avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu fostul angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu fostul angajator

buna ziua! am nevoie de un sfat referitor la un litigiu in munca. momentan lucrez la alta firma in turism de 3 luni cu carte de munca. am ceva probleme cu fostul angajator. Cand m-am angajat la fostul loc de munca, nu am semnat nici un fel de proces de predare primire a gestiunii. Am avut CIM la 4 ore ca secretara, urmand ca pe parcurs sa mi-l modifice la 8 ore ca agent de turism. La sf anului nu au facut nici un fel de inventar al banilor nici cash-ul, nici contul de la banca. Anul acesta in martie am plecat, cu demisie, si decizie de incetare cu acordul ambelor parti. Nici atunci nu am semnat de predare primire nimik, dar in schimb m-au pus sa fac o cerere prin care, daca dupa plecarea mea apar probleme, sesizari din partea clientilor (faceam bilete avion etc) sa raspund. Fisa postului era cea de agent de turism. Cartea de munca mi-am ridicat o fara probleme, patronul nu a adus la ITM nici un fel de nota de lichidare precum ca sunt datoare.
Mi-a spus, asta dupa ce am plecat, ca sunt datoare firmei cu 300 e ( gestiunea din contul firmei), fara sa se fi facut nici un control, gen expertiza contanbila etc. Si acum dupa 3 luni ma amentinta ca daca nu i dau banii ma acuza de inselaciune furt de astea. El nu mi a aratat nici o dovada pana acum....doar mi a zis ca a venit politia la ei, le a luat declaratii, au verificat extrasele etc. La mine nu a venit nimeni. Spuneti-mi ce anume pot face ca amenintarile sa inceteze
Cel mai recent răspuns: eliza84 , utilizator 10:54, 9 Septembrie 2009
Lasati-l sa tipe. Daca se va considera prejudiciat in vreun fel va face plangere penala si atunci veti avea ocazia sa va aparati. Pana in prezent sunt doar amenintari si nu veti ajunge la nici o concluzie. Iar daca va ganditi sa ii platiti atunci cine va poate garanta ca peste o zi sau doua nu va mai aparea o suma mai mare disparuta din asa -zisa gestiune?
Faptele trebuie probate . Fara proces verbal de predare-primire a gestiunii vorbele dansului valoreaza cam cat o ceapa degerata...!B-)
Stati linistita....nu are ce sa va faca. Trebuie sa va dovedeasca vinovatia, deci trebuie sa se adreseze organelor de cercetare penala....sa se dovedeasca ca sunteti vinovata de savarsirea unei fapte penale...sa se pronunte instanta , hotararea sa fie definitiva si irevocabila.
Cred ca numai gura e de acel patron....
va multumesc pt rapiditatea raspunsului...ideea e ca tot ii cer acea nota de lichidare ( daca o cere angajatu stiu ca este obligatorie) si-,mi spune ca"dupa ce vii si-mi dai banii iti dau nota de lichidare precum ca esti datoare". Stiu ca aceea se da indiferent daca e sau nu dator un angajat. De amenintat cu inselaciunea etc....mi-a zis ca am sa am probleme cu politia etc. Ma rog, astea sunt probabil sa ma intimideze. Eu i-am zis ca vreau dovezi precum ca am prejudiciat firma, nu vorbe.
Si inca un amanunt....in ziua demisiei am inteles ca gestiunea cash era ok...si mi-a spus ca nu poate sa-mi dea nota de lichidare daca nu ies ok si la gestiune cont.
Inca nu am nici cea mai mica dovada din partea lui , un act ceva prin care sa -mi ateste vinovatia ( daca exista), sa-mi zica "uite, aici s-a descoperit ca ai gresit ceva etc".
Va mai anunt in timp cum decurge situatia.
O zi buna
1. La ITM nu se depune note de lichidare ... acestea se inmaneaza fostilor salariati un exemplar, iar al doilea ramane la societate.
2. Nu mai faceti confuzie intre demisie si incetarea c.i.m. cu acordul partilor ... un c.i.m. nu poate inceta in baza a doua articole din Codul Muncii :)
3. Atata timp cat vi s-a inamanat carnetul de munca, nu prea are importanta acea nota de lichidare .
nu mi s-a inmanat nota de lichidare sub pretextul ca nu trebuie numai cash-ul sa iasa ok ci toata gestiune inclusiv din contul firmei. Voiam acea nota de lichidare cu suma pretinsa ca sa nu ma trezesc peste catva timp ca inventeaza o suma mai mare. Mi-au spus sa-mi dau demisia cu acordul ambelor parti.
Deci sa inteleg ca daca mi-am ridicat cartea de munca fara probleme n-are decat sa faca galagie? Eu nu mai am treaba cu el asa?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva fostului angajator eliza84 eliza84 buna ziua! astazi a venit un inspector de munca la mine la servici, mi a prezentat un dosar cu o plangere a fostului angajator impotriva mea. In acel dosar se ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor demisie fara preaviz eastsidaz eastsidaz buna ziua.sunt angajat la un magazin de piese auto,unde mi-am scris demisia mentionand ca doresc lichidare la zi.sefa o zis ca nu ma lasa sa plec fara sa stau ... (vezi toată discuția)
Va rog putin ajutor demisie, cim mihai_mol mihai_mol Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor din partea Dvs. Am o problema (de fapt nu e problema mea ci a logodnicei mele), ea s-a angajat vara asta la o firma, zice ... (vezi toată discuția)