avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietatea masinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietatea masinii

buna ziua
mama mea a facut imprumut la banca credit de nevoi personale pe numele ei pentru a ne cumpara masina, eu si sotia mea.masina este cumparata pe numele meu dar este la sotie care nu vrea sa ne,o dea.ce sanse avem sa recuperam masina sau sa o obligam pe sotie sa plateasca ea ratele in continuare?
in speranta ca ve.ti raspunde, va multumesc
Cel mai recent răspuns: vetx , utilizator 21:12, 8 August 2009
Sunteti divortati?
Masina cumparata in timpul casatoriei este bun comun al amiblor soti indiferent de proprietarul din acte( poate fi oricare dintre cei 2 soti , nu are importanta)B-)
Solutia poate fi sa vindeti masina si sa ii dati jumatate din bani! :D
nu suntem divortati.dar creditul mammei cine il plateste?
deci, in opinia dvoastra nu putem sa ne recuperam masina chiar daca mama plateste ratele pentru ea?
Dvs. impreuna cu sotia ati primit banii de la mama Dvs. pentru achizitionarea masinii, in baza unui contract de imprumut?

Daca nu, si daca pentru acel credit de nevoi personale Dvs. sau sotia Dvs. nu sunteti giranti, creditul il va achita in continuare mama Dvs.
nu am semnat nici un contract de imprumut
dar in lipsa sotiei pot sa.l semnez eu acum ca si cum l.am semnat atunci (contactul de imprumut cu mama)

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera autoturismul sechestrat de o persoana fizica FamiliaRusu FamiliaRusu Va salut. Cu mai mult de 2 ani in urma am convenit sa vind autoturismul unui vechi amic. Nefiind in tara s-a facut o chitanta de mina intre el si fata mea.. ... (vezi toată discuția)
Vanzarea masinii achizitionate prin credit bancar ana cata ana cata pot vinde masina care este achizitionta prin credit bancar?contractul este de garantie reala mobiliara de ce banca a solicitat o copie de pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Buna seara- am cumparat auto fara contract aleandruStoian aleandruStoian Buna seara sambata am cumparat un autoturism de la o persoana dar acesta nu a facut contract de vanzare cumparare pe motiv ca e tarziu nu mai avem unde sa ... (vezi toată discuția)