avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate udin

Activitate udin

Multumesc pentru raspuns . Stie cineva daca sunt undeva specificate aceste boli care fac imposibila continuarea casatoriei ? Sau, functie de manifestarile clinice certificate, probabil, de un medic, se stabileste veridicitatea motivului ?
Intreb pentru ca nu am gasit nicaieri ceva concret despre acest motiv de divort si despre ce ar trebui specificat in clar in cererea de divort.
Nu mi-e nici foarte clar cum se poate recupera partea cuvenita din bunurile comune dobandite in timpul casatoriei- trebuie initiat un partaj-in cazul in care nu se poate ajunge la divortul cu acordul partilor ?
Printre motivele de divort , Art. 373, litera d, se specifica ca divortul poate avea loc
la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.

Ma intereseaza ce acte doveditoare trebuie aduse, ce pierde sotul care cere divortul (din punct de vedere al drepturilor patrimoniale dobandite in timpul casatoriei), si care este metoda cea mai eficace de obtinere a divortului tinand cont ca un divort la notar sau administrativ nu este acceptat de celalalt sot care nu intelege ca o continuare a casatoriei ii refuza sotului bolnav dreptul la o viata decenta si duce la degradarea accentuata a unei stari de sanatate si asa precare.
"Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice nu se datorează de către persoanele cu handicap grav sau accentuat şi de persoanele încadrate în gradul I de invaliditate."
Extras din Codul Fiscal, vezi aici mai multe :[ link extern ] /
Legea 448, la " facilitati" este clara in acest sens. Mai trebuie sa fie si aplicata.
Multumesc pentru raspuns. Si mie imi pare rau... Si chiar mai rau decat dumneavoastra !
Multumesc mult pentru raspunsuri, imi sunt de folos.
Da, ati inteles bine.Doar sotul este trecut ca si proprietar, locuinta fiind cumparata inainte de casatorie.
Dar faptul ca domiciliul este comun de 25 de ani nu este suficient pentru obtinerea facilitatii de scutire de impozit pe aceasta locuinta ?
Va intreb pentru ca la depunerea cererii de scutire mi s-a comunicat ca, deoarece titlul de proprietate este pe numele sotului, chiar daca sotia are certificat de handicap accentuat locuinta nu poate fi scutita de impozit.
Iata starea de fapt: inaintea casatoriei cu 7 ani, sotul a contractat cumpararea unui apartament in rate. Titlul de proprietate este, deci, pe numele lui. Plata integrala a locuintei s-a facut in 20 de ani, deci 13 ani ratele la apartament le-au platit cei doi soti impreuna.
La un eventual divort sotia are vreun drept asupra locuintei ?
In conditiile in care locuinta de domiciliu comun al sotilor are ca si proprietar cu titlu de proprietate sotul, dar plata locuintei s-a facut in rate, si timp de 13 ani (20 ani in total ) ratele au fost achitate de familie, locuinta se considera bun comun si poate fi scutita de impozit daca sotia are certificat de incadrare in grad de handicap accentuat ? Mentionez ca acea locuinta este de fapt, domiciliul comun al sotilor de 25 de ani.
multumesc mult, aveam nevoie de sfatul dv. intotdeauna competent si la obiect.=D>
multumesc, m-ati linistit.Dar la prima intrebare exista un raspuns?