avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate jethrotullb

Activitate jethrotullb

Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Îi rog frumos pe cei care au obținut adeverința cu privire la contravenții să spună cum se intitulează exact acel document și care este denumirea exactă (din antet) a instituției care îl eliberează, localitatea și nr. de telefon dacă e scris în antet - ca să pot suna acolo și să îi rog pe funcționarii care știu să îi învețe și pe cei din Sibiu...
Pe mine m-au plimbat astăzi de la o instituție la alta și de la un birou la altul și niciun funcționar nu a auzit de așa ceva. Am ajuns în situația chiar să întreb dacă, depunând o cerere scrisă, pot să primesc în timp util un răspuns scris cum că nu e de competența lor să elibereze așa ceva, pe care să-l depun la INM... Mâine o iau de la capăt...

Și cu privire la CV, ce se înțelege prin „datele de identificare” și „datele de stare civilă”? Vor oare și CNP-ul, nr. și serie C.I., numele părinților, dacă suntem căsătoriți sau nu, eventuale schimbări de nume???
sam bam a scris:

Detinutului, din cauza unor dovezi noi aparute in cauza ii este admisa cererea de revizuire, instanta pronuntandu-se astfel:,,caseaza hotararea nr..., si rejudecand condamna inculpatul..."
Avand in vedere ca termenul prescriptiei speciala in cazul unei infractiuni pedepsita cu inchisoarea de pana la cinci ani se considera 7 ani jumatate,oricate intreruperi ar fi fost(deci inclusiv intreruperea pe perioada existentei primei hotarari) precum si faptul ca din momentul casarii sentintei pana la condamnarea din nou a inculpatului, stiintific si practic timpul nu sta in loc, se poate pune in discutie reactivarea prescriptiei speciale?



Dat fiind că s-a rejudecat și s-a condamnat, nu mai poate fi pus nimic în discuție în instanță, decât în cazul în care există cale de atac la hotărârea de revizuire.

Dacă ar fi fost două hotărâri - una de anulare/casare a hotărârii definitive și alta în rejudecare - se putea invoca, cu succes, în rejudecare legea mai favorabilă prin termenul de prescripție specială mai scurt. Însă în cazul hotărârilor definitive - și hotărârea casată și-a păstrat acest caracter până la pronunțarea celei de-a doua hotărâri - legea mai favorabilă nu se evaluează decât în ceea ce privește pedeapsa, care se reduce obligatoriu sau facultativ, după caz. Cu toate acestea, în cazul rejudecării, există un vid legislativ în privința prescripției care poate fi speculat.

Dacă există o cale de atac la hotărârea de revizuire eu zic că se poate invoca prescripția specială în cazul în care instanța a condamnat având în vedere legea nouă, pe principiul că legea trebuie luată în întregime. Dacă a condamnat pe legea veche, aș invoca legea nouă mai favorabilă, și tot acolo aș ajunge.
Răspuns la discuția Unde se poate reclama un avocat?
mitcomihai a scris:

Avocatul nu s-a implicat si a lasat sa se scrie orice la dosar.


Fara suparare, ati fi vrut sa nu ii lase sa scrie??? :O Asta nu avea voie! Fiecare da ce declaratie considera, iar organele de cercetare penala sunt obligate sa o consemneze. Si nici concluziile acestora nu are dreptul avocatul sa le modifice. #-o
DA. Poate depune plangere prealabila, iar aceasta sa fie luata in considerare, daca e in termen de 2 luni de cand si-a amintit. Nu degeaba legea spune " din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul" si nu " de la data faptei". Mai trebuie sa se probeze amnezia respectiva.
Răspuns la discuția Minora insarcinata
Codul familiei:
"Art. 4
Vârsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vârsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.
Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti. "

Cunosc cazuri de minore care au nascut, s-au casatorit sau nu cu tatal copilului, dar familia le-a sustinut si acum sunt bine toate (si cele care si-au continuat studiile, si cele care au mers pe o meserie). Conteaza mult sprijinul celor din jur si puterea interioara a tinerei mame.
Iti doresc numai bine, un copil sanatos si sustinerea celor dragi!
Răspuns la discuția aparator in procesul penal
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Intr-adevar, trimiterea la art. 44 din Legea 51, m-a luminat in privinta motivarii deciziei. (M-am gandit ca a fost luata din pricina Baroului Constitutional)
Cat priveste intrebarea de final, am raspuns gandindu-ma si la relatia dintre procurorul-aparator si colegii lui de magistratura chemati sa se ocupe de cauza. :D
Răspuns la discuția Detector
NU POTI FI OBLIGAT.
Daca esti invinuit de ceva poti cere sa fii asistat de avocat si sa nu declari nimic decat in prezenta lui.
Răspuns la discuția Unde se poate reclama un avocat?
Pai cum se impaca declaratia dv. "din ce scrie acolo tot eu par a fi vinovat" di postul initial cu pozitia de parte vatamata?
Nu legea e 181, ci articolul din Codul penal (Vatamarea corporala)... daca ati avut nevoie de ingrijiri medicale de 21-60 zile. Daca nu, probabil ca e vorba de 180 (Lovirea sau alte violente).
Incadrarea se mai poate modifica, in functie de probe.
Ca parte vatamata puteti cere stramutarea pentru motive temeinice (limitate de lege) nu oricum...


Pai daca la toate intrebarile e "nu", ce vina are totusi avocatul?
Răspuns la discuția Unde se poate reclama un avocat?
Dar l-ati mai cautat pe avocat?
Vi s-a luat vreo declaratie in dosarul respectiv dupa angajarea avocatului?
Cele scrise in dosar au fost scrise inainte sau dupa ce v-ati angajat avocat?
Răspuns la discuția aparator in procesul penal
Pai ma incurca, pentru ca in motivarea deciziei se vorbeste initial de "parti", iar apoi doar de invinuit sau inculpat, plus ca rationamentul, pe care nu l-am mai redat, cam scartaie, din punctul meu de vedere.
La curs, profu', ex-procuror cu multa experienta, proaspat trecut la avocatura, ne-a atras atentia ca in lege intentionat nu scrie "avocat", ci "aparator" tocmai in ideea acestor cazuri... Dar nu ne-a facut nici o trimitere la vreun articol, si din ce mai stiam (probabil de prin procedura civila inca nestudiata sistematic, ca nu pot preciza exact de unde), mi s-a parut ok... Poate n-a fost el pus la punct cu RIL-ul (?!) si se baza pe ce stia din practica indelungata ?...
Ca un neam de magistrat ar fi fraier sa nu isi angajeze avocat e una (mai multe capete, mai multe sanse de reusita), dar totusi ma intreb ce e permis...
Cat despre intrebarea cum ar face apararea un procuror... cred ca foarte eficient. B-)