avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate madyy26

Activitate madyy26

Răspuns la discuția Cumpărarea unui teren agricol

Vă mulțumesc pentru răspuns dar as mai avea ceva de adăugat. În actul pe care noi îl deținem acest pământ este trecut ca și pământ arabil situat în intravilanul comunei. Poate fi vorba de un pământ intravilan?
Ionut.ion a scris:

In prima faza dumnealor trebuie sa dea un anunt la primarie ( asta daca este vb. de teren extravilan) in care spun* ca vor sa vanda-ii indruma cei de acolo ce si cum...
Apoi parintii dvs., pentru ca dumnealor sunt proprietarii terenului vecin cu cel ce se vinde, isi pot utiliza dreptul de preemtiune.
Repet, asta doar daca este vb. de teren extravilan..
Mai multe detalii gasiti mai jos.
[ link extern ] /

Cat despre actul de proprietate... notarul va putea spune daca este suficient sau nu acel act pentru vanzare.

Bună ziua.Doresc cumpărarea unui teren agricol situat în vecinătatea casei părinților mei.Probleme au fost de la bun început datorita faptului ca nu știam cine este proprietarul pământului. Ulterior am intrat in posesia unui act de partaj voluntar de bunuri imobile. Proprietarul acestui pământ a decedat,iar copii doresc să îmi vândă acest pământ.
Ce acte ne sunt necesare pentru încheierea actului de vânzare cumpărare?
Acest act de partaj voluntar de bunuri pentru ce ne este de folos ținând cont de faptul ca eu am achitat o taxă către notar pentru am fi eliberat. Vă mulțumesc anticipat.
Bună ziua. Tatăl meu a decedat si el a avut un contract cu un avocat pentru al ajuta sa primească despagubiri pentru casa demolată de către stat inainte de 89,iar noi nu suntem mulţumiţi de serviciile dânsului. Intrebarea mea este dacă suntem obligaţi sã continuăm acest proces cu dânsul sau contractul se reziliază de la sine ţinând cont de faptul că contractul a fost încheiat între el si tatăl meu decedat. Vă mulţumesc anticipat
Discuție Formularul E411
Buna ziua, o sa va relatez problema mea.Eu, soțul si copilul locuim in Spania si am solicitat in Romania alocația de stat pentru copil(7luni), depunând la dosar pe linga toate actele care ni s-au cerut si o negație de la statul spaniol in care specifica faptul ca copilul nu beneficiază de alocație in Spania si de nici un alt ajutor.Din Romania ne mai cere pe linga toate aceste acte sa solicitam in Spania formularul E 411, formular pe care eu l-am solicitat in nenumărate rânduri si mi s-a răspuns ca acest formular trebuie solicitat de către statul roman nu de către mine.Întrebarea mea este daca este adevărat ca acest formular trebuie sa il solicit eu sau cei din romania.Va mulțumesc anticipat
In aprilie 2009 s-a pronuntat divortul iar eu am revenit la numele anterior casatoriei.Dupa cat timp trebuie sa schimb actele sau patesc ceva daca mai ramin o perioada pe numele fostului meu sot pentru ca eu momentan locuiesc in spania si nu ma pot duce acum in romania sa schimb actele.Ce acte trebuie sa schim atat in romania cat si in spania?