avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate bonicol

Activitate bonicol

Răspuns la discuția Solutia in apel
buna ziua,
cu aceasta incheiere a tribunalului la aplelul facut mai exista vreo cale de atac?
sau totul se opreste aici fiind definitiva?

"Pentru aceste motive in numele legii decide:

Admite apelul declarat de apelant..., impotriva sentintei civile nr..., pronuntata de judecatoria ..., in dosarul nr..., in contradictoriu cu intimatele reclamante.

Schimba in tot sentinta apelata in sensul ca respinge actiunea.
Definitiva
Pronuntata in sedinta publica din data de ..."

Va multumesc
Discuție Solutia in apel
buna seara,
ma puteti ajuta in a putea intelege mai pe "romanaste " cele de mai jos?

""Complet: C4 CC
Tip solutie: Alte soluţii
Solutia pe scurt: Admite exceptia rămânerii fără obiect a cererii de lămurire dispozitiv.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)""

cu multumirile anticipate, va doresc un weekend placut!
Răspuns la discuția cartea de munca
astazi am primit raspunsul din partrea ITM la sesizarea mea....
..."Avand in vedere adresa dvs inregistrata la ITM sub nr.../... va comunicam urmatoarele:
Potrivit art 4 alin 2 din Decretul nr 92/1976 - privind carnetul de munca, la incetarea contractului de munca angajatorul are obligatia sa restituie titularului carnetul de munca, completat cu toate inscierile la zi.
De asemenea, pentru eliberarea carnetului de munca, aveti posibilitatea de a pune in intarziere unitatea angajatoare printr-o notificare conform art 1079 din Codul Civil care se efectueaza prin intermediul executorilor judecatoresti.
in cazul in care unitatea angajatoare nu da curs notificarii, pentru solutionarea cererii referitoare la eliberarea carnetului de munca, va puteti adresa instantei judecatoresti competente, ce poate fi sesizata in termen de 30 de zile de la data cand ati luat la cunostinta de refuzul restituirii carnetului de munca (art 8 alin 2 din Decretul nr 92/1976 privind carnetul de munca)."
adica sa inteleg ca am asteptat o luna de zile sa primesc din partea unei institutii a statului ce???...nimic!!! - legea comunista inca ne calauzeste pasii in aceasta orbecaiala...traim intr-o tara de toata jena
Discuție cartea de munca
o societate are obligatia de a returna cartea de munca fostilor anagajati? in urma demisiilor a trei salariati, dupa incheierea cartilor de munca la i.t.m., societatea refuza restituirea acestor carti de munca invocand tot felul de aberatii... in temeiul legii poate face acest lucru? are vreo obligatie vizavi de acest lucru? daca da care este litera de lege care invoca acest lucru?...cu stima
firma la care lucrez, reprezentanta în România a unei societăți italiene nu mi-a mai plătit diurnele din ultimele doua deplasări (ultima din decembrie2009), și nici salariul de la începutul anului pana în prezent. Pe 15 ianuarie administratorul firmei din țară (persoana italiana) și-a prezentat demisia din aceasta funcție. Cum pot proceda sa-mi recuperez banii? cei din Italia ma mint încontinuu.... mai nou vor sa ma pregătesc de o noua plecare. Sunt cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu aceasta firma, reprezentanta din România - societate mixta romana-italiana.un srl
Răspuns la discuția Un stalp al RENEL pe terenul meu
buna seara!
am inteles ca, daca intentionezi sa-ti faci cadastru ... pe terenul pe care se gaseste stalpul..., cei de la cadastru nu prind in plan suprafata terenului pe care este amplasat stalpul? .....chiar daca acesta se afla in jumatatea proprietatii?!
Răspuns la discuția Un stalp al RENEL pe terenul meu
se pare ca ne agitam degeaba!!!X-(
legea 318/2003

Transportul energiei electrice

ART. 32

(1) Transportul energiei electrice se realizeaza de catre operatorul de transport si de sistem, persoana juridica titulara de licenta.

(2) Reteaua electrica de transport al energiei electrice este proprietatea publica a statului, inclusiv terenurile pe care aceasta este amplasata.
Distributia energiei electrice

ART. 37

(1) Distributia energiei electrice se realizeaza de catre operatorul de distributie, persoana juridica, titulara de licenta.

(2) Operatorul de distributie presteaza serviciul public pentru toti utilizatorii retelelor electrice de distributie, in conditii nediscriminatorii, asigurand accesul la acestea oricarui solicitant care indeplineste cerintele prezentei legi, cu respectarea normelor si standardelor de performanta prevazute in reglementarile tehnice in vigoare.

(3) Retelele electrice de distributie se delimiteaza fata de instalatiile de producere sau de retelele electrice de transport si de cele ale consumatorilor in punctele de delimitare patrimoniala.

(4) Terenurile pe care se situeaza retelele electrice de distributie existente la intrarea in vigoare a prezentei legi sunt si raman in proprietatea publica a statului.

(5) Fac exceptie de la prevederile alin. (4) terenurile pentru care operatorul de distributie, titular de licenta, a dobandit dreptul de proprietate, in conditiile legii.

(6) Retelele electrice de distributie se dezvolta cu respectarea planurilor de urbanism, a dreptului de proprietate, protectiei mediului, sanatatii si vietii persoanelor si economisirea energiei, conform normelor tehnice si de siguranta cuprinse in reglementarile tehnice in vigoare.

(7) Cheltuielile pentru modificarea instalatiilor de distributie a energiei electrice, ca urmare a racordarii de noi utilizatori sau a schimbarii caracteristicilor energetice initiale ale utilizatorilor existenti, inclusiv pentru eliberarea unor amplasamente, sunt suportate integral de cel care a generat modificarea....#-o
Răspuns la discuția Un stalp al RENEL pe terenul meu
cu scuze pentru stelikbl ca folosesc topicul d-lui, dar asa cine stie, poate reusim sa formam o "reactie" a tuturor celor care suntem in aceasta situatie, convins fiind ca suntem foarte multi. Si eu sunt in posesia unui astfel de teren intravilan, cu un stalp de inalta tensiune, teren provenit dintr-o mostenire de familie. Am incercat sa-l vand ca si camin de casa dar toti potentialii clienti sunt speriati de mastodontul de fiare din spatele gradinii cat si de asa zisul camp electromagnetic generat de conductori. Am inteles ca acesti stalpi beneficiaza de legi "speciale" fiind de interes public. familia mea detine terenul din timpul in care nu era acest stalp pe el. Bineanteles ca pe timpul raposatului nimeni nu-ti cerea voie sa amplaseze stalpul, il puneau si gata. nimeni nu nu a fost despagubit in vre-un fel, in plus impozitele au fost platite atatia ani, inclusiv pe terenul de sub stalp. o alta problema pe care o gasesc total aiurea este faptul ca-ti conditioneaza o eventuala incercare de obtinere a autorizatiei de constructie, adica esti proprietar dar nu esti...cam asa...:O
ce-i de facut?
de cand o afacere privata poate fi pusa sub protectia interesului public?!
... aveam intentia sa deshid si eu acest subiect dar acum profit de ocazie...inca odata scuze!!!
Răspuns la discuția proprietatea masinii
magda1 a scris:

nu cred ca este cazul sa faceti afirmatii gratuite.........
are ea un motiv pentru care nu mi.o da.........
fi.ti in continuare un domn, nu un........

atunci daca-i cunoasteti motivul, fiti dumneavoastra domnul (nu un...) si lasati-i masina... probabil ca merita...
ne pierdem timpul de pomana...!
Răspuns la discuția proprietatea masinii
magda1 a scris:

nu am nici un act de la masina!
sunt toate la ea.....
nici talon, nici facturi, nimic
o pot vinde asa?


figurati ca proprietar in talon si in cartea de identitate a masinii?
daca da , cu siguranta puteti obtine copii dupa ele (invocati pierderea, furtul...ceva);
masina inteleg ca este noua, spun asta in ideea in care nu trebuie sa mergati la RAR(prezenta masinii, fizic vorbind,
este scoasa din discutie);
importanta este cartea de identitate a masinii - o aveti?
aveti idee unde unde ar putea fi masina?...declarati-o furata!
sa o gaseasca politia...
bafta...o asa sotie...
...!