunile in care deja lucra. Intrebarea noastra este: Cum trebuie ea sa procedeze mai departe, cum se hotaraste care o sa fie procentajul care o sa i se retina din salar,ea avand un salariu minim pe economie, care este suma minima care i s-ar putea retine ei din salar?
Multumim anticipat.
Buna ziua. Cumnata mea a beneficiat de pensie alimentara de la tatal ei pana in ianuarie 2010 cand dupa un indelung proces i s-a sistat din cauza faptului ca ea lucreaza din august 2009 cu contract de munca. Acum printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie trebuie sa ii returneze tatalui ei suma de 1800 lei bani care reprezinta pensie alimentara primita in lunile in care deja lucra. Intrebarea noastra este: Cum trebuie ea sa procedeze mai departe, cum se hotaraste care o sa fie procentajul care o sa i se retina din salar,ea avand un salariu minim pe economie, care este suma minima care i s-ar putea retine ei din salar?
Multumim anticipat.
Sunt insarcinata in luna a 5a avand un contract de munca din 21 august 2009 si cu o presusa data a nasterii in 9 iulie 2010, prin urmare in momentul nasterii mi se implinesc doar 10 luni de contract de munca mai apoi concediul postnatal mi se calculeaza la aceste luni de contract de munca?
Adica, exista sanse ca desi in momentul in care nasc avand acumulate doar 10 luni de cotizatie la stat sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului, cu ajutorul concediului postnatal?

multmumesc anticipat, Lazar Maria.
Buna ziua.Voiam sa aduc in discutie un nou subiect. Cel mai probabil pentru acei ce detin credite bancare in strainatate. Refinantarea unui credit bancar din spania ,un credit de nevoi personala fara nici un fel de ipoteca e o optiune buna?
Ma refer aici la gasirea unei banci din romania dispusa sa achite acel credit si sa il duca mai departe. As alege aceasta optiune pentru ca rata mea la banca in spania e de de 550 de euro pe luna , rata care pana acum am putut sa o achit dar de cand sunt din nou stabilita in romania nu imi mai permit.

Astept orice sugestie referitoare l