avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate lucyll

Activitate lucyll

Răspuns la discuția salarizare
Multumesc pt. raspuns, am inteles, adica varianta cea mai nefavorabila.
Discuție salarizare
Buna seara,
Angajatorul a decis ca In decembrie 2012 sa reduca programul de lucru de la 5 zile la 4 zile/ saptamana cu reducerea corespunzatoare a venitului brut. Nu inteleg cum se calculeaza venitul aferent lunii decembrie 2012. Ce formula de calcul se aplica in aceasta situatie?
a) Venit brut lunar : 21 zile lucratoare x 17 zile lucrate (4 zile fara plata ?)
b) Venit brut lunar : 19 zile lucratoare x 15 zile lucrate (4 zile fara plata ?)
c) Venit brut lunar :19 zile lucratoare x 16 zile lucrate (3 zile fara plata ?)
Multumesc
Răspuns la discuția sentinta divort
...si extrasul este atasat deciziei sau se obtine la cerere ? Si eu am divortat si nu am asemenea detaliere....
Discuție sentinta divort
Atasat sentintei de divort trimisa paratului trebuie sa existe si motivarea sau este suficienta numai Hotararea de divort? Mai precis, am fost martora intr-un proces de divort si nu inteleg de ce Sentinta de divort contine foarte multe detalie din interogarea mea. Mentionez ca paratul nu s-a prezentat la nicio sedinta publica la judecatorie si pe deasupra mai este si violent.
Multumesc
Răspuns la discuția CCMRamura
Multumesc pt. raspuns. Am inteles ca instanta e f. aglomerata si ca... s-a ajuns cu programarea in 2013. Prejudiciu s-a constituit din 2010, in forma continuata pana in prezent, cu o etapa si in 2011. In acest caz ce semnificatie ar avea prescrierea cauzei ? Nu stiu ce e cu 3 ani....?
Răspuns la discuția CCMRamura
Ce pot face daca am constatat ca in CIM nu a fost aplicata corect grila de salarizare prevazuta in CCMU ? Grila de salarizare din unitate prevede coeficienti diferentiati pe grade profesionale. In 2011, prin decizie MEC, am obtinut grad profesional si printr-un act aditional la CIM mi s-a modificat functia dar ... fara cresterea salariala prevazut in CCMU aplicabil pana in 2012.
Multumesc
Discuție CCMRamura
Buna seara,
O societate privata cu activitate principala de cercetare stiintifica, declarata prin cod CAEN, doreste sa incheie un CCMU. La nivel de ramura exista un CCMR pt. cercetare. Respectiva societate trebuie sa preia clauzele din CCMR ?
Multumesc
Răspuns la discuția CCMU aplicabil
Cred ca nu m-am exprimat corect, prin urmare reiau intrebarea. In unitate exista un CCM valabil pana in 2013 si el prevede ca la pensionare fostul salariat sa primeasca doua salarii de baza avute in luna pensionarii. Nu inteleg de ce RU sustin ca din 2011 nu se mai acorda aceste drepturi. Nu cred ca a fost denuntat si anulat CCMU existent. Cum pot verifica cele afirmate de catre RU si cum pot obtine acele drepturi ?
Multumesc.
Răspuns la discuția CCMU aplicabil
Multumesc pentru raspuns, conform CCMU-lui in vigoare, la pensionare se acorda doua salarii de baza, de la RU insa s-a primit informatia ca....din 2011, Dialogul social anuleaza CCMU-ul... este corect?
Discuție CCMU aplicabil
Am o nelamurire, daca intr-o societate privata a fost inregistrat in 10.02.2010 un CCMU aplicabil 3 ani cu posibilitatea denuntarii unilaterale cu 1 an, in februarie 2012, CCM -ul mai este aplicabil ? Ce rol are Dialogul social si daca el inlocuieste CCMU-ul ?
Multumesc !