avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere nelegala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere nelegala

In data de 21.09.2009 am fost concediat verbal in urma unui referat nesemnat si nestampilat de nimeni. Vreau sa ma adresez instantei de judecata si sa cer plata pentru orele lucrate peste program in jur de 14-16ore/zi, in CIM sunt specificate doar 8ore/zi si vreau sa cer despagubiri pentru munca depusa, stresul si calcarea demnitati. Ce trebuie sa fac?
Va redau in continuare continutul referatului:
"I
SC PHOENIX GAMES SRL
In atentia d-lui Director zonal Marius Maceasa
REFERAT
Privind activitatea din P.L. Dambovita in perioada 07.09-20.09.20009


In perioada susmentionata, in punctul de lucru al societatii Phoenix Games SRL din judetuI Dambovita, mun. Targovisle, s-au constatat nereguli in ceea ce priveste respectarea disciplinei financiar- contabile, in sensul ca nu au fost operate incasarile zilnice limp de cel putin 5 zile. Despre acest fapt directorul judetean a fost sesizat zilnic. acesta neinstiintand si nejustificand in nici un fel aceasta situatie.
Avand in vedere cele de mai sus. precum si slabele rezultate obtinute in activitatea desfasurata (volum foarte scazut al incasarilor realizate). va solicitam a lua masurile ce se impun. respectiv retrogradarea/inlocuirea din functii a persoanelor vinovate.


Cu stima,

Bogdan Coman
coordonator anzari
Bistrita. 20.09.09"
Acesta este referatul pe care l-am primit, si in urma caruia am fost concediati atat eu, director vanzari cat si supervizorul, pentru ca era cunostinta mea. Precizez ca atributiile financiar contabile reveneau asistentului manager care acum este director vanzari pentru ca este cunostinta veche a directorului zonal. pot fi concediat in baza acestui referat?
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
iulianmihu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 5 Octombrie 2009
Trebuie sa semnati de primire Decizia de Concediere emisa de angajator . De la acel moment curge termenul in care o puteti contesta .
Aveti grija ca trebuie sa contestati in 30 de zile actul prin care s-a disus concedierea dvs.In instanta puteti cere si plata orelor supimentare.
Nu stiu care e continutul referatului .Aveti grija sa nu fie considerat o decizie, deci termenul dvs. sa curga din 21.09!Am intalnit cazuri in practica.

O fi el nul, dar nulitatea trebuie constatata de instanta , iar termenul de sesizare de 30 de zile curge din momentul comunicarii.
Ar fi bine sa apelati la un avocat.
Art. 76. - Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
Art. 77. - În caz de conflict de muncă angajatorul nu poate invoca în faţa instanţei alte motive de fapt sau de drept decât cele precizate în decizia de concediere.
Art. 78. - (1) În cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, instanţa va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanţa care a dispus anularea concedierii va repune părţile în situaţia anterioară emiterii actului de concediere.
Nu am auzit de concediere verbala. Daca acel referat de care vorbiti sta la baza concedierii va trebui sa-l depuneti in instanta. Sfatul de a consulta un avocat este demn de urmat.
iulianmihu a scris:

In data de 21.09.2009 am fost concediat verbal in urma unui referat nesemnat si nestampilat de nimeni. Vreau sa ma adresez instantei de judecata si sa cer plata pentru orele lucrate peste program in jur de 14-16ore/zi, in CIM sunt specificate doar 8ore/zi si vreau sa cer despagubiri pentru munca depusa, stresul si calcarea demnitati. Ce trebuie sa fac?


Instantei de judecata va puteti adresa in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere. Actiunea este scutita de plata taxelpor judiciare de timbru si se va depune la Tribunalul Judetean in a carui raza teritoriala aveti domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi concediat in urma acestui referat? iulianmihu iulianmihu SC PHOENIX GAMES SRL In atentia d-lui Director zonal Marius Maceasa REFERAT Privind activitatea din P.L. Dambovita in perioada 07.09-20.09.20009 In ... (vezi toată discuția)
Cerere daune morale iulianmihu iulianmihu Cazul meu a mai fost pe forum. Am fost concediat verbal, sau mai bine zis dat pe usa afara, in urma unui acestui referat SC PHOENIX GAMES SRL In atentia ... (vezi toată discuția)
Concediere Loredana080 Loredana080 Bună seara, am primit un preaviz de concediere in care se menționează că la sfârșitul lui,adică pe 5 iulie, se va emite decizia de concediere. Am fost ... (vezi toată discuția)