Agentul firmei slovace este roman,din pacate,
Am refuzat semnarea acestui contract
Din pacate traim in jungla
Inca o data multumesc
Multumesc mult pentru raspuns
Rog consiliere in condtiile in care nu am cunostnte juridice,nu stiu daca e bine sau nu sa semnez acest contract,expun mai jos ce a ce mi sa parut a nu fi ok
multumesc anticipat,
CONTRACT CADRU DE INTERMEDIERE in conformit cu art 269 alin. 2, cu ref la dispoziţia articolului 262 alin. 1 din Legea nr. 513/1991
art 1
1=Obiectul,intermedierea încheierii contractelor cu persoane terţe (în cazul nostru ”ofertanți locuri de muncă”,
art 2
a) obiectul : activitate de îngrijire și asistență medicală
b) locul executării în contractul de intermediere: State membre ale Uniunii Europene
c) remuneratie minimă pentru munca/serviciul prestat, care rezultă
din contractul de intermediere:Candidatul – angajatul nostru, remunerația este minimă conform legii în vigoare, plus diurne
d) achitarea cheltuielilor de călătorie: nu sunt garantate
e) posibilitatea de asigurare a cazării
Articolul 3
Obligaţiile intermediarului
5. Intermediarul se angajează să asigure (să rezerve) transportul la locul de muncă a candidatului conform prezentului contract și înapoi la sfârșitul perioadei de plasare.
Articolul 4
5. În cazul acceptării ofertei pentru încheierea contractului de intermediere, candidatul se angajează să se prezinte potrivit instrucţiunilor intermediarului la adresa ofertantului în vederea încheierii contractului intermediar.
9.Încetarea contractului de intermediere este posibilă doar în caz de acord , sau în cazul în care au fost încălcate condiţiile specificate în contractul de
intermediere din partea ofertantului Pentru orice alt motiv, candidatul are dreptul de a rezilia contractul numai cu acordul scris al intermediarului, care fără
întârziere este obligat să trimită candidatului notificarea sa în scris
privind rezilierea .
10. Candidatul se obligă, că nu va contacta direct nici un ofertant,
(interdicţia de eludare a intermediarului).
11. Candidatul se angajează să nu dezvolte nici o activitate, prin
care ar putea modifica condiţiile menționate în contractul de
intermediere pe perioada valabilităţii acestuia, fără a înștiința
intermedierul în mod corespunzător
Articolul 5
Interzicerea concurenţei
Candidatul se angajează să nu dezvolte direct sau prin intermediul
unui terţ nici un gen de activitate de intermediere în temeiul
obiectului acestui contract, pentru nici un ofertant, care
cooperează cu intermediarul şi nici cu alţi parteneri intermediari
pe durata valabilităţii prezentului contract şi nici în următorii 5 ani
după încheierea prezentului contract
Articolul 7 Obligaţia de confidenţialitate
Părţile au cuvenit, că sunt obligate să păstreze secret toate faptele cu care au intrat în contact în timpul încheierii și executării prezentului contract, precum şi cele pe care le deduc direct sau indirect din activitatea desfășurată, chiar şi după încetarea prezentului contract.
Articolul 8 Penalităţi contractuale
1. În cazul încălcării obligaţiei prevăzute la art.4, punctul 4, 5, 6, 7, 9, 10 şi 11 din prezentul contract de către candidat, intermediarul poate pretinde sancţiunea contractuală în cuantum de 100 EURO (: o sută euro), pentru fiecare caz individual. În caz de încălcare a obligaţiilor prevăzute la art.4 punctul 8. din prezentul contract de către candidat, intermediarul are dreptul de a pretinde sancţiune contractuală în cuantum de 1 000.00 EURO (: o mie euro).
Penalităţi contractuale convenite sau plata acestora nu afectează dreptul la despăgubiri în întregime. Orice sancţiune contractuală este scadentă în termen de 14 zile de la primirea notificării în scris intermediarului pentru achitarea ei cu
trecerea dispoziţiunilor relevante ale contractului care a fost încălcat.
2. Dacă ofertantul serviciilor de îngrijire, cu care candidatul încheie contract de intermediere, se decide din timp să rezilieze contractul de intermediere din motivul încălcării temeinice a condiţiilor negociate, intermediarul are dreptul să
solicite achitarea secţiunii contractuale în cuantum de 100,- EURO (în litere: o sută euro) în fiecare caz individual. Cuvenirea sancţiunii contractuale nici achitarea ei nu afectează dreptul la despăgubiri în întregime. Penalitatea
contractuală este scadentă în termen de 14 zile de la primirea notificării scrise a intermediarului pentru achitare cu trecerea dispoziţiilor relevante ale contractului, care au fost încălcate.
3. În cazul încălcări dispoziţiilor prezentului contract prevăzute la articolele 5 şi 7 din partea candidatului, intermediarul are dreptul de a solicita plata sancţiunilor contractuale în cuantum de 5000, - EURO (în litere: cinci mii euro), în fiecare caz individual. Penalităţile contractuale convenite sau plata acestora nu afectează în nici un fel dreptul la alte despăgubiri în întregime. Orice sancţiune contractuală este scadentă în termen de 14 zile de la primirea notificării scrise din partea intermediarului privind plata acesteia cu referire exactă a dispoziţiilor relevante ale contractului, care au fost încălcate.
Articolul 9 Durata contractului
1. Prezentul contract se încheie pe perioadă nedeterminată.
2. Acest contract poate fi reziliat:
a) printr-un acord scris de părţiile contractante, indicând data terminării valabilităţii prezentului contract;
b) printr-un preaviz dat de către oricare dintre părţi, chiar şi fără declararea motivului:• Preavizul trebuie să fie întocmit în formă scrisă, altfel nu este valabil. În caz de reziliere a contractului de către oricare dintre părţile contractante, încetează valabilitatea contractului odată cu expirarea perioadei de preaviz, care este două luni, şi începe din prima zi a lunii următoare după primirea notificării de către cealaltă parte;
• intermediarul este autorizat să rezilieze prezentul contract din motivul încălcării obligaţiilor candidatului stabilite în prezentul contract. Şi anume prin notificarea scrisă de reziliere a prezentului contract, cu menționarea motivelor de reziliere la adresa candidatului menționată în antetul prezentului contract. Consecințele rezilierii contractului din partea intermediarului intră în vigoare la data primirii acestei notificări.
Articolul 10 Soluţionarea litigiilor, clauzelor de arbitraj şi recuperarea datoriilor / creanţelor
1. Eventualele litigii care decurg din prezentul contract vor fi soluționate de părţile contractante în primul rând extrajudiciar, respectiv pe cale amiabilă. 2. Părţile convin că în cazul în care nu reuşesc să rezolve o dispută din prezentul contract,
conform punctului 1. a prezentului articol, toate litigiile care decurg din raporturi juridice, rezultă din prezentul contract, sau în legătură cu prezentul contract, inclusiv din toate relaţiile secundare juridice, cu privire la acest contract, pretenţiile la despăgubire, contestarea validității, interpretarea şi rezilierea prezentului contract, se pot dezbate şi dispune în acţiune de
judecată în faţa Tribunalului de pe lângă Judecătoria din [EDITAT] şi aceasta în faţa unui judecător unic. Părţile contractante se supun deciziei pronunţate de tribunal și convin că o astfel de decizie va fi finală, cu caracter obligatoriu şi executoriu. În cazul în care acest tribunal încetează să mai existe, problema poate fi abordată în cazurile şi în condiţiile descrise în acest punct, la Judecătoria [EDITAT] în faţa unui judecător unic.
3. Candidatul este conştient de faptul că intermediarul în conformitate cu legislaţia [EDITAT] asigură recuperarea datoriilor/creanţelor faţă de candidat prin intermediul unei persoane autorizate, pe baza unei împuterniciri de la intermedia
Articolul 11 Dispoziţii finale
1. Relaţiile nereglementate în prezentul contract se interpretează conform Codului comercial şi altor legi juridice aplicabile potrivit legislaţiei Republicii Slovace.
2. Modificările sau completările la prezentul contract se pot face numai prin amendamente scrise, numerotate, semnate de persoane autorizate.
3. În cazul în care acest contract nu prevede altfel, toate cererile de despăgubire, care decurg din acest contract, vor fi aplicate faţă de partea a doua în scris, prin scrisoare recomandată, fax, e-mail sau predate personal. În cazul serviciilor poştale, data de revendicare a pretenţiilor se consideră data primirii scrisorii recomandate la adresa menţionată în acest contract, şi în cazul în care în viitor se schimbă adresa părţii contractante trecută în timpul dat de lege în registru.
Efectele livrării acestor scrisori recomandate conform prezentului contract sunt îndeplinite chiar şi atunci, când beneficiarul în cauză nu ridică scrisorile respective, și atunci se ia în calcul data când scrisoarea oficială se întoarce înapoi la expeditor, ca nefiind ridicată de către destinatar fără menționarea motivului
4. Părţile contractante în mod constant declară că sunt pe deplin capabile şi autorizate pentru a efectua acest act juridic, să nu inducă intenționat în eroare cealaltă parte contractantă, pentru că dispoziţiile prezentului contract coțin dorința lor liberă, serioasă, specifică și ușor de înțeles, că nu a fost încheiată în condiții nefavorabile, dovada de care au semnat.
Părțile declară că acest contract conține textul complet al unui contract unic, care se referă la obiectul contractului dintre cele două părți. Acest contract este superior tuturor propunerilor verbale sau scrise anterioare sau și altor înțelegeri avute între cele două părți.
5. Prezentul contract intră în vigoare de la data semnării de către ambele părţi. 6. În cazul în care orice prevedere a prezentului contract este considerată invalidă sau inaplicabilă, rămân toate celelalte prevederi ale contractului valabile şi restul conţinutului contractului va fi înlocuit prin dispoziţii legale. 7. În cazul în care conform prezentului contract, va fi necesar livrarea oricărui document la adresa părții contractante, menționată în titlul acestui contract, dacă nu este vreo schimbare de adresă menționată în scris a celeilalte părți. În cazul în care documentul, chiar și în aceste condiții se returnează ca nelivrat, părțile contractante se decid că efectele livrării intră în vigoare în a treia zi de la primirea retur de către partea care expediază.
8. Părţile în mod constant declară că au citit cu atenţie acest contract, au înţeles conţinutul şi ca dovadă, textul contractului cu toţi termenii incluși corespunde voinţei lor, care este confirmată în acest contract cu semnătura lor proprie.
ANEXA Nr. 1 LA CONTRACT CADRUL DE INTERMEDIERE nr. ......
CODUL ETIC
1. / În momentul plecării în străinătate este necesar să vă luaţi cu dvs:
Cursul de îngrijitor în original sau certificat dacă este vorba despre persoane cu studii medicale, tradus în limba germană.
IN CONDITIILE IN CARE EU NU AM CALIFICARE DE INGRIJITOR SI AM SPUS ASTA
3 / Cooperarea partenerilor contractuali
Compania solicită partenerilor contractuali crearea armoniei perfecte cu familia gazdă şi asigurarea cooperării reciproce echipei de asistență medicală. (Nu însărcinaţi familia gazdă, cu problemele Dvs. personale, precum să nu vă exprimaţi opiniile cu privire la alte persoane, care sunt direct legate cu intermediarul), ci dimpotrivă, să cooperaţi
şi să nu vă plângeți de condiţii.
Prin acesta mă angajez să respect pe deplin principiile de comportament din codexul etic al personalului de îngrijire .............. s.r.l. şi respectarea lor potrivit filozofiei interne. Să nu afectez reputaţia firmei ................s.r.l. precum şi calitatea exercitării îngrijirii pacientului în familia gazdă.
va multumesc pentru raspuns deci nu semnez nimic,in acest caz directorul mai poate sa ma oblige sa vin pe 4 ore fara semnatura mea,ce sa ii spun ca contest in instanta ....
Ma numesc mariana sunt asistenta medicala
Poate angajatorul sa imi modifice c i de munca cu 8 ore/zi durata nedeterminata la 4 ore ,atata timp cat exista si angajati care au contracte determinate pe 7 luni printre care si2 pensionari
m-am angajat pe 4 aprilie am incheiat un ci nedeterminat la o firma cu specific sezonier verbal mi sa spus ca pe 31 octombrie se termina activitatea si imi voi lua concediu apoi raman in somaj tehnic
Ieri ne-a anuntat ca se restrange activitatea si o persoana va pleca iar una va ramane pe 4 ore ,pensionarele care au contract pe perioada determinata 7 luni au aplelat la pile relatii ,eu nu am pe nimeni si pentru a junge la servici in eforie tranportul ma costa 300 din 550 care i-as lua in mana ,sunt disperata si nu stiu ce sa fac ,maine vine dna director sa ne anunte ,am un copil la scoala cheltuieli
Va rog indrumati-ma sunt disperata ,exista vreo lege regula prin care sa ma apar sa imi iau concediu medical ce sa fac sa reusesc sa raman pe post,
poate angajatorul sa imi modifice mie contractul de la 8 la 4 ore ,iar pensionarele sa ramana pe post
suntem angajati 2 persoane cu contract nedeterminat si 4 persoane cu contract determinat pe 7 luni dintre care 2 pensionare
In contract la litera H durata muncii scrie la pct a -durata muncii 8 h iar pct b-programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern ,contractul colectiv de munca aplicabil
Va multumesc mult pentru raspunsuri
Am depus o copie de pe bonul de comanda am vorbit cu inspectorul care a preluat cazul i-am dus si poze aferente si o copie prin care am notificat firma (notificare trimisa prin posta ca si scrisoare cu valoare)prin care sa pot dovedi ca i-am anuntat
Inspectorul respectiv mi-a spus ca bonul de comanda nu dovedeste ca eu am platit mobila ,si ca acea mobila este cea facuta de ei ,
ci doar ca am dat avansul
Inpectorul a zis " conform legii petitiilor" cererea mea se va clasa si nu ma pot ajuta,caci nu am factura fiscala contract sau bon de casa.
Din acest motiv sunt foarte nedumerita nu mi se pare normal
Voi cere raspuns scris prin posta
Va multumesc inca o data si va doresc SARBATORI FERICITE
am doar bon de comanda cu stampila firmei si semnatura lor ,din bon reiese ca am dat avans 650 si totalul mobilei 1250
Cei de la protectia consumatorului au zis ca asta nu dovedeste ca eu am platit mobila ci doar ca am dat avansul
si conform legii petitiilor cererea mea se va clasa
buna ziua
Am comandat o mobila de bucatarie la o SC com SRL,am platit avans si mi sa eliberat un bon de comanda cu stampila si semnatura,din care reiese ca am dat avans 650 ,mobila este total gresita practic nu o pot folosi
Ulterior am aflat ca firma a deschis proces de insolventa (faliment) in aprilie 2010 are numit si un administrator judiciarare termen pe 23 februarie
Nu mi-au eliberat nici factura fiscala nici bon de casa ,mu am semnat nici macar schiat comenzii nici un document cand au facut montajul ,I-am sunat dupa 7 zile cand mi sa umflat blatul ,au venit pe 09 12 2010 au adus un reprezentant de firma de unde au cumparat blatul spunandu-mi ca m-am inundat eu si de aceea sa umflat blatul,au zis sa merg la firma ca imi vor elibera factura ,au desprins din holsuruburi inaltatorul de blat si am ramas asa dar nu mai raspund nici la telefoane iar eu stau cu blatul umflat si balamaua cazuta
Am fost la protectia consumatorului ,mi sa spus "nu va putem ajuta pentru ca nu aveti factura sau bon de casa si nu reiese de nicaieri ca ati achitat si ca legea petitiilor spune ca nu se poate primi o petitie daca nu exista un contract ,factura ,bon fiscal" in concluzie cererea mea va fi clasata ,au spus ca vor merge acolo totusi si ma vor suna dar nimic.....au spus sa merg in instanta
Spuneti-mi va rog frumos ce pot face pentru ami recupera macar blatul cum trebuie sa procedez unde pot merge ,cine ma poate ajuta ,in aceasta situatie
pentru ami recupera macar banii pe blat .
Este normal in aceasta situatie ca protectia consumatorului sa nu ia atitudine
Va rog ajutatima
Deficiente mobila
Blatul de bucatarie sa umflat in 7 zile de la montaj in zona de spate a blatului unde nu a fost cantuit ,apa a patruns pe langa ghiuveta si la capatul extrem al blatului
Mobila a fost peticita si inaltata si jos si sub blat datorita faptului ca masuratoarea nu a fost facuta corespunzator
In primele 7 zile o balama a cazut ,iar celelalte dau aceleasi semne,cand trag sertarul se deschide si usa aferenta
4 Lungimea corpului mobilierului are 59 cm iar latimea blatului 60 corpurile sunt la fata cu blatul diferenta de nici 1 cm ,in mod gresit deoarece dimensiunea blatului ar fi trebuit sa depaseasca cu cativa cm dimensiunile dulapurilor, formand ceea ce se numeste "picurator", adica zona in care se pot scurge picaturile de apa, pentru a evita scurgerea lor direct pe mobila de bucatarie, care ar putea fi astfel afectata de umezeala. Stratul de melamina este lipit pe marginea respectiva astfel incat sa acopere si cei cativa cm de sub blat. Ce-a-ce sa si intamplat.si in plus foate grav este ca din acest motiv apa si /sau mancarea care fierbe pe plita sau cade involuntar imi intra direct in sertare .din acest motiv nu pot folosi plita.
Mobila nu a fost pusa la cumpana diferenta dintre partea dreapta si stanga este de cca 4 cm ce –a-ce a dus la scurgerea apei pe toata suprafata apei deteriorandul si umfland si latura stanga a blatului.
inaltatorul de blat In zona de imbinare cu peretele trebuia sa fie etansata cu silicon pentru a impiedica patrunderea apei intre blat si perete.,ea nu a fost etansa si datorita acestui fapt apa a patruns intre blat si perete si sub blat datorita faptului ca nu a fost cantuita ,
Am cerut in mod expres ca vreau cant peste tot ,inclusive blat si masa ,mentionez ca nu este cantuit spatele blatului si nici o parte a mesei,cantul nu a fost lipit corespunzator caci sa si dezlipit ,
buna ziua si u sunt tot asistenta balneofizioterapie si eu doresc sa infiintez un cabinet de practica individuala
conform art 11 din ordonanta :144/2008
1) Asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali prevazuti la art. 1, membri ai Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România, exercita profesia în regim salarial si/sau independent.
(2) Conditiile de acces la activitatile profesionale exercitate în regim independent de catre asistentii medicali generalisti, moase si asistenti medicali sunt stabilite prin norme
elaborate de Ministerul Sanatatii Publice, în colaborare cu Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România.
ART. 20
2) Activitatea asistenNilor medicali generalisti, moaselor si asistenNilor medicali se
desfasoara în cadrul echipei medicale sau independent, ca titulari sau asociati ai cabinetelor de practica independenta.
Art. 38
(1)Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România se organizeaza si functioneaza ca organizatie profesionala, cu personalitate juridica, neguvernamentala, de interes public, apolitica, fara scop patrimonial, cu responsabilitati delegate de autoritatea de stat, având ca obiect de activitate controlul si supravegherea exercitarii profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si, respectiv, a profesiei de asistent medical, ca profesii liberale de practica publica autorizate.
ART. 40
2) Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România, prin structurile sale nationale sau judetene, colaboreaza în domeniul sau de competenta cu Ministerul Sanatatii, cu institutii, autoritati si organizatii la realizarea urmatoarelor activitati:
d) elaborarea criteriilor si standardelor de dotare a cabinetelor de practica independenta;
h) avizarea înfiintarii cabinetelor private ale asistentilor medicali generalisti, moaselor si asistentilor medicali, indiferent de forma lor juridica;
Art. 76. - La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga Legea nr. 307/2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical si a profesiei de moasa, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578 din 30 iunie 2004, cu modificarile ulterioare.
Am fost si la OAMMR m-au trimis la directia de sanatate publica ,acolo mi sa spus ca nu exista norme ,criterii standarde de dotare ...mi-au spus ca un cabinet medical poate fi deschis de un medic caci pentru cabinete de practica independenta nu exista baza legala nu sau elaborat norme metodologice pentru aplicarea acestei ordonante.
in cazul in care ati reusit sa rezolvati aceasta problema va rog anuntati-ma si pe mine
tinem legatura
Mariana
buna ziua si eu sunt tot asistent medical in constanta
la fel doresc sa deschid un cabinet de practica independenta
OUG 144/2008 - care la art.38 prevede:
Art. 38
(1)Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România se organizeaza si functioneaza ca organizatie profesionala, cu personalitate juridica, neguvernamentala, de interes public, apolitica, fara scop patrimonial, cu responsabilitati delegate de autoritatea de stat, având ca obiect de activitate controlul si supravegherea exercitarii profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si, respectiv, a profesiei de asistent medical, ca profesii liberale de practica publica autorizate.
ca sunt profesii liberale, atunci eu cred ca:
- pe baza certificatului (de libera practica) eliberat de Ordinul asistentilor;
- va puteti declara activitatea direct la fisc, prin depunerea declaratiei 070 ;
- in urma depunerii declaratiei 070 veti primi CIF ( cod de inregistrare fiscala) ;
- avand CIF puteti incepe sa lucrati ca liber profesionist - asistent medical.
eu personal am fost si la OAMMR m-au trimis la directia de sanatate publica ,acolo mi sa spus ca nu exista norme ,criterii standarde de dotare ...mi-au spus ca un cabinet medical poate fi deschis de un medic caci pentru cabinete de practica independenta nu exista baza legala ,nu sau elaborat norme metodologice pentru aplicarea acestei ordonante.
in cazul in care va rezolvati problema va rog sa imi spuneti cum ati reusit ?
tinem legatura
Mariana