avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate Costin Iftimoaie

Activitate Costin Iftimoaie

Cine ma poate ajuta sa gasesc undeva Legea administratie publice revizuita/2009 .Va rog frumos
:sorry:numitul ....... domiciliat....este chemat la acest parchet cam... ziua.....ora.....in calitate de invinuit in cauza....avand ca obiect dosarul......pentru prezentarea materialului de urmarire penala
Răspuns la discuția inregistrare telefonica
(1) Interceptarea si inregistrarea convorbirilor sau comunicarilor efectuate prin telefon ori prin orice mijloc electronic de comunicare se realizeaza cu autorizarea motivata a judecatorului, la cererea procurorului care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala, in conditiile prevazute de lege, daca sunt date ori indicii temeinice privind pregatirea sau savarsirea unei infractiuni pentru care urmarirea penala se efectueaza din oficiu, iar interceptarea si inregistrarea se impun pentru stabilirea situatiei de fapt ori pentru ca identificarea sau localizarea participantilor nu poate fi facuta prin alte mijloace ori cercetarea ar fi mult intarziata.

(2) Interceptarea si inregistrarea convorbirilor sau comunicarilor efectuate prin telefon ori prin orice mijloc electronic de comunicare pot fi autorizate in cazul infractiunilor contra sigurantei nationale prevazute de Codul penal si de alte legi speciale, precum si in cazul infractiunilor de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, spalare a banilor, falsificare de monede sau alte valori, in cazul infractiunilor prevazute de Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul unor alte infractiuni grave ori al infractiunilor care se savarsesc prin mijloace de comunicare electronica. Dispozitiile alin. 1 se aplica in mod corespunzator.

(3) Autorizatia se da pentru durata necesara interceptarii si inregistrarii, dar nu pentru mai mult de 30 de zile, in camera de consiliu, de presedintele instantei careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta sau de la instanta corespunzatoare in grad acesteia, in a carei circumscriptie se afla sediul parchetului din care face parte procurorul care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala. in lipsa presedintelui instantei autorizatia se da de catre judecatorul desemnat de acesta.

(4) Autorizatia poate fi reinnoita, inainte sau dupa expirarea celei anterioare, in aceleasi conditii, pentru motive temeinic justificate, fiecare prelungire neputand depasi 30 de zile.


Răspuns la discuția nu siu ce sa fac
alexandra2006ro a scris:


-să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiilor în care a intervenit reabilitarea;



Daca in cazierul dvs.nu apare nimic inseamna ca v ati reabilitat, deci puteti incerca.
Atata vreme cat sunteti persoana juridica,deci detineti o societate comerciala aveti obligatia la afisarea orarului de functionare .Nu am inteles de unde ati retinut ca infractiune acea reclamatie?!!Cert este ca nu aveti motive de a face dosar penal pentru acea reclamatie
Răspuns la discuția cerere daune morale
este necesar sa probati prejudiciul adus.
t.simona a scris:

Analore a scris:

Sa va dau un sfat practic care l-am aflat si eu astazi de la admin finaciara, pentru radierea masini de la finante aveti nevoie de urmatoarele acte in copie: cartea masini talonul pe care sa fie scris instrainat catre la data de (daca aveti o copie a talonului scrieti pe ea si dupa mai faceti o copie ;)) si contractul de vanzare sau in cazul dv. comodat, plus copie CI cumparator......si acum partea cea mai interesanta conform spuselor doamnei de la admin financiara dupa 30 de zile de la cumparare masina va fi trecuta la finante pe numele cumparatorului automat, din aceasta cauza se cere copie CI a cumparatorului.....


Din cite stiu eu nici o masina nu se inregistreaza la finante, ci la primarie. Ea se radiaza de catre alte institutii (reg auto roman si politie) iar apoi docum de radiere se duce la primarie pt a fi scoasa din evidenta contribuabilului de la plta impozitului.
Probabil ca la finante si-a dat cineva cu parerea.

radierea autoturismului se face doar de Politie, urmand ca apoi cu certificatul de radiere stampilat de Politie sa va deplasati la Primarie pentru a va radia din evidentele fiscale . In nici un caz , radierea nu se face de cei de la Finante.
Răspuns la discuția BANCURI !

=D>