avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate eliza84

Activitate eliza84

Răspuns la discuția probleme cu fostul angajator
idee e ca nu ma simt vinovata cu nimic. El mi-a pretins sume diferite la intervale diferite de timp fara absolut nici o dovada. Atat ii cer si i-am zis-o de multe ori: sa faca o expertiza contabila, sa se vada exact unde sunt banii. Sper ca intr-o zi sa se rezolve si asta
buna ziua! am dat azi dimineata o alta declaratie referitoare la plangerea mea catre el. Mi s-a spus ca din acele acuzatii doar violarea secretului corespondentei apartine de penal, ca acuzatiile false si hartuirea morala nu fac parte din codu penal, ci din cel civil. ( e adevarat?) Acum urmeaza sa ii ia lui declaratie, sa-l intrebe de unde a facut rost de acele conversatii de pe messenger(ale mele cu o colega), si de ce nu mi s-a dat sa semnez o fisa a postului de agent de turism ( el la dosar o are pe cea de secretara). Acum am sa astept sa vedem ce se mai intampla, inspectoru mi-a spus ca ei o sa verifice o sa caute probe, chiar un expert contabil o sa puna ( dar ca deocamdata nu au bani). Cred ca o dura vreo 6 luni asa? :) Multumesc pentru toate sfaturile date pana acum
am scris o declaratie a 4 ( foaia era goala) apoi m-a pus s-o semnez si a bagat-o la dosar. Declaratia tip difera cu mult ( adica aceleasi lucruri am sa le scriu ca data trecuta), pentru nu am altceva de adaugat
Poate constitui un avantaj favorabil mie faptul ca la dosarul lui era ca proba impotriva mea fisa postului de secretara, iar el in plangere a scris "in fisa postului de agent de turism, fosta angajata avea ca raspundere evidenta facturilor, chitantelor, a banilor primiti de la clienti", aceasta ( fisa postului de agent de turism nu o are la dosar)?
Politia ce mai are de facut dupa declaratia mea? E posibil sa mearga la el la firma? Sau sa puna un expert contabil din oficiu?
Multumesc....
La protectia mediului am facut reclamatie, are autorizatie de mediu, are voie sa taie 4-500 kg /luna, dar in loc sa taie 400 kg de pvc pe luna, el taie saptamanal atat, ceea ce este anormal. Cat despre cea de functinare, nu are nici o firma luminoasa ceva care sa arate la strada ca el are firma.
buna ziua! acum 1 luna am fost la politie si am dat o declaratie referitoare la cele spuse in plangerea fostului patron, dupa care am depus o plangere impotriva lui ( acuzatii false, violarea corespondentei electronice) inregistrata de politie, si mi s-a zis ca intr-o luna ma vor suna iar. Azi m-a sunat un inspector care mi-a spus ca maine sa ma prezint din noi sa dau o declaratie. Iar va fi nevoie de o alta declaratie? Ce va urma apoi? Multumesc, astept sfat
buna ziua! va rog sa ma ajutati intr-o problema. O persoana a cumparat o casa veche care se afla langa casa mea si si-a construit o firma de termopane lipita de casa mea. I-am facut reclamatie si persoana a zis ca-si va muta atelieru, a facut izolatie si si-a mutat aparatele de langa peretele casei pe partea opusa a atelierului. Dar zgomot tot este din cauza lor. Ce pot face ca sa-si mute definitiv atelierul de acolo. Nu mai suport galagia care se aude de dimineata pana seara. Va rog amabil sa-mi dati un sfat
Buna ziua! Sunt din Tulcea, si doresc daca aveti amabilitatea, sa ma ajutati intr-o problema. Am depus la Renel acum 1 an o cerere prin care un stalp de electricitate aflat pe terenul meu ( si cu care se alimenteaza vecinii) sa fie scos si mutat in alta parte intrucat doresc sa construiesc un garaj. Dupa 1 saptamana am primit raspuns de la un trimis al Renel care pur si simplu era foarte revoltat de situatie ca el pune stalpul in fata portii mele. Dupa un timp am fost la directorul Renel si l-a chemat pe respectivul angajat mustrandu-l, apoi mi-a zis ca se va rezolva problema. Anul acesta a trimis alte 2 persoane, care au zis ca stalpul se va scoate, s-a facut o schita chiar. Acestia au anuntat vecinii sa sape groapa pentru a scoate stalpul, dar ei nu au facut acest lucru. Am fost din nou la Renel tot la director, cand a deschis dosarul a ramas mirat deoarece in cererea mea scria ca stalpul este putred si trebuie schimbat. Am mai facut o cerere tot anul asta cu aceeasi problema si a spus ca se va rezolva. Dar astept incontinuu fara nici un rezultat.
Ba chiar ma pune sa achit cheltuielile pentru deplasarea celor de la Renel. Ma nemultumeste faptul vecinul caruia ii apartine stalpul are o ruda angajata la Renel care intervine de fiecare data in favoarea lui. Vecinul detine un atelier de termopane si nu are contor la firma. Va rog sa-mi dati un sfat pentru a solutiona aceasta problema cu bine
buna ziua! astazi am fost la politie, am dat o declaratie scrisa acolo pe loc, apoi am facut o plangere prealabila de acasa in exemplare ( din care unul cu nr de inregistrare de la politie), in care, ca fost angajat, i-am adus fostului angajator urmatoarele acuzatii...acuzatii false (pretindea sume diferite de bani la date diferite, cand 300 cand 380 euro, chiar daca eu i-am solicitat sa-mi inmaneze o decizie de imputare sau nota de lichidare in care preciza exact suma pretinsa). In dosarul de ancheta prezentat de inspector unde se aflau acuzatiile ce mi se aduc, se afla plangerea propriuzisa fara a fi anexat nici un document financiar contabil care sa sustina suma pretinsa.
De asemenea : Haruire morala si violarea corespondentei electronice ( acesta nu avea dreptul de a deschide si a sustrage conversatii mai ales ca adresa de mess era una personala).
Mentionez ca acesta nu a inclus in dosar fisa postului de agent de turism, ci cea de secretara. Eu am lucrat la inceput ca secretara, apoi ca agent de turism ( chiar daca inca de la inceputul activitatii vindeam servicii turistice, avand functia de secretara).
Va cer un sfat: sa imi angajez acum un avocat sau astept solutionarea plangerii mele?
Multumesc
el a facut primul pas si anume plangere. Asta am de gand sa fac si eu maine dimineata cand am sa merg la invitatia inspectorului sa dau o declaratie. Eu nu ma consider deloc vinovata si nu am ce bani sa ii dau.El sa dovedeasca cu acte in justitie. Este necesar sau nu sa ma prezint maine cu un avocat. Nu cred ca e ceva asa grav incat sa nu ma pot descurca singura.
Ce ma sfauiti
Va multumesc pentru raspunsurile date pana acum