Buna ziua!
Am un PFA (momentan cu activitatea suspendata datorita concediului de crestere copil), iar domeniul de activitate este 'fabricarea altor produse manufacturiere', cod CAEN 3299. As dori sa stiu daca as relua activitatea pe acest PFA, ce se intampla cu indemnizatia CCC, ar insemna ca renunt la concediu? Si o alta intrebare ar fi daca as putea sa organizez ateliere de handmade in baza acestui cod caen, daca ar mai fi nevoie si de alte specializari sau cum as putea sa fac aceste workshopuri, daca e vreo reglementare speciala.
Multumesc!
Multumesc mult pentru raspuns, acum sunt lamurita. O zi buna!
Am intrat in ian. 2012 in concediu crestere copil, iar cand am completat cererea de acordare a indemnizatiei la primarie, mi s-a spus ca optiunea pentru 1 an sau 2 ani trebuie facuta atunci si ca nu se mai poate reveni asupra ei. Am optat pentru 2 ani, cu indemnizatia minima de 600 lei, iar angajatorul meu intre timp a inchis firma, deci nu ma mai pot intoarce la fostul loc de munca. Intrebarile mele sunt:
- daca as gasi un alt loc de munca mai devreme de implinirea celor 2 ani, as mai beneficia de stimulentul acela de intrerupere al concediului de crestere a copilului pana la implinirea celor 2 ani (pentru ca, repet, mi s-a spus ca nu voi mai putea face modificari si ca daca voiam sa stau numai 1 an de exemplu, trebuia sa optez de la inceput pentru varianta aceasta)?
- daca da, are importanta ca nu ma intorc la acelasi angajator?
-cuantumul stimulentului este acelasi indiferent de venitul anterior sau de valoarea indemnizatiei de crestere a copilului?
Multumesc!
Mai am o intrebare legata de firmele de recuperari. Daca ma suna cu numar ascuns de 14 ori intr-o ora sa o medie de 15 apeluri pe zi (numai pe mobil, fara sa numar apelurile pe tel. fix) ii pot acuza de hartuire sau de ... nu stiu, abuz psihic? Mi-au terorizat toata familia, si au impresia ca daca suna ei non-stop (inclusiv duminica seara - ei nu au o viata a lor?!) noi, restantirii, vom scoate bani pe gura si vom achita! Se inseala, pentru ca un om daca nu are, nu are (logic ca daca ar fi avut nu se mai imprumuta, sau platea fara sa mai astepte telefonul lor). Deci, noi, simpli si umili restantieri, vinovati ca la un moment dat nu ne-am platit ratele, putem sa le facem ceva acestor roboti care nu fac altceva decat sa mai adauge un stres aceluia ca avem rate de platit?
Va multumesc pentru raspuns, am inteles acum. Nu am casa, locuim cu parintii, iar masina doar ce am vandut-o, dar am alte bunuri pe care nu am acte (electrocasnice si electronice). Daca nu pot dovedi ca sunt sau nu ale mele, nu mi le pot lua, nu?
Buna seara, am si eu ma multe intrebari la care sper sa primesc niste raspunsuri, daca se poate. Sa va explic situatia mea: am un credit la care sotul este codebitor in valoare de 25.000 CHF pe 10 ani, din care au mai ramas de plata ~ 23.000 CHF in urmatorii 8 ani (rata este de 450 CHF/luna). In primavara acestui an am dus-o foarte greu, pentru ca sotul nu a avut serviciu, si am acumulat restante, pe care am incercat din rasputeri sa le achitam atunci cand s-a angajat sotul, si am reusit sa le mai reducem, dar tot mai avem o restanta de 1.150 CHF. Agentia de recuperare creante mi-a spus la ultima convorbire ca nu mai pot tine dosarul meu si ca il vor trimite in instanta. Astept sa faca acest lucru, poate asa scap de zecile de apeluri cu numar ascuns pe care le primesc pe zi. Intrebarile mele sunt:
1. Sotul meu, ca si codebitor la acest credit, a fost si el introdus in CRB? Ce sanse are sa contracteze el un alt credit mai mic, cat sa pot acoperi restanta?
2. In cazul unei executari silite cu poprire pe salariu, aceasta se face pana la stingerea intregii datorii (adica 23.000 CHF), sau doar a restantei? Poprirea se face si pe salariul sotului, sau doar al meu?
3. Am inteles ca o datorie neachitata se prescrie in 3 ani. 3 ani incepand de cand?
4. In caz de divort, sotul poate scapa de aceasta datorie (adica sa raman eu singura cu ratele / poprirea?).
5. In cazul in care se face poprire, inafara de aceasta suma care se opreste din salariu trebuie sa mai platesc si rata in continuare, sau asta e tot ce mai platesc? Pt. ca, sincer, m-ar avantaja (doar d.p.d.v. financiar) sa mi se faca poprire!!
Va multumesc pentru atentie si rabdare si astept raspuns!!
Buna seara, am si eu ma multe intrebari la care sper sa primesc niste raspunsuri, daca se poate. Sa va explic situatia mea: am un credit la care sotul este codebitor in valoare de 25.000 CHF pe 10 ani, din care au mai ramas de plata ~ 23.000 CHF in urmatorii 8 ani (rata este de 450 CHF/luna). In primavara acestui an am dus-o foarte greu, pentru ca sotul nu a avut serviciu, si am acumulat restante, pe care am incercat din rasputeri sa le achitam atunci cand s-a angajat sotul, si am reusit sa le mai reducem, dar tot mai avem o restanta de 1.150. Agentia de recuperare creante mi-a spus la ultima convorbire ca nu mai pot tine dosarul meu si ca il vor trimite in instanta. Astept sa faca acest lucru, poate asa scap de zecile de apeluri cu numar ascuns pe care le primesc pe zi. Intrebarile mele sunt:
1. Sotul meu, ca si codebitor la acest credit, a fost si el introdus in CRB? Ce sanse are sa contracteze el un alt credit mai mic, cat sa pot acoperi restanta?
2. In cazul unei executari silite cu poprire pe salariu, aceasta se face pana la stingerea intregii datorii (adica 23.000 CHF), sau doar a restantei? Poprirea se face si pe salariul sotului, sau doar al meu?
3. Am inteles ca o datorie neachitata se proscrie in 3 ani. 3 ani incepand de cand?
4. In caz de divort, sotul poate scapa de aceasta datorie (adica sa raman eu singura cu ratele / poprirea?).
5. In cazul in care se face poprire, inafara de aceasta suma care se opreste din salariu trebuie sa mai platesc si rata in continuare, sau asta e tot ce mai platesc? Pt. ca, sincer, m-ar avantaja (doar d.p.d.v. financiar) sa mi se faca poprire!!;).
Va multumesc pentru atentie si rabdare si astept raspuns!!