avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate conelia anghel

Activitate conelia anghel

Răspuns la discuția Reluare executare silita ?!
Imi pare rau de neintelegere dar incerc sa citez din dispozitiv.

"...... admite recursul declarat de recurenta ......... (societatea) .......... impotriva sentintei nr......a Judecatoriei .......... pe care o modifica in tot si rejudecand
Admite contestatia la executare impotriva actelor de executare emise de BEJ.......... la cererea intimatei pe care le anuleaza.
Irevocabila "
Pronuntata in sedinta publica, azi 16 aprilie 2013.
.

Prin neefectuarea unui act de executare timp de 6 luni, de la momentul la care a fost efectuat un alt act de executare va referiti la faptul ca eu , daca doresc sa fac o alta executarea silita trebuie sa o fac cat mai repede, chiar daca sunt in termenul de prescriptie de 3 ani ?
De cand se considerea cele 6 luni, de la pronuntarea recursului (16 aprilie), daca este asa mai am doar o luna !
Va rog sa ma lamuriti pentru ca sunt "in pana" de executori, fug toti !

MULTUMESC dar, mi-ati oferit extras din C.Pr. Civ. pe care l-am citit si eu, dar nefiind de specialitate nu am inteles, o hotararea dedfinitiva si irevocabila este titlu executoriu si pentru a fi pus in executare silita trebuie SA FIE INVESTIT CU FORMULA EXECUTORIE SAU NU ?
Exista interpretari potrivit carora nu este necesara incunviintarea executarii silite a unei astfel de hotarari dar din noul cod nu vad acest lucru, Insa art.5 din legea nr.78/2012 nu mai considera necesar acest lucru.

Va rog sa ma lamuriti deoarece am apelat la doi executori pana acum si nu doresc sa inceapa executarea pe motiv ca procedura de executare a obligatiei de a face este greoaie. Si atunci eu ce fac cu HOTARAREA, o inramez?

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, nu cu citate !

Cu respect.
In 2012 am castigat un proces pe litigii de munca atat la fond (tribunal) cat si la recurs (CAB) .
In acelasi an 2102 , am executat silit hot. def. si irevocabila privind obligatia de a face.
Au urmat, contestatia le executare si susp. executarii respinsa de judecatorie si recursul admis de tribunal.
Prin adm. recursului s-a decis anularea formelor de executare silita la cererea mea pe fondul tardividatii solicitarii executarii silite (trebuia sa solicit executarea , unde scrie ?).
Citind N.C.Pr.Civ. , am urmatoarele INTREBARI:
1. Pot executa din nou silit hotararea in cauza , ea nefiind desfiintata ?
2. Mai este valabila incuviintarea executarii silite , cea veche?
3. Potrivit. N.C.Pr.Civ. mai trebuie incunviintarea executarii (investirea cu formula executorie) sau o face exec. judecatoresc?
4. Trebuie sa-i spun exec.jud. despre anularea executarii silite, trecute deoarece ma poate refuza?
5. Ce cheltuieli trebuie sa avansez (aprox. valoarea) exec. deoarece celui dinainte i-am platit si o parte din onorariu si nu mi s-a restituit. Este necesar sa-i avansez o parte din acesta, sau numai cheltuielile de executare?
6. Adaug faptul ca executarea silita se indreapta spre o societate care este in prezent in executare de catre ANAF si alti Poate periclita intr-un fel actiunea mea?

Astept cu nerabdare raspunsurile!

Discuție anulare Somatie
Lamuriti-ma si pe mine !

Am executat silit o sentinta definitiva si irevocabila de reintegrare pe post , a fost contestata, am castigat la fond dar am pierdut la recurs , decizandu-se anularea formelor de executare desi contestatoarea a cerut numai anularea somatiei .
In aceste conditii, executorul judecatoresc mi-a spus ca inchide dosarul pentru ca i-au fost anulate formele de executare silita, imi da sentinta (titlul executoriu) si nu mai doreste sa faca un dosar de executare pe motivul ca la o noua contestare se va invoca autoritatea lucrului deja judecat si voi pierde. Are dreptate pentru ca avocata imi spune altceva, si anume ca daca nu a fost anulata executarea insasi se mai poate relua executarea silita?
In concluzie, dansul spune ca prin anularea Somatiei a fost anulata executarea silita dar ceea ce stiu eu este ca ea este forma finala a executarii !
Nu mai stiu ce sa inteleg, practic am ramas cu sentinta neeexecutabila, prin invocarea faptului ca la data cand am solicitat executarea silita nu mai aveam calitatea de angajat (am fost concediata ulterior pronuntarii fara ca sentinta sa fie executata de buna voie).

Daca ma poate ajuta cineva cu lamuriri, astept cu nerabdare !
Va cer ajutorul in a gasi o cale extraordinara prin care sa atac hotararea de admitere a recursului contestatiei la executare silita.
Pentru lamurire :Contestatia a atacat somatia privind obligatia de a face (reintegrare neexecutat prin concediere) si nu titlul executoriu - sentinta definitiva si executiva de drept devenita irevocabila prin Decizia CAB - ; ea a fost respinsa la fond si admisa la recurs.
Nu am inca hotararea (a fost pronuntata la 16 aprilie a.c.), dar termenul decurge de la data pronuntarii (o luna)si trebuie sa-mi analizez , din timp posibiltatile, deoarece sunt convinsa ca este gresita.

Astept cu nerabdare ajutorul oricui pentru a-mi fixa o tinta (daca exista !)

Cu respect,C.A.

PS Am deschis mai multe discutii care vizeaza acelasi lucru, sunt exagerata , stiu dar datorita faptului ca nu am mai primit raspunsuri si am bevoie neaparat de ele.
Răspuns la discuția anulare forme de executare
bserv ca nu au aparut si alte parer iprivind cele scrise de mine in mesajele anterioare si de aceea , pentru cine doreste sa raspunda am doua intrebari legata de acest subiect.
1. Daca mai pot aplica la o cale de atac a admiterii contestatiei la executare (admisa la recurs) , care sunt termenele si de cand curg ele , deoarece in acest cod nu inteleg carei hotarari definitive si irevocabil se adreseaza;
2. Daca s-a admis contestatia prin "anularea formelor de executare" , inseamna ca de la acea data se deblocheaza sumele din banca ale debitorului nemaiexistand executarea silita declansata . Daca da , atunci ce rost mai are sa atac hotararea instantei de recurs (privind contestarea executarii) daca faptul este consumat (somatia, procesul verbal , cererea sunt anulate) pana la introducerea caii extraordinare de atac ?
Intreb aceste lucruri pentru ca instantele tergiverseaza motivarile si nu pot ataca pana nu stiu ce sa atac.
P.S. Am multe intrebari dar le pun pe rand.nIn cazul in care cineva cunoaste bine speta prezentata de mine si ma poate sfatui (vreau cat mai multe pareri) , am rugamintea sa mi se adreseze si prin e-mailul meu anghel_cora@yahoo.com, deoarece am multe detalii care ar completa pentru o imagine cat mai clara.

Cu respect C.A.
Mam mai gandit putin ! Poate fi anulata o sentinta definitiva si irevocabila (reintegrare in functie) de o instanta inferioara devenita titlu executoriu in timpul unui proces de contestare a executarii ? Spun instanta inferioara tribunalul[/b] care a admis recursul (fond s-a respins contestatia), comparativ cu C.A.Buc. care a recurat sentinta tribunalului - instanta de fond.
Deci exista o decizie a C.A.B. care, in acest caz al admiterii contestatiei la executare , este practic ANULATA de o sentinta a tribunalului!
Mai adaug faptul ca motivarea contestatoarei consta in emiterea unor acte administrative(hot.AGA si decizie de concediere) in timpul desfasurarii procesului de fond, acte de care instanta de recurs (CAB) a luat cunostinta si a decis in consecinta. Spun acest lucru pentru ca s-a reluat discutia privind aceste acte desi despre ele s-a pronuntat o instanta de recurs si a DECIS.
In consecinta, am dorit sa spun ca , sunt bulversata de faptul ca un drept castigat prin proces indelungat, este anulat de o contestare a executarii acestui drept, rejudecandu-se practic din nou cauza, ignorandu-se decizia instantei de recurs(CAB). Deci parata, desi a pierdut rand pe rand fondul si recursul , a castigat PRACTIC prin repunerea in judecata a cauzei, in procesul de contestare a executarii (la recurs).
Si, eu cu ce m-am ales ? Cu 2 ani de procese si asteptari cu tergiversarea si in final cu NEEXECUTAREA . Deci castigata este parata, contestatoarea care, prin act administrativ a impiedicat executarea unei hotarari definitive si executorii e drept devenita irevocabila.
Imi explica si mie cum este posibil asa ceva pentru ca avocatul da din umeri si spune ca sat este , lucru insuficient pentru mine?

Cu respect,
Da , foarte rapid si multumesc pentru aceasta, Deci, se poate emite alta somatie in baza incuviintarii executarii silite existente si se poate relua procesul cu contestarea si apoi recursul. Pana cand poate dura acest circ pentru ca eu sa pot fi repusa in drepturile obtinute in instante. Pana cand acest ciclu daca hotararea def. si irevocabila exista fiind lucru deja judecat., avand in vedere ca timpul de prescriere al executarii este de 3 ani.
Imi mai puteti raspunde la noua intrebare , va rog ? Imi mai poate oferi si altcineva o parere?

cu respect
Anularea formelor de executare silita presupune si desfiintarea titlului executoriu - hotarare def. si irevoc. - (s-a solicitat prin contestarea executarii numai anularea somatiei privind obligatia de a face) ?
Doresc un raspuns rapid !

cu respect !