avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionat fortat de imprejurari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionat fortat de imprejurari

Am suferit 2 atacuri de cord ( infarcturi miocardice), iar la ultimul, facut in Spania, mi s-a implantat un stent. Am revenit in tara, unde conform legislatiei, nu mai pot profesa, fiind conducator auto pe autocare internationale. Ca viitor pensionar, pot lucra fara contract de munca in Romania? ( adica la negru?) Pensia banuiesc ca nu o sa-mi ajunga de medicamente, oricat ar fi de compensata. In cazul in care gasesc un loc de munca legal, mi se retrage pensia?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:26, 31 Martie 2010
Daca va gasiti un loc de munca legal...da, vi se va sista plata pensiei. Cat despre munca la negru...nu va recomand. :)
Bună ziua!
Bănuiesc că " intenţionaţi" să obţineţi o pensie de invaliditate.
Spun "intenţionaţi", cu ghilimelele de rigoare, întrucât nu spunţei care este vârsta dumneavoastră şi vechimea în muncă acumulată până la data nefericitului eveniment.
Mai mult, încadrarea în grad de invaliditate se face de către medicul expert al asigurărilor sociale, pe baza documentaţiei pregătite de medicul de specialitate. Acesta v-a decide în ce măsură este afectată capacitatea dumneavoastră de muncă, de autoservire, de autoconducţie şi de orientare spaţială.
Dacă veţi fi încadrat în gradul III de invaliditate, veţi putea desfăşura o activitate în temeiul unui contract individual de muncă, pentru 4 ore/zi.
Dacă veţi fi încadrat în gradul II de invaliditate nu veţi putea desfăşura o activitate în temeiul unui CIM, însă există soluţii pentru a evita " munca la negru".
Vă recomand Contractul civil de prestări servicii.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
florisiris, utilizator
Interventie moderator

Este strict problema dvs. daca veti lucra incalcand prevederile legale. Va rog, pe viitor, sa nu mai deschideti subiecte pe aceasta tema in Forum, contravine regulamentului de postare.
Va multumesc!

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare medicala ionelia63 ionelia63 Fiind pensionata medical gradul 2 invaliditate pot avea si pfa? (vezi toată discuția)
Angajare ContSters79066 ContSters79066 O persoana care este pensionata pe caz de boala, gradul II invaliditate, din M.Ap.N. poate sa lucreze 4 ore la o firma privata cu carte de munca? (vezi toată discuția)
Reclamatie - pensie de invaliditate ada012 ada012 sunt din prahova,va rog sa imi spuneti cum reclam un vecin care are pensie de boala pe care nu o merita? (vezi toată discuția)