avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere daune morale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere daune morale

Cazul meu a mai fost pe forum. Am fost concediat verbal, sau mai bine zis dat pe usa afara, in urma unui acestui referat

SC PHOENIX GAMES SRL
In atentia d-lui Director zonal Marius
REFERAT

Privind activitatea din P.L. Dambovita in perioada 07.09-20.09.20009


In perioada susmentionata, in punctul de lucru al societatii Phoenix Games SRL din judetul Dambovita, mun. Targoviste, s-au constatat nereguli in ceea ce priveste respectarea disciplinei financial- contabile, in sensul ca nu au fost operate incasarile zilnice limp de cel putin 5 zile. Despre acest fapt directorul judetean a fost sesizat zilnic. acesta neinstiintand si justificand in nici un fel aceasta situatie.
Avand in vedere cele de mai sus. precum si slabele rezultate obtinute in activitatea desfasurata (volum foarte scazut al incasarilor realizate). va solicitam a lua masurile ce se irnpun. respectiv retrogradarea-inlocuirea din functii a persoanelor vinovate.


Cu stima,

Bogdan Coman
coordonator vanzari
Bistrita. 20.09.2009
Cam asa am fost concediat. Precizez ca CIM afost semnat in data de 15.08.2009. In aceasta perioada cat am fost angajat, firma fiind noua in localitate
am facut-o sa functioneze in proportie de 80%. Eu am fost directorul de vanzari, iar problemele financiar contabile trebuiau facute de asistentul manager, persoana care era deja angajata la numirea mea in functie si care nu avea habar de operare PC. Dupa demiterea mea asistentul manager a ajuns director vanzari. In perioada cat am fost angajat am primit cel putin 10 oferte de lucru de la alte firme. Vreau sa cer despagubiri, daune pentru munca depusa, pentru ca mia fost incalcate drepturile si demnitatea. Mai precizez ca referatul nu are nr. inregistrare, semnatura si stampila societati. Nu am primit nicio decizie de incetare a CIM, deci nu am avut ce semna. Pot cere despagubiri, daune in aceasta situatie?
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
iulianmihu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 10:18, 23 Octombrie 2009
Pentru a-ti putea da un sfat e bine sa dai ceva mai multe amanunte, ca de exemplu:

(1) Cum ai fost concediat fara preaviz? Te-ai dus la munca si cand ai ajuns acolo ai fost dat afara?

(2) Nu puteai primi o decizie; aceasta se da in urma unei deliberari. Cat timp a trecut de la concediere?

(3) Ce ore suplimentare ai prestat si de unde ai tras concluzia ca nu au fost platite?

(4) Da, poti cere daune si despagubiri daca drepturile legale ti-au fost incalcate.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
Iulian MANEA, Contabil
cine a semnat decizia de lichidare? dvs?
cum vi s-a desfacut contractul de munca? a-ti semnat pt acordul partilor (art 55, lit b), caci atunci este legala desfacerea contractului fara preaviz si nu aveti ce face :P
este important sa detaliati putin problema dvs ...
E necesar sa detaliati.Daca e vorba de concediere abuziva trebuie sa atacati decizia in termen de 30 de zile de la comunicare si puteti cere si daune cu conditia sa probati prejudicul produs
Oare de ce stiameu ca in litigiile de munca este in sarcina angajatorului sa aduca dovezi ca adevarul este de partea lui si nu cel care reclama??
Prejudiciul suferit pentru care cereti daune morale trebuieste dovedit de dvs, nu de catre angajator(el nu stie ca ati suferit un prejudiciu moral).

Alte discuții în legătură

Concediere nelegala iulianmihu iulianmihu In data de 21.09.2009 am fost concediat verbal in urma unui referat nesemnat si nestampilat de nimeni. Vreau sa ma adresez instantei de judecata si sa cer ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediat in urma acestui referat? iulianmihu iulianmihu SC PHOENIX GAMES SRL In atentia d-lui Director zonal Marius Maceasa REFERAT Privind activitatea din P.L. Dambovita in perioada 07.09-20.09.20009 In ... (vezi toată discuția)
,,conciliere cu angajatorul in conflict drept munca?' UA UA Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Am fost concediata cu art 65 CM , din initiativa angajatorului, am fost angajata cu conditiile unei functii ... (vezi toată discuția)