avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Activitate bogdypadu

Activitate bogdypadu

Buna ziua, sunt fondatorul unei comunitati care organizeaza evenimente in natura (drumetii la munte, catarare, caiace si altele) si doresc sa intocmesc un formular pe proprie raspundere prin care participantii sa ia la cunostinta detaliile participarii si eventualele riscuri la care se expun cand participa la astfel de evenimente. Doresc sa iau consimtamantul electronic, printr-un formular Google Forms. Considerati ca acest consimtamant electronic este suficient sau trebuie sa le cer sa semneze cu semnatura olografa conditiile de participare printate? Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Coordonez un proiect in care dorim sa includem o tableta grafica pentru semnarea olografa a documentelor si stocarea lor intr-o arhiva electronica.

Din pacate nu reusesc sa gasesc vreo lege in care sa fie prezentate regulile prin care acest lucru este posibil. O tableta grafica porneste de la 300 RON, dar site-urile de aparatura fiscala vand astfel de dispozitive incepand cu 1000 RON.

Intrebarea mea este urmatoarea: are importanta ce fel de tableta grafica se utilizeaza? Clientii nostri nu doresc o tableta pretentioasa care sa includa si certificate digitale sau alte metode suplimentare de securizare a semnarii.

Multumesc anticipat!
Salut, imi pare foarte rau sa aud ca treci prin asa ceva, inteleg ca e o situatie stresanta si probabil ca iti va da niste batai de cap, dar incearca sa ramai cu mintea limpede si va fi ok. Cunosc un caz in care un prieten a fost prins comercializand Legale in Casino si aici nu ma refer la 2 plicuri cate aveai tu si prietenul tau. Dupa lungi procese si tot felul de stres, a reusit sa obtina neinceperea urmaririi penale, astfel ca i-au fost inchise dosarele si nu apare nimic in cazier. Tot ce pot sa zic e ca a avut un avocat bun si din cunostintele mele nu a intervenit pe langa nimeni pentru solutionarea favorabila a cazului, doar prin legi si reprezentare corecta din partea avocatului, asa a declarat el. Eu iti sugerez sa ai un avocat potrivit si multa speranta ca se va rezolva, chiar si in Romania au mai inceput anumite persoane sa priveasca drogurile cu ochi un pic mai buni in cazul consumatorilor, asupra voastra nu existau cantare, plicuri sau lucruri specifice unor dealeri asa ca puteti juca aceasta carte cu consumatorul. Daca va pune sa declarati ceva, va descurcati cumva, sunt convins, exista solutii, atat pot sa va zic, doar sa ajungeti la o intelegere cu ei. Succes si pastrati-va calmul si increderea!

Cine nu datoreaza contributii la pensii?

Potrivit ghidului citat, nu datoreaza contributia la pensii:

Contribuabilii al caror venit net anual, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( 35% x 2117 = 741 lei)
Persoanele care sunt asigurate ale sistemului public de pensii ca urmare a obtnerii de venituri salariale sau indemnizatii somaj
Persoanele care beneficiaza de una din categoriile de pensii acordate in sistemul public de pensii.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...


Aici este un extras (si link catre tot articolul publicat pe avocatnet.ro) prin care se precizeaza destul de clar conditiile in care un PFA este scutit de la plata pensiilor. Referitor la sanatate aceasta nu este scutita si se calculeaza diferit in functie de forma de PFA:
a) Venitul net anual realizat exclusiv cheltuielile reprezentand contributii sociale (diferenta dintre totalul veniturilor incasate si cheltuielile efectuate in scopul realizarii acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentand contributii sociale) sau
b) Valoarea anuala a normei de venit, raportata la cele 12 luni ale anului, ce nu poate fi mai mica decat un salariu de baza minim brut pe tara, daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia.

Stie cineva cum se procedeaza pentru scutirea de la plata contributiilor la pensii? Ce acte trebuie depuse la administratie?
Răspuns la discuția Declarare microintreprindere
juridic dana a scris:

Ati putea lua in calcul si varianta in care incheiati un contract individual de munca cu fractiune de norma.

Oricum, intermen de 60 de zile de la infiintarea societatii declarata microintreprindere, sunteti obligat sa aveti cel putin un angajat.


Am vazut si eu topicul de curand si chiar sunt curios daca este o solutie valida ceea ce se precizeaza in postul acesta. Eu pot sa fiu angajat al propriei mele firme doar cu o fractiune de norma (cineva spunea mai sus ceva de o ora pe luna), este posibil???

Dar daca as fi administratorul firmei, conditiile s-ar pastra la fel? Nu sunt obligat ca in calitate de administrator sa fiu angajat cu norma intreaga, permanent si cel putin cu salariul minim pe economie??

Mi-ar fi foarte de folos raspunsul la aceste intrebari.