avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Activitate magda_38

Activitate magda_38

Am suferit 2 atacuri de cord ( infarcturi miocardice), iar la ultimul, facut in Spania, mi s-a implantat un stent. Am revenit in tara, unde conform legislatiei, nu mai pot profesa, fiind conducator auto pe autocare internationale. Ca viitor pensionar, pot lucra fara contract de munca in Romania? ( adica la negru?) Pensia banuiesc ca nu o sa-mi ajunga de medicamente, oricat ar fi de compensata. In cazul in care gasesc un loc de munca legal, mi se retrage pensia?
Din pacate trebuie sa dai un examen, mai mic, cu 15 intrebari din legislatia rutiera. Din fericire, cele 15 intrebari, sunt intrebari simple cu un singur raspuns corect, si se ia mai usor. Planificarea se face la Politia rutiera. Bafta !!!!!!! Cu ocazia aceasta, dupa ce ai luat examenul, in anumite conditii, poti cere reducerea perioadei de suspendare de la 90 de zile la 30 de zile, asta daca vrei sa conduci.
Răspuns la discuția Infarct miocardic acut!
In firma in care lucrez exista deja un precedent, acum 3 ani o persoana a patit acelasi lucru ca si mine, tot operat, tot stent si lucreaza respectand un alt regim de viata, neexistand probleme in efectuarea activitatii de zi cu zi.
Răspuns la discuția Infarct miocardic acut!
Va multumesc pentru raspuns. In legislatia Spaniola pot continua profesia, ce ma sfatuiti? Sa ma pensionez aici si sa plec sa lucrez in Spania in acelasi domeniu?
Buna ziua! Am facut un infarct miocardic in timp ce ma aflam in detasare in Spania, trimis de firma la care lucrez. Mentionez ca sunt conducator auto pe autocare care transporta calatori international. Dupa internare si efectuarea unei operatii, punerea unui stent la inima, ma simt apt sa lucrez, iar in scrisoarea medicala eliberata din Spania, este specificat ca pot sa-mi continui activitatea. Firma pentru care lucrez i-mi poate desface contractul de munca? In Spania pot profesa, in Romania este o diferenta in ceea ce priveste legislatia?
Răspuns la discuția sechestru imobiliar
se poate cere rezilierea lui in instanta, dovada cu martori si tot ce se poate proba pentru a demonstra ca suma nu a intrat in posesia celui care e specificat in contract. ma insel sau e vorba de camatari?
Răspuns la discuția Legea 19/2000
Asta cautam, un mod de a face totul legal fara amanari, sa inceteze contractul de munca in data de 15. Deci Legea are situatii care nu au fost prevazute si nici macar cei de la minister nu stiu un raspuns clar. Ar mai fi situatia ca eu ca angajator nustiu de acest medical, absent nemotivat, comisie desfacerea contractului de munca, dar cred ca ar castiga la tribunalul muncii, nu cred ca as reusi sa dovedesc reua ei credinta in toate demersurile facute. O sa astept cele 90 de zile si prima zi de servici v-a fi si instiintarea incetarii raporturolor de munca probabil..........
Concediu medical nu se poate mai mult de 90 de zile avand in vedere ca dupa aceste zile trebuie comisie si se acorda concediu prin Casa de Pensii, iar indeplinind toate aceste conditii de stadiu maxim de cotizare si ani de pensionare nu se mai acorda in continuare concediu medical. Angajatu are dosare pe rolul instantei la civil si are dosare penale in faza de cercetare, datorita neregulilor facute. E o speta mai complexa decat pare.
Fiind o institutie subordonata Consiliului Judetean se blocheaza un post, nu pot angaja alta persoana datorita ordonantei care a blocat incadarrile in 2010, iar persona respectiva a spus telefonic ca revine peste 90 de zile, ori sunt inr-o situatie cam dificila pentru ca nu are cine sa tina locul ( sef contabil este postul dar ne fiin oameni in subordine) dosarul este complet pentru ca este angajat de multi ani in unitate si are adeverintele necesare la dosar.Cautam o modalitate de a inregistar dosarul la Casa de Pensii sa obtin in mai putin de 45 de zile decizia si sa pot inceta raporturile de munca. Concediere nu se poate ca e in medical. Iar contestarea concediului medical nu cred ca poate duce undeva 'corb la corb nu isi scoate ochii".
Va multumesc pentru raspuns si atentie!
Nu pot inainta dosarul de pensie deoarece trebuie o cerere din partea persoanei si o declaratie pe propria raspundere, fara caeasta cerere cei de la cas ade pensie nu primesc dosarul. Persoana refuza sa faca o astfel de cerere si sa depuna dosarul de pensie, mai mult este in concediu medical.