in principiu, depinde de materia in care aveti dosarul...daca este in penasl si aveti calitatea de inculpat, beneficiati de asistenta judiciara gratuita, in cazul in care asistenta juridica este obligatorie, iar in civil, situatia este cu totul alta, trebuie sa faceti dovada veniturilor, respectiv ca aveti un venit pana la 500 de lei, beneficiati de asistanta judiciara gratuita in totalitate, iar daca aveti un venit intre 500 si 800 lei, benefciiati de asistenta juridica gratuita partiala...pentru mai multe detalii, trim mes.
Daca cere avocat din oficiu instanta ii va da daca vrea sa il condamne.
Ii acorda dreptul la aparare, dreptul de a asculta avocatul, mai ales daca acuzatul nu se poate apara singur si este vadit acest lucru.
Imi cer scuze dar am postat gresit la "drept penal". Ma interesa un model pentru asistenta judiciara (aparator) intr-un proces civil. Aveam nevoie urgent dar m-am documentat si am rezolvat-o. Ramane doar sa aduc dovezi in ceea ce priveste veniturile. Va multumesc.
Domnule Lascoschi sunt consternat de tampeniile pe care le spuneti pe acest forum (poate poate "pica ceva"). E mai mult decat lipsa de profesionalism din partea dvs...