avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate veratiti

Activitate veratiti

Buna ziua,
Va deranjez si eu cu o intrebrae, in special catre cei care s-au confruntat direct cu aceasta situatie: societate platitoare de tva in primele 6 luni ale anului, cu cifra de afaceri, in ultimul semestru fara activitate, ANAF-ul anuleaza certificatul de platitor de TVA incepand cu 01.07.2013, ce fel de declaratie depune? 392A (conform celor 6 luni de activitate ca platitor de TVA) sau 392B (conform statutului actual)?
Va multumesc frumos!
Discuție Gradinita
Buna ziua,
Am si eu o mare intrebare pentru specialisti, dar mai ales pentru cei care au avut aceasta experienta: o gradinita particulara, care are in timpul anului contracte de prestari servicii cu 10-20 persoane fizice pentru ingrijirea si educarea copiilor emite facturi. Vine intrebarea: le incaseaza pe baza de chitanta (avand in vedere ca sunt aceleasi persoane tot anul) sau are obligativitatea emiterii bonului fiscal, ceea ce implica o casa de marcat fiscala? Va multumesc anticipat!
Discuție Gestiune
Buna ziua.
Va rog ajutati-ma cu o problema: am o farmacie veterinara la care patronul a pus preturi diferite la acelasi produs. Ex. are d[EDITAT] 1 flacon la pret de 9 lei (achizitionat in octombrie 2011 cand pretul de la furnizor era de 6 lei) si 5 flacoane la pret de 11 lei (achizitionate in decembrie 2011 cand pretul la furnizor s-a facut 8 lei). Este corect? Daca da, in baza carei legi, daca nu, la fel.Ambele produse se afla pe raft. Ma gandesc la un eventual control....
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția PLATITOR VS NEPLATITOR
Multumesc mult de tot! Nu stiu ce m-as face fara Avocatnet si toata comunitatea care sprijina acest atat de minunat proiect! Tare mi-as dori sa trecem la fapte cu adevarat mari, in impunerea legislatiei sa fim luati in seama si sa putem deveni un forum decizional.
Inca o data multumesc din suflet.
Si dvs. o seara buna.
Eu, firma platitoare de TVA cumpar un produs de la o firma neplatitoare de TVA cu 9 lei/buc. Eu il vand ulterior cu 10 lei. E corect? Sau la cei 9 lei eu trebuie sa pun un adaos sa zicem 1% si apoi sa calculez tva-ul? Adica sa rezulte un pret final de 11 lei.
Va rog mult ajutati-ma ca nu ma mai descurc. Cum e corect contabil si fiscal......Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Vehicul cumparat
Multumesc mult pentru raspuns!
Buna seara,
Am si eu o mare problema: am cumparat in februarie o masina (dubita) de la un cunoscut, am facut un contract de vanzare-cumparare, l-am semnat, i-am dat banii, dar nu mi-a mai dat actele originale pentru a putea face toate demersurile sa fiu proprietar. Am doar niste copii, la politie mi-au cerut originalul pentru a face confruntarea. Nu s-a putu, respectivul cunoscut a plecat din tara. Am vorbit cu un domn jurist care mi-a spus sa merg sa depun o cerere la tribunal sa fiu improprietarita prin lipsa, ceva de genul asta. Ma puteti ajuta sa aflu cat costa toata alergatura asta si daca e valabil asa? Adica daca intru in proprietate...
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Contul 604
Nu numai la nivel de AF locala. Eu sunt din Ploiesti si aici dintotdeauna am facut nir la bonurile de benzina, cand au venit in control in octombrie 2010 au zis ca e ok, au avut o unica obiectie: la 30/31 ale lunii trebuie sa nu facem bon de consum (a se ciiti "nu trecem pe cheltuieli in luna respectiva"), facem abia cu 01 luna urmatoare.....Caz concret. Deci eu in continuare fac NIR si bon de consum la toate bonurile de benzina.
Răspuns la discuția Pensionar pe caz de boala
Va multumesc din suflet. Din pacate nu stiu gradul de invaliditate, dar stiu sigur ca doamna respectiva alearga si face multa treaba, deci este posibil sa fie gradul III. In acest caz eu o pot angaja cu 1/2 norma.
Buna ziua, va deranjez cu o intrebare: o persoana pensionata pe caz de boala are ca fost domeniu de activitate psihologia. Persoana respectiva vrea sa se afilieze la un cabinet de testare psihologica pentru coordonare. In ce fel ar putea obtine veniturile?
Multumesc anticipat.