Buna ziua! Am facut un infarct miocardic in timp ce ma aflam in detasare in Spania, trimis de firma la care lucrez. Mentionez ca sunt conducator auto pe autocare care transporta calatori international. Dupa internare si efectuarea unei operatii, punerea unui stent la inima, ma simt apt sa lucrez, iar in scrisoarea medicala eliberata din Spania, este specificat ca pot sa-mi continui activitatea. Firma pentru care lucrez i-mi poate desface contractul de munca? In Spania pot profesa, in Romania este o diferenta in ceea ce priveste legislatia?
Firma nu va poate desface contrcatul de munca doar pe motiv de boala, ci este obligata sa va ofere un alt loc de munca in cazul in care ar aporecia ca nu mai sunteti apt pe.ceea ce ati facut inainte .Ceea ce este important in situatia dvs. este atestatul care se obtine numai in urma unui control medical sever si medicul acela va fi cel care decide daca mai puteti profesa ca sofer pe autocar de persoane.Fara avizul sau nu mai puteti obtine atestatul.
Va multumesc pentru raspuns. In legislatia Spaniola pot continua profesia, ce ma sfatuiti? Sa ma pensionez aici si sa plec sa lucrez in Spania in acelasi domeniu?
In firma in care lucrez exista deja un precedent, acum 3 ani o persoana a patit acelasi lucru ca si mine, tot operat, tot stent si lucreaza respectand un alt regim de viata, neexistand probleme in efectuarea activitatii de zi cu zi.