Buna ziua!Imi cer scuze daca pentru acest subiect,stiu ca este foarte discutat, dar am o circumstanta diferita. Baietelul meu de 7 ani imi este incredintat mie si ar trebui conform sentintei sa primeasca pensie alimentara de la tatal sau. Anul trecut tatal lui a ramasa fara loc de munca si a platit minimul . De 6 luni nu a mai platit pana azi 200 ron. Mentionz ca de cateva luni si-a deschis o afacere, o scoala de fotbal, este foarte mediatizat in presa locala insa, a uitat sa isi indeplineasca obligatiile stabilite de lege. Am incercat sa stau de vorba cu el, refuzul este acelasi, nu am bani. Consider ca de 6 luni intelegerea si toleranta mea au fost de ajuns. Eu locuiesc in Emiratele Arabe, baiatelul meu este cu parintii mei acasa in Ro, iar eu ajung acasa daor peste cateva luni. As dori sa depun plangere penala impotriva lui. Se poate face prin Ambasada?Tinand cont de faptul ca parintii meu locuiesc langa oras si el locuieste in alt judet? Multumesc mult.
O zi frumoasa tuturor!
Daca paratul nu se prezinta la procesul de paternitate ptr ca nu a primit citatiile,fiind trimise pe adrese vechi, ptr ca locuieste in strainatate avand acolo contract de munca, ce se intampla cu procesul?Se suspenda?Multumesc.
Eu am legalizat astazi o sentinta la judecatorie ,dar nu mi-a cerut nimeni nici un timbru.Am dat mai multe copii ale sentintei pe care mi s-a aplicat din nou doua stampile : una patrata rosie in care este specificata ca prezenta copie este prezenta cu originalul si alta de arhiva. Este bine asa sau nu? Multumesc.
Am primit citatie pentru 24 ianuarie . Ce ar trebui sa fac ? Este al doilea termen.Se poate sa depun un inscris prin care solicit instantei perimarea cauzei ?
Am verificat si e acelasi dosar, cred ca pe citatia lui s-a gresit. In concluzie, sa ma prezint in 18? Pe noi nu ne mai intereseaza acest proces, lucrurile rezolvandu-se intre timp.
Multumesc mult pentru raspunsuri
Buna! Am nevoie de ajutorul vostru. Pe scurt: in 2007 am avut un proces cu tatal baietelului meu , avand ca obicet obligatia de a face, adica sa imi dea semnatura ca pot sa-i fac pasaportul,deoarece el nu era aici, noi nu aveam nici o relatie, despartiti. La mometul de atunci nu aveam sentinta privind incredintarea copilului. La unul din termene , eu nu m-am prezentat ,asa ca s-a suspendat procesul. Mentionez ca era in noiembrie 2007. Bun. In 2008 bam obtinut sentinta definitiva ptr incredintarea baietelului la mine. Problema este ca acum, el, a primit citatie prin care este chemat la judecatorie ptr acest dosar din 2007, dar la obiect este gresit: pensie intretinere fond, iar obiectul real era obligatia de a face. EU stiu ca repunerea pe rol se face de catre una din parti. Cum nici una din noi nu a cerut-o, neavand motiv, imi puteti spune cam ce s-a intamplat, dupa parerea voastra? Am termen pe 18 noiembrie, citatia a primit-o gresit ptr data de 8 noiembrie care era duminica si ptr un pensie intretinere. Doua lucruri distincte. Procesul a fost suspendat in 2007 in baza art 155 indice 1.
Vroiam sa merg maine sa vad cine si ce a facut,insa inainte as fi avut nevoie de cateva pareri.
Multumesc mult .
Buna!Mergeti la primarie .De obicei se face certificatul de nastere pana e mama in spital,ca la iesire sa il scoti cu certificatul. Tatal trebuie sa mearga cu actele de la spital,adica certificatul constatator al nasterii,cu buletinul dv si al dansului. Daca tatal nu va fi la momentul nasterii acolo,veti merge d-voastra,dar nefiind casatoriti la tata va fi linie,iar ulterior si nu mai tarziu de 15 zile de la data nasterii tatal trebuie sa mearga sa recunoasca copilul.In cazul acesta copilul va purta numele d-voastra, daca doriti sa poarte al lui,se schimba prin hot jud. Scuze ca dau explicatii dar sa nu patiti ce am patit eu.Din cauza grabei functionarul a considerat ca e mai usor sa scrie un nume dacat doua.
Azi am fost la primarie,a iesit cu scantei ptr ca am nimerit cand dl respectiv lua masa si s-a enervat ca il deranjez,dar nu scria nicaieri pauza de masa X-(
Am lasat copii de pe actele mele,si mi s-a spus ca se va verifica registrul de nasteri din data respectiva,apoi registrul tatalui de nasteri si sa ma duc vineri sa vad ce au gasit,ca se face pe cale administrativa modificarea,dar daca in registru apare tot prenumele atunci e mai usor ,dureaza f putin,daca nu,aceeasi poveste sa vina tatal. Se uita la hotatare ca la gard,de parca ar fi o hartie oarecare.Sa vedem vineri ce va fi.
Ba da doamna! Era obligatia functionarului sa verifice dar pesemne ca este un barbat sarmant si a stiut sa se fastaceasca si sa isi ceara mii de scuze ca si-a uitat actul de identitate acasa! Ajungeti la presupunerile mele?Ca nimeni nu isi poate gresi flagrant numele cand se semneaza ?:D
Cu executorul judecatoresc nu se poate face nimic fiindca aceasta este o obligatie de a face ! Si executorul nu are acces el la registru si la certificate ca sa indrepte greseala de la primarie!Nu exista decat o cale --PENALA!:)
Mda,doar ca sarmantul de care vb d-voastra, ma faceti sa rad acum :D,nu s-a fastacit si nici nu si-a uitat buletinul acasa. Eram acolo prezenta cand a dat declaratia,ca asa e legea,trebuie sa fie prezenti si mama si tata copilului.Deci a dat declaratia .avea si buletinul la el si copie pe care a lasat-o acolo impreuna cu declaratia ca dovada la registru. Numele de pe declaratie era acelasi cu cel de pe buletin,imi aduc aminte perfect ca m-am uitat eu pe declaratie. Deci, functionara probabil nu s-a uitat cu atentie,nu a comparat declaratia cu buletinul,sau ,ca in mii de alte cazuri pe care le-am descoperit chiar pe internet,pur si simplu a trecut doar un nume.Ca deh,era prea greu sa scrii mai mult.Oricum azi sper sa-i dau de capat cumva,sau o sa iasa un pic scandal :)
O zi buna!
Multumesc. Ma gandeam ca atunci cand s-a facut recunoasterea la primarie,la registru trebuie sa fie atasata copia lui de buletin si declaratia. Dar d-na functionara nici nu a binevoit sa se uite in registru sa imi spuna de unde provine eroarea.Nu cred ca el a dat copia ok si pe declaratie s-a trecut doar cu un nume.Si daca este asa,nu este obligatia functioanarului sa citeasca si declaratia sa se uite si pe buletinul lui sa vada daca sunt aceleasi date?
Inca o data multumesc. O zi buna!
Buna dimineata!
Da,am avut proces separat pentru rectificarea certificatului de nastere. Hotararea s-a dispus in instanta dupa ce au trimis citatie la primarie, s-a cerut copie de pe registrul de stare civila din data la care s-a facut certificatul de nastere ,primaria nu a trimis pe nimeni in instanta, de asemenea s-a depus si copie de pe buletinul domnului. In baza acestor acte s-a dat sentinta,ca doar nu se putea doar pe vorbele mele. Cu sentinta,dupa ce am facut-o definitiva m-am prezentat la primarie,am stat de vb cu un functionar care mi-a spus ca aceasta procedura de rectificare se face numai pe cale administrativa si ca cine mi-a dat mie sentinta aceasta,cei de la judecatorie nu stiu lucrul acesta? Pentru o perioada de timp am lasat lucrurile asa, ma gandeam ca domnul va veni,dar cum nu avem nici o relatie habar nu am pe unde este si ce face,am vrut sa fac pasaport si nu se poate. Ma pregatesc sa merg maine din nou la primarie, dar sunt sigura ca imi vor da acelasi raspuns.De aceea am apelat la d-voastra. Eu am copia de pe buletinul dlui ,,deci o voi atasahotararii,sper numai sa nu ma intorc acasa fara nici un raspuns.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
O zi cat mai placuta!