avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate Carmen Banioti

Activitate Carmen Banioti

Răspuns la discuția copie dosar penal
asteptati sa ajunga dosarul in arhiva...acesta ajunge de obicei cam la o saptamana dupa termenul de judecata, si trebuie sa faceti o cerere pentru eliberare copii, trebuie si timbrat, cam 1 leu pe pagina...mergeti si va orientati la fata locului.
Răspuns la discuția copie dosar penal
dosarul este inca la parchet sau a ajuns la instanta?
Răspuns la discuția Cerere aparator din oficiu.
in principiu, depinde de materia in care aveti dosarul...daca este in penasl si aveti calitatea de inculpat, beneficiati de asistenta judiciara gratuita, in cazul in care asistenta juridica este obligatorie, iar in civil, situatia este cu totul alta, trebuie sa faceti dovada veniturilor, respectiv ca aveti un venit pana la 500 de lei, beneficiati de asistanta judiciara gratuita in totalitate, iar daca aveti un venit intre 500 si 800 lei, benefciiati de asistenta juridica gratuita partiala...pentru mai multe detalii, trim mes.
pedeapsa pe care ati primit-o este de 6 luni, prin efectul suspendarii conditionate a executarii pedepsei, se adauga un termen de incercare de 2 ani, rezultand un termen de 2 ani si 6 luni. La momentul implinirii acestui termen, calculat de la mometul in care a ramas definitiva sentinta penala prin care a fost pronuntata respectiva sanctiune, dumneavoastra sunteti reabilitat de drept.
Reabilitarea de drept in cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei este un efect special al acestei institutii, urmand ca dumneavoastra sa beneficiati de aceasta.
sa ma tineti la curent, va rog, sunt tare curioasa....mult succes
situatia pe care ati prezentat-o este situatia tipica de ocupare abuziva a unui spatiu/imobil...solutia cea mai sigura este cea a unei actiuni de evacuare in instanta, care poate fi adusa la indeplinire prin intermediul executorului judecatoresc....sau o plangere la politie.
nu stiu daca am inteles bine, este vorba despre spatiul destinat utilizarii comune in cadrul unui imobil cu mai multe locuinte?
nulitatea relativa este acea forma de nulitate care poate fi invocata numai de partea care este ocrotita de dispozitiile legale prin aceasta norma juridica, ;astfel, normele legale ( ma refer la OG 2/2001), prin care se instituie obligativitatea agentilor constatori de a aduce la cunostinta contravenientului posibilitatea de a face obiectiuni este prevauzuta sub sanctiunii nulitatii, relative. Intre nulitatea absoluta si cea relativa nu exista deosebiri in ceea ce priveste efectele pe care le produc...odata invocata, ar trebui sa duca la nulitatea procesului verbal.
Stiti cumva cand v-a fost comunicata sentinta?
este posibila intdeauna o cale de atac - recursul la Tribunalul contencios- in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei prin care v-a fost respinsa plangerea contraventionala.
Răspuns la discuția recuperare creante
da...au voie sa va dea in judecata, ....din moment ce deja ati fost notificata pentru efectuarea platii, ei deja au facut primul pas...concilierea directa, dupa 30 de zile de la data la care ati primit acea notificare de efectuarea a platii, trebuie sa astepte 30 de zile, dupa care ei pot sesiza instanta de judecata. dupa ce ei vor sesiza instanta, veti prmi acasa o citatie , impreuna cu actele pe care acestia isi intemeiaza pretentiile, si veti fi chmeat in instanta. Nu este obligatoriu sa va prezentati, dar este de preferat...intrucat va puteti apara. Aveti chitanta pentru cei 400 de euro pe care i-ati platit in contul creantei?
Răspuns la discuția recuperare creante
nu este un termen fix, sa zicem o luna, doua , trei luni sau un an... timpul depinde de cei care detin creanta impotriva dumneavoastra...practica societatilor de recuperari creante este de a lasa sa treaca o perioada mai mare de timp, pentru ca accesoriile creantei sa creasca...adica sa aveti mai mult de plata
poprirea pe salariu este forma de executare la care se opteaza de cele mai multe ori de catre aceste societati...insa, de ce nu va aparati in cadrul procesului?
puteti sa contestati creanta