avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sentinta divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

sentinta divort

Atasat sentintei de divort trimisa paratului trebuie sa existe si motivarea sau este suficienta numai Hotararea de divort? Mai precis, am fost martora intr-un proces de divort si nu inteleg de ce Sentinta de divort contine foarte multe detalie din interogarea mea. Mentionez ca paratul nu s-a prezentat la nicio sedinta publica la judecatorie si pe deasupra mai este si violent.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:54, 30 Noiembrie 2012
Hotararea de divort se comunica partilor, iar aceasta este motivata.
Este firesc sa regasiti in hotararea de divort fragmente din depozitia dvs. in calitatea de martor, pentru ca instanta este obligata sa arate care sunt probele propuse si administrate de reclamanta in dovedirea actiunii de divort.
Mai mult decat atat, instanta este obligata sa arate care sunt motivele de fapt care au format convingerea acesteia, precum si probele pe care le-a avut in vedere la pronuntarea solutiei respective.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In sentinta apare ceea ce considera instanta ca trebuie sa apara si declaratiile mortorilor.apar in extras.
...si extrasul este atasat deciziei sau se obtine la cerere ? Si eu am divortat si nu am asemenea detaliere....
Nu exista "extras atasat deciziei " care se comunica partilor si nici obtinut la cerere.
Hotararea va cuprinde potrivit art 261 al. 1 c.proc.civ. urmatoarele:
Art. 261
(1)Hotărârea se dă în numele legii şi va cuprinde:
1.arătarea instanţei care a pronunţat-o şi numele judecătorilor care au luat parte la judecată;
2.numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor, calitatea în care s-au judecat; numele mandatarilor sau reprezentanţilor legali şi al avocaţilor;
3.obiectul cererii şi susţinerile în prescurtare ale părţilor cu arătarea dovezilor;
4.arătarea concluziilor procurorului;
5.motivele de fapt şi de drept care au format convingerea instanţei, cum şi cele pentru care s-au înlăturat cererile părţilor;
6.dispozitivul;
7.calea de atac şi termenul în care se poate exercita;
8.menţiunea că pronunţarea s-a făcut în şedinţă publică, precum şi semnăturile judecătorilor şi grefierului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinte civile valici valici o sentinta civila definitiva si irevocabila este opozabila unei parti care nu este parte in proces?Din ce este cuprinsa o sentinta? (vezi toată discuția)
Comunicare decizie judecatoreasca jonny81 jonny81 buna ziua o intrebare am avut un proces cu institutia pe care l-am castigat dar inca nu am primit actele oficiale si deja au trecut 2 luni pe forumul ... (vezi toată discuția)
Circuitul cererii de chemare in judecata - pentru cei care doresc sa isi sustina singuri cauza trope_doi trope_doi Un fel de rezumat al modului in care se ajunge la o hotarare judecatoreasca... Ideea, recunosc, apartine utilizatorului che_gargara. Am copiat de pe ... (vezi toată discuția)