avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate YNAA

Activitate YNAA

Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Multumesc, dar chiar nu e cazul. Asta spuneam, refuzul acordarii ch. jud. este motivat de faptul ca procedura este necontencioasa.
Deci???
Buna seara,

C.pr.civ. art.338 prevede ca disp. priv. procedura necontencioasa descrisa in CARTEA III se intregesc cu disp. de procedura contencioasa, in masura in care nu sunt potrivnice naturii necontencioase a cererii.
Aceasta inseamna ca pentru o plangere impotriva incheierii de carte funciara art.52 Legea 7/1996, calificata ca fiind de natura necontencioasa, nu se acorda cheltuieli de judecata constand in plata onorariului avocatial?Cheltuielile de judecata sunt potrivnice naturii necontencioase a plangerii? Mi s-a admis plangerea, dar nu mi s-au acordat cheltuieli de judecata. Mi se pare absurd, intrucat chiar daca plangerea are un caracter necontencios, a fost nevoie de mijlocirea instantei pentru ca OCPI sa-mi noteze in CF o divizare refuzata initial.:O
Credeti ca un apel in acesta privinta ar putea rasturna situatia in sensul acordarii acestor cheltuieli ocazionate su solutionarea plangerii in prima instanta?
In afara de 338 C.pr. civ. are cineva vreo sugestie privind motivarea unui eventual apel?
Ma ajutati?


Discuție situatie
Compania x il suspecteaza de furt pe angajatul y, caruia i se organizeaza un flagrant, in cadrul caruia se confirma faptul ca Y fura. I se ia nota explicativa unde recunoaste si el ca fura de ceva vreme, se stabileste prejudiciul. CIM inceteaza pe acest motiv insa in prealabil compania face si plangere penala. Pe baza contractului de garantie anexa la CIM, lui Y i se retine garantia constituita, insa totodata si drepturile salariale pe care acesta le mai avea inainte de lichidare, sume care nu acopera nici 5% din prejudiciul creat companiei.In cadrul cercetarii penale, sigur ca avocatii sustin ca in mod netemeinic si nelegal s-a retinut suma datorata angajatului Y cu titlu de salariu.Evident nu exista un titlu exec. in acest sens.
Ce se poate face in acest moment pt ca, Compania sa nu aiba probleme, intrucat orice act ar fi ulterior retinerii?
O actiune in repararea prejudiciului acum, probabil ar fi suspendata pe motivul cercetarii penale. E un cerc vicios, aveti vreo idee?
Multumesc!
Are cineva un model de contract colaborare/prestrai servicii cu obiect specific Activitati de infrumusetare (coafor, cosmetica...etc)?
Răspuns la discuția Recuperare datorii fost angajat
k, multumesc.In urma cercetarii administrative se emite o Decizie de imputare, care se aduce la cunostinta debitorului si daca acesta nu se conformeaza, fostul angajator il actioneaza in justitie pe debitor , pe ce cale, ca sa devina titlu exec. Decizia? Aici se platesc tx de timbru?
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Angajatul x isi da demisia de la firma A.In nota de lichidare se mentioneaza ca are datorii fata de angajator. O parte din aceasta datorie se recupereaza din garantia constituita datorita functiei ocupate de angajat. Cum se procedeaza pentru recuperarea datoriei ramase. Angajatorul trebuie sa emita o Decizie de impunere, sau cum se procedeaza?
Răspuns la discuția urgent intrebare
Freelis, n-am inteles totusi ce ai vrut sa spui cu noile modif. ale Codului muncii.
''Durata saptamanii de lucru nu mai este limitata inferior la cele zece ore (echivalentul programului de doua ore/zi), aceasta insemnand ca se poate incheia un contract de munca cu timp partial pentru orice fractiune de norma''.
Vrei sa spui ca nici CIM cu timp partial nu mai e obligatoriu 2 ore pe zi???deci 10 ore min. pe saptamana? Nu am gasit asa ceva in C. muncii actualizat. Poti sa indici te rog acea ultima actualizare?
Răspuns la discuția urgent intrebare
Multumesc mult pt. raspunsuri.
Din cate stiu contractul de prestarii servicii nu beneficiaza de o reglementare speciala.
Stie cineva de un timp min. sau max. impus (prin vreo norma legala) pentru prestarea de servicii in baza unei astfel de conventii????? ITM -ul are probleme in acceptarea acestor conventii?

Răspuns la discuția Insolventa recomandari?
Poate nu m-am exprimat suficient de clar.debitoarea nu mai are nimic. Am obtinut titluri exec. (Bilete la ordin investite) am trimis la executor judecatoresc si acesta mi-a comunicat ca debitoarea nu arebunuri mobile, imobile si nici bani in nici un cont la banca . Deci???Cum sting debitul din contabilitate? Si chiar nimic nimic???
Va rog daca stie cineva. sau ati mai avut asemenea cazuri; sunt tot mai frecvente in ultima perioada.
Multumesc din nou.