avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate adelina mihut

Activitate adelina mihut

Răspuns la discuția termen contestare HCL
aici e HCL-ul respectiv: [ link extern ]
Eu asa inteleg, ca nr de persoane conteaza.
Buna ziua,

Intr-o HCL privind aprobarea listei de repartizare a unor locuinte ANL, se precizeaza ca: contestatiile cu privire la repartizarea locuintelor se vor adresa Primarului in termen de 7 zile de la afisarea listelor, conform art. 15 alin. 4 din H.G. nr. 962/2001. Daca nu am depus contestatie in acest termen, mai exista vreo cale sa obtin schimbarea repartitiei? motivul fiind ca am realizat ulterior ca familii avand un numar mai mic de membri au primit locuinte cu suprafata mai mare (acelasi nr. de camere, dar in total suprafata e mai mare). In HCL nu s-a precizat suprafata locuintelor, ci doar nr. de camere, deci nu aveam de unde sa stiu.

Multumesc
Răspuns la discuția tarife recurs
Aveti drepate.
Totusi daca cineva e dispus sa ma ajute pot sa-i dau o adresa de email sau telefon. Pot deasemenea sa scanez si sa trimit documentele pe email.
Si poate puteti sa-mi spuneti un pret raportat la actiunea in prima instanta (in general costa mai mult recursul? cu cat?).
Discuție tarife recurs
Cam cat m-ar costa redactarea si sustinearea unui recurs pe o problema relativ simpla de contencios administrativ (anulare act emis de autoritati publice locale).
Si partea adversa va face recurs aprope sigur.
Instanta de recurs este Curtea de apel si e la aprox. 100km de orasul meu.
Va multumesc.
Daca fac recurs, la o hotarere prin care mi s-a admis doar in parte o actiune in contencios administrativ, mi se poate inrăutăţi situaţia? (sa mi se respinga in totaliate actiunea). Mentionez ca eu sunt reclamant in proces. Va multumesc.
Răspuns la discuția termen recurs
25 pica sambata; in acest caz se mai poate depune si in 28? adica luni?
Răspuns la discuția termen recurs
Va rog sa-mi spuneti care este ultima zi, nu stiu sigur cum sa numar cele 15 zile.
Discuție termen recurs
Am primit o hotarare judecatoreasca (contencios administrativ) pe data de 09.07.2009. Pana in ce data se poate depune cerere de recurs? (direct la instanta). Dar cerere de indreptare erori? (asta in cazul in care nu fac recurs). Va multumesc.
Printr-o actiune in contencios admisnitrativ am solicitat anularea unei dispozitii emise de Primar.
Judecata s-a incheiat, am primit si Hotararea instantei, cu drept de recurs. Hotararea anuleaza in tot dispozitia atacata. Intrebarea este daca mai pot solicita in acest moment modificarea unui alt act, pe care nu l-am atacat prin actiunea initiala dar fara modificarea acestuia repararea pagubei nu e posibila.
Nu era datoria instantei, in virtutea rolului activ sa semnaleze ca si modificarea acestui act este necesara pt repararea pagubei?
Va multumesc!
Am o nelamurire referitoare la Legea contenciosului Administrativ.
In legea Contenciosului Administrativ se folosesc termenii de "act administrativ individual" si "act administrativ normativ". Va rog sa-mi spuneti daca o Hotarare a Consiliului Local prin care "se aproba Lista de prioritati cu tinerii care au acces la locuintele construite de ANL" se incadreaza la una din cele doua categorii si deci daca poate fi atacata in Contencios Administrativ. Deasemenea va rog sa-mi spunti care este termenul de depunere a plangerii prealabile in cazul unei astfel de HCL. Mentionez ca eu am depus o cerere privind repartizarea unei locuinte ANL dar nu am fost inclus in lista aprobata prin HCL.
Va multumesc!