avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela_h

Activitate mihaela_h

Este vorba de o institutie de stat.
Buna ziua

Trebuie sa contest calificativul pe care angajatorul mi l-a acordat la evaluarea anuala. Acest tip de conflict poate fi rezolvat prin mediere?

Multumesc!

Răspuns la discuția termen depunere apel
Referitor la întrebarea 2:
Eu am primit o decizie de sancționare emisă de directorul școlii. Această decizie am contestat-o la Colegiul de disciplină de pe lângă IȘJ care a emis o hotărâre prin care menține decizia directorului „ca fiind temeinică și legală”.
Decizia școlii și hotărârea Colegiului de disciplină le-am contestat în instanță, instanța hotărând că decizia nu respectă forma prevăzută în codul muncii.
ISJ a depus apel solicitând menținerea deciziei emisă de unitatea de învățământ și hotărârea emisă de IȘJ.
Școala nu a depus apel.
Buna ziua
Am fost sancționată disciplinar de școala unde lucrez cu avertisment scris. Am contestat sancțiunea primită la Colegiul de disciplină de pe lângă ISJ care a menținut sancțiunea. (Am prezentat situația www.avocatnet.ro/content/for... )
Am contestat decizia de sanctionare în instanță și decizia a fost anulată - nu respectă art. 252, alin 2 lit. b și c din Codul muncii. Nici nu s-a mai discutat faptul că nu s-a respectat procedura de cercetare disciplinară în școală și la Colegiul de disciplină.
Hotărârea instanței a fost atacată cu apel doar de ISJ, unitatea școlară nu a depus apelul.
Am primit documentele (apelul) de la Curtea de Apel în data de 10 iulie 2014. Termenul de depunere a întâmpinării este de 15 zile de la primirea comunicării. Avocata care mă reprezintă este plecată în concediu.
Aș vrea să știu:
1. Care este data limită până la care trebuie să trimit întâmpinarea (cum se numără cele 15 zile).
2. Dacă școala nu a depus apel, atunci decizia de sancționare emisă de școală rămâne anulată și trebuie să contest doar hotărârea Colegiului de disciplină de la IȘJ?
3. În cazul în care apelez la un alt avocat (doamna avocat care m-a reprezentat până acum este în concediu) și voi solicita plata cheltuielilor de judecată vor fi luate în considerare numai cheltuielile de judecată ale noului avocat?
Vă mulțumesc!
Multumesc!

Sunt hotarata sa merg in instanta daca decizia nu-mi va fi favorabila.
Doar ca as fi vrut sa existe o cale mai rapida de rezolvare a situatiei.

Multumesc!
Multumesc!

Avocatul m-a sfatuit sa astept contestatia din instanta.

In momentul depunerii contestatiei eu am anexat toate documentele relevante pentru apararea mea.

Dar eu nu as vrea sa ajung in instanta, ci vreau sa vad daca pot gasi o modalitate de a rezolva aceasta situatia la nivelul Consiliului de Disciplina de la ISJ. Pentru mine este un stres foarte mare aceasta situatie si vreau sa se incheie cat mai repede.
Dar consider ca nu este impartial consiliul atat timp cat unul din membri deja s-a pronuntat in acest caz si nu a fost permisa prezenta avocatului la audiere.

Reprezentantul sindicatului a fost de acord cu eliminarea avocatului de la audieri.
Multumesc pentru raspuns.

Nu am reusit sa-mi sustin apararile. Toata discutia a fost referitoare la faptul ca dl. avocat nu poate fi prezent, deoarece regulamentul nu permite acest lucru, iar eu am incercat sa-mi prezint punctul de vedere referitor la componenta comisiei, dar d-na presedinta a sustinut ca in alcatuirea comisiei s-a respectat regulamentul, care o include pe jurista obligatoriu.

Cred ca m-am exprimat eronat intr-o interventie anterioara. Doar in Comisia de disciplina din scoala a fost acceptat intr-un final avocatul.
In Consiliul de disciplina de la ISJ d-na presedinta nu a acceptat prezenta avocatului.

Nu am acceptat sa raman fara avocat in fata comisiei si am semnat o declaratie in acest sens.
Multumesc pentru raspuns.

Ce as putea face pana la decizia finala a Consiliului de Disciplina? Cui ma pot adresa in acest moment pentru a semnala faptul ca d-na jurist este in situatie de incompatibilitatea si ca nu mi s-a respectat dreptul la aparare si in felul acesta sa am parte de o analiza corecta a contestatiei?

Desi in plenul comisiei am prezentat situatia nici macar nu s-a consemnat obiectia mea in procesul verbal.
Buna ziua

Am fost sanctionata de scoala la care lucrez cu avertisment.
Am depus contestatie la Consiliul de disciplina de pe langa ISJ, conform metodologiei. Am fost convocata pentru astazi si am apelat la un avocat ca sa ma reprezinte.
Consiliul de disciplina nu a acceptat prezenta avocatului, motivând ca nu este prevazut in Regulamentul privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Colegiului Central de Disciplină al MECTS şi ale colegiilor de disciplină de pe lângă inspectoratele şcolare judeţene - aprobat prin Ordinul nr. 3866 din 2 mai 2012 dreptul de a fi reprezentata de un avocat. In aceste conditii audierea a luat sfarsit, eu am dat o declaratie prin care am specificat ca refuz sa raspund in conditiile in care nu este acceptată prezența avocatului.

O alta problema este faptul ca din Consiliul de disciplina face parte jurista ISJ (conform regulamentului), dar care este si membru in CA al scolii care a aplicat initial sanctiunea (reprezentanta parintilor). Desi am ridicat aceasta problema, presedinta consiliului de disciplina a sustinut ca nu este relevant acest aspect, deoarece in CA este membru ca reprezentant al parintilor. Mentionez ca d-na jurist a intervenit si in timpul audierilor din Comisia de disciplina din scoala, in calitate de reprezentant ISJ, pentru a fi exclus avocatul de la audieri (situatia a fost consemnata in procesul verbal). Atunci comisia a acceptat in urma discutiilor prezenta avocatului.

Ce pot face in aceasta situatie?

Multumesc
Răspuns la discuția sanctiune disciplinara
Buna ziua

Multumesc pentru raspunsuri.
Mi-am depus dosarul pentru concurs, dar am alte nelamuriri.
Nu am primit nici un raspuns referitor la concluziile comisiei de disciplina.

1. Care este termenul in care trebuie sa primesc decizia de sanctionare?

Decizia de constituire a comisiei de disciplina a fost emisa in data de 1 octombrie 2010, in conformitate cu hotararea CA din data de 27 septembrie 2013.
In data de 30 octombrie 2013 a fost o sedinta CA si pe ordinea de zi era trecut si analiza raportului de cercetare disciplinara, dar nu stiu ce hotarare s-a luat.
Se aplica Legea Educatiei 1/2011 –

art. 280 (7) Cercetarea faptei și comunicarea deciziei se fac în termen de cel mult 30 de zile de la data constatării acesteia, consemnată în condica de inspecții sau la registratura generală a unității de învățământ preuniversitar/instituției. Persoanei nevinovate i se comunică în scris inexistența faptelor pentru care a fost cercetată.

sau este alta prevedere in codul muncii?

2. In data de 30 octombrie 2013 am solicitat in scris copie dupa documentele din dosarul comisiei de sanctionare. Am fost refuzata pe motiv ca aceste documente pe baza carora s-a desfasurat ancheta, inclusiv raportul incheiat cu aceasta ocazie, sunt confidentiale. Legea educatiei precizeaza: Cadrul didactic cercetat are dreptul sa cunoasca toate actele cercetarii si sa isi produca probe in aparare. Ce pot sa fac in aceasta situatie?

Multumesc