avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate lityroby

Activitate lityroby

Buna ziua,
In urma unei instintari primite din partea ANAF privind destinatia celor 2 % din impozit, am aflat ca o persoana (fostul proprietar al apartamentului meu) a optat pentru virarea celor 2% catre o asociatie anume. S-a prezentat la ANAF prezentand o imputernicire (falsa) obtinand virarea celor 2 % catre asociatia proprie. Toate informatiile le-am primit de la ANAF si au fost comunicate telefonic. Eu mi-as dori mult sa actionez in judecata persoana respectiva, insa nu am gasit o portita prin care pot obtine documentele respective (imputernicirea falsa). Care este procedura de obtinere a unor astfel de documente?
Bună ziua,
În urmă cu un an de zile am avut o altercație cu doua persoane agresive.
Acestea au sărit agresându-mă atât fizic cât și psihic.
În urma unei plângeri făcute la poliția Zărnești, după aproximativ un an de zile am aflat printr-o notificare de la judecătorie că s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Nu am fost audiat la judecătorie. Ce pot face în cazul acesta?
Răspuns la discuția Desfintare post
Inteleg ca acest contract a fost pe perioada determinata cu data de expirare 31,08,2018. Aveam posibilitatea de a fi repartizat exact pe acelasi post. Lucrul acesta nu a fost posibil pentru ca locurile nu mai erau "disponibile" la repartizare. Postul a redevenit disponibil exact cu 3 zile inaintea anului scolar si pe acest post a fost angajata o invatatoare care e pensionara, cu precizarea ca a depasit cu 3 ani varsta de pensionare.
In concluzie s-a efectuat o manevra pentru a angaja pe cineva probabil pe filiera politica in locul meu.
Cat de legala este aceasta manevra? Pentru a angaja o pensionara trebuiau indeplinite niste criterii de proritizare. Sunt hotarat sa fac tot ceea ce imi sta in putere pentru a imi apara drepturile, problema este ca nu stiu de unde sa incep.
Răspuns la discuția Desfintare post
Articolul 56 alin(1) litera (i)

Cornel Vasile a scris:

Cu ce articol v-a incetat c.i.m.?

Discuție Desfintare post
Am avut contract de munca pe perioada determinata pana in data de 31.08.2018 la un liceu din judetul Brasov. Directorul ca si motiv de neprelungire a contractului faptul ca s-a desfiintat postul. Se pare ca postul s-a reinfiintat dupa ce am plecat din scoala. Am inteles ca a facut acesta operatiune doar pentru a angaja o profesoara care nu a participat la repartizarea posturilor. Exista temei legal de a-l actiona in judecata?
Mai exista vreo sansa de a-i actiona in judecata? Sau fapta s-a prescris? Nu de alta dar i-as da in judecata pentru a-i dezobisnui ca sa recurga la practici similare
După 5 ani de zile am aflat ca de fapt nu a existat nici un cost pretins de indivizi. Aceasta este o practică folosită de uni angatori. Mie îmi sună a înșelăciune. Ce părere aveți?

Cornel Vasile a scris:

Daca incetati c.i.m. inainte de expirarea acelei perioade, atunci veti fi dat in judecata pentru plata cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.

Intr-adevar, vor trebui sa justifice ce reprezinta suma respectiva.

Buna ziua
De 2 ani de zile sunt proprietarul unui apartament nou construit.
Am aflat cu stupoare faptul ca apele fecaloid menajere sunt revarsate intr-un rau din apropiere. Tinand cont ca acest lucru reprezinta o contraventie, intrebarea mea este cum pot trage la raspundere constructorul si ce este de facut d.p.d.v legal in acest sens?
Exact de asta cred ca actul ala aditional este incheiat pentru a ma speria si pentru a ma tine legat timp de 1 an in firma fara a mai putea beneficia de o marire de salariu si alte avantaje.
Daca eu inchiei contractul de munca, care este procedura care trebuie urmata?Voi fi dat in judecata pentru a plati cursul respectiv? Daca voi fi dat in judecata ei nu vor trebui sa justifice suma respectiva?
Cursul a avut loc in perioada 22-25.05.2013, la locul de munca si a fost initiat de catre un austriac al carui nume nu il stiu si nu am putut da de el. Intrebarea este daca pot solicita firmei in mod legal factura si alte detalii. Eu vreau sa plec si nu vreau sa platesc suma trecuta in actul aditional.